X
Κυριακή, 30 Μαρτίου, 2025
More

    Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ για δασμούς 25% στα αυτοκίνητα

    Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ για δασμούς 25% στα αυτοκίνητα

    Φωτογραφία: iStock




    Σε αρνητικό έδαφος άνοιξαν σήμερα (27.3.2025) όλοι οι σημαντικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, μετά τις ανακοινώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμών 25% στις εισαγωγές αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

    Συγκεκριμένα, ο Τραμπ δήλωσε χθες στον Λευκό Οίκο ότι «αυτό που θα κάνουμε είναι δασμός 25% σε όλα τα αυτοκίνητα που δεν κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα χρεώσουμε τις χώρες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και παίρνουν τις θέσεις εργασίας μας, παίρνουν τον πλούτο μας, παίρνουν πολλά πράγματα που έχουν πάρει όλα αυτά τα χρόνια».

    Ειδικότερα, ο δείκτης αγορών FTSE 100 στο Λονδίνο έχασε 0,71%, ο DAX στην Φρανκφούρτη έχασε 0,95%, ο γαλλικός CAC 40 έπεσε 0,69%, ο FTSE MIB στο Μιλάνο έχασε 0,58%, ο ισπανικός IBEX 35 0,55% και ο Stoxx 600 μειώθηκε κατά 0,76%.

    Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε χθες (26.3.2025) σε νέα υψηλά 15 ετών, παρουσιάζοντας άνοδο 1,17%, ενώ την Τρίτη (25.3.2025) είχε παρατηρηθεί άνοδος 0,53%.

     


    Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας

    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    spot_img

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ