Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Σχολεία: Τραγικές οι συνθήκες για τα παιδιά – Αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ

    Φέτος, περισσότερα από 200 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν, είτε λόγω του χαμηλού αριθμού μαθητών είτε εξαιτίας της έλλειψης νέων εγγραφών. Παράλληλα, πολλά σχολεία στην Αττική θα αντιμετωπίσουν καταργήσεις τμημάτων.

    Σύμφωνα με τα δεδομένα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, εκατοντάδες τμήματα είτε συγχωνεύονται είτε καταργούνται, παραβιάζοντας την υπάρχουσα νομοθεσία και χωρίς να υπολογίζουν μαθητές που έχουν παραπεμφθεί στις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Αυτές οι αλλαγές έχουν σοβαρές συνέπειες τόσο στα δικαιώματα των μαθητών όσον αφορά τη μόρφωσή τους, όσο και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

    Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα δημοτικού σχολείου στην Καισαριανή, όπου ένα τμήμα συγχωνεύτηκε, παρόλο που σε αυτό φοιτούν 9 παιδιά με διαγνώσεις που απαιτούν παράλληλη στήριξη ή ειδικά τμήματα ένταξης, ενώ άλλα δύο παιδιά βρίσκονται σε διαδικασία διάγνωσης. Παρόμοιες καταγγελίες υπάρχουν για δημοτικά σχολεία στην περιοχή του Ζωγράφου, του Βύρωνα, και σε τουλάχιστον έξι σχολεία του Δήμου Αθηναίων, καθώς και σε περιοχές όπως το Χαϊδάρι, το Ίλιον, το Περιστέρι, την Πετρούπολη, την Ανατολική Αττική (με 27 τμήματα), την Ελευσίνα και τη Μαγούλα (σε τουλάχιστον τέσσερα σχολεία).

    Δεκάδες εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο, απαιτώντας την άρση των συγχωνεύσεων των τμημάτων.

    Δεκάδες εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο, απαιτώντας την άρση των συγχωνεύσεων των τμημάτων.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ