Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Σχολεία: Πότε και ποιοι αποφασίζουν για το κλείσιμο λόγω κορονοϊού

    Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης (11/9) για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας επανέλαβε τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για την ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών και τόνισε ότι όλα είνα έτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Πώς είπε ότι θα λαμβάνεται η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος.

    Η απόφαση για το κλείσιμο μιας τάξης ή ενός σχολείου γενικά η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι θα λαμβάνεται από τον εκάστοτε διευθυντή σχολείου ο οποίος θα πρέπει να είναι σε άμεση επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ.

    Όπως εξήγησε, τόσο η Υπουργός Παιδείας, όσο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, στην ουσία δημιουργείται μια ομάδα διαχείρισης για τη στήριξη των σχολείων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

    Δημιουργείται ειδική ομάδα διαχείρησης

    Ειδικότερα, τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας, η Πολιτική Προστασία και ΕΟΔΥ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συνδράμουν τα σχολεία της χώρας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, δημιουργώντας μια task-force.Ακόμα περισσότερα για την ομάδα διαχείρησης ΕΔΩ.

    Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η ομάδα διαχείρισης θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση, το πρώτο διάστημα, τα σχολεία της χώρας.

    Οι αντίστοιχοι Περιφερειακοί Διευθυντές Υγείας και Παιδείας θα αναλάβουν το ρόλο να μεσολαβούν μεταξύ σχολείων και της task-force.

    Η Ομάδα Διαχείρισης θα είναι στη διάθεση των σχολείων από τη Δευτέρα στις 9 το πρωί και η επικοινωνία θα γίνεται στα τηλέφωνα 213 151 0984 – 0985 – 0986 ή στο schools@civilprotection.gr.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ