Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι φοροτεχνικοί – Τα βασικά αιτήματα

    Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι φοροτεχνικοί – Τα βασικά αιτήματα

    Σε κινητοποιήσεις προχωρεί σήμερα η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ) αντιδρώντας σε μια σειρά από πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

    Σήμερα η ΕΦΕΕΑ οργανώνει πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών με 14 βασικά αιτήματα. Αυτά αφορούν στα εξής:


    1. Άμεση απενεργοποίηση του ν. 4557/2018 με την προοπτική της κατάργησης του. Ανάκληση των εντολών ελέγχου. Καμία επιβολή προστίμου για το Ν. 4557/2018

    2. myDATA: Αποστολή στην ΑΑΔΕ μόνο των εσόδων. Καμιά σκέψη για επιβολή προστίμων.

    3. Τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία να είναι η μοναδική πηγή προσδιορισμού κάθε φορολογίας


    4. Καμία ανοχή στο «κλείδωμα» των δηλώσεων εισοδήματος – ΦΠΑ

    5. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

    6. Δραστική μείωση των αυτοτελών προστίμων τουλάχιστον στο 1/3 του σημερινού ορίου

    7. Η νομοθέτηση της ασθένειας του λογιστή δεν μας καλύπτει. Περιπτώσεις που η νοσηλεία σε νοσοκομείο είναι μικρότερη των 3 (τριών) ημερών, ατύχημα που απαγορεύει ή δυσχεραίνει την μετακίνηση , χημειοθεραπείες κ.λπ. που τα ιατρικά πρωτοκολλά επιβάλλουν μεγάλη αποχή από την εργασία δεν καλύπτονται από την υφιστάμενη νομοθεσία. Πραγματική αναγνώριση της ασθένειας , εφόσον υπάρχει αναρρωτική άδεια ή λοχεία. Επιπλέον για το διάστημα ασθένειας ή λοχείας, χορήγηση επιδόματος ασθένειας και απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών χωρίς απώλεια δικαιωμάτων.

    8. Καθιέρωση του μήνα Αυγούστου ως περιόδου αδείας και ανάπαυσης του κλάδου με μετάθεση εντός του Σεπτεμβρίου των δηλωτικών υποχρεώσεων Υ.Ο. & Εργασίας.

    9. Κατάργηση των υψηλών προστίμων αναφορικά με το Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων για οντότητες που έχουν μέλη φυσικά πρόσωπα και οι δικαιούχοι προκύπτουν μέσα από άλλα αρχεία, όπως Γ.Ε.Μ.Η ,Δ.Ο.Υ κλπ. Η πλατφόρμα των πραγματικών δικαιούχων να ενημερώνεται αυτόματα από το Μητρώο του TAXIS. Να δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα και τα στοιχεία των Οικονομικών καταστάσεων Τράπεζα της Ελλάδος να αντλούνται από τη πλατφόρμα του Γ.Ε.Μ.Η. αυτοματοποιημένα.

    10. Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος

    11. Διακοπή εργασιών εταιρειών με βάση τον πραγματικό χρόνο και όχι με βάση την καταχώριση στο ΓΕΜΗ για τις μετά το 2016 διακοπές εργασιών.

    12. Επίλυση του προβλήματος των μακροχρόνιων διεκπεραιώσεων υποθέσεων στην πλατφόρμα «ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ». Επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών.

    13 Ελεύθερη επίσκεψη των λογιστών φοροτεχνικών στις Δ.Ο.Υ. και λοιπές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς ραντεβού.

    14. Επαναφορά των ρυθμίσεων των 120 δόσεων. Διαγραφή -προστίμων- προσαυξήσεων.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    Διαφήμιση με κουμπί κλεισίματοςX