Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
More

  Σάλος με την προσβλητική λέξη που χρησιμοποίησε ο Πάπας Φραγκίσκος για τους ομοφυλόφιλους

  Σάλος με την προσβλητική λέξη που χρησιμοποίησε ο Πάπας Φραγκίσκος για τους ομοφυλόφιλους

  Τι είπε ο Ποντίφικας σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με Ιταλούς επισκόπους

  Σάλος έχει προκληθεί στην Ιταλία για ένα σχόλιο που φέρεται να έκανε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια σύσκεψης στη Ρώμη. Ο 87χρονος Ποντίφικας φέρεται να χρησιμοποίησε έναν υποτιμητικό σχόλιο για του ομοφυλόφιλους σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με ιταλούς επισκόπους.

  Συγκεκριμένα ο Πάπας Φραγκίσκος, όπως μεταδίδει το «BBC», φέρεται να είπε πως υπάρχει ήδη αρκετή παρουσία ομοφυλόφιλων στην εκκλησία και ότι «δεν χρειάζεται άλλους». Χρησιμοποίησε παράλληλα, όμως, έναν χυδαίο ιταλικό όρο για να τους χαρακτηρίσει. Οι ιταλικές εφημερίδες αναφέρουν ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι οι ιερατικές σχολές είναι ήδη πολύ γεμάτες από «frociaggine»,  που μεταφράζεται ουσιαστικά ως «αδερφή».

  Μέχρι στιγμής από το Βατικανό δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση για το εάν ο Πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίησε τον συγκεκριμένο όρο.

  Ο πάπας επανέλαβε τη θέση ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν πρέπει να γίνονται δεκτοί σε ιερατικές σχολές, υποστηρίζοντας ότι παρόλο που είναι σημαντικό να ανοίγει η Εκκλησία την αγκαλιά της σε όλους, είναι πιθανό ένας γκέι να έχει διπλή ζωή.

  Η εφημερίδα «Corriere della Sera» σημειώνει σε άρθρο της ότι ο Αργεντινός Πάπας, ο οποίος μιλάει τα ιταλικά ως δεύτερη γλώσσα, μπορεί να μην είχε επίγνωση του πόσο προσβλητική ήταν η έκφραση του, προσθέτοντας ότι το σχόλιο έγινε δεκτό με απίστευτο γέλιο από τους επισκόπους.

  Σημειώνεται ότι το 2013, στην αρχή της παπικής του θητείας, είπε: «Αν ένα άτομο είναι ομοφυλόφιλο και αναζητά τον Θεό και έχει καλή θέληση, ποιος είμαι εγώ για να κρίνω;», ενώ πέρυσι επέτρεψε στους ιερείς να ευλογούν μέλη ομόφυλων ζευγαριών, προκαλώντας σημαντικές συντηρητικές αντιδράσεις.

   

  Πάπας Φραγκίσκος Ομοφυλόφιλοι  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ