Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (The Witcher, Alice in Borderland κι άλλα)

    O Δεκέμβριος έκλεισε την χρονιά με διάφορες σειρές να ολοκλήρωνται και αρκετές νέες σειρές από το Netflix. Ήταν ένας δυνατός μήνας για τους fans των κατασκοπικών σειρών αλλά και των anime. To “Alice in Borderland” επέστρεψε με μπαμ δίνοντας τέλος (όπως φαίνεται) στην ιστορία του και το “The White Lotus” ολοκλήρωσε ακόμα μια εξαιρετική σεζόν. Από την άλλη, η πρώτη spin off σειρά του “The Witcher” δεν στάθηκε στο επίπεδο του ονόματος της, γινόμενη ίσως η πιο αδύναμη σειρά φαντασίας φέτος. Εννοείται, δεν ξεχνάμε την είσοδο της πρώτης ελληνικής σειράς στο Netflix, το “Maestro”.

    Παρακάτω θα βρείτε μίνι reviews/βαθμολογίες γι’ αυτές κι άλλες σειρές, που ολοκληρώθηκαν μέσα στον μήνα:

    • Rick and Morty
    • The Patient
    • The Peripheral
    • Slow Horses
    • The White Lotus
    • The Witcher: Blood Origin
    • Firefly Lane
    • Bleach
    • Chainsaw Man
    • Dragon Age Absolution
    • Alice in Borderland
    • Emily in Paris
    • The Recruit
    • Maestro
    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (The Witcher, Alice in Borderland κι άλλα)

    Rick and Morty Season 6 (Adult Swim)

    [Από Ευρυδίκη] Η έκτη σεζόν της πολυαγαπημένης animated σειράς επιστημονικής φαντασίας επέστρεψε για να μας χαρίσει νέες περιπέτειες από το αχανές και μυστηριώδες πολυσύμπαν. Αξιοποιώντας, μερικώς, lore από προηγούμενες σεζόν και «ανασταίνοντας» κάποια παλιά plot lines, ο καινούριος κύκλος ενσωματώνει επεισόδια με έξυπνα concept, που θα ενθουσιάσουν τους πιστούς οπαδούς, τα οποία διαθέτουν ανώτερο χιούμορ και σαφώς καλύτερη δομή από ότι είδαμε στην 5η σεζόν. Βέβαια η σειρά εξακολουθεί να είναι αρκετά αφηρημένη χωρίς να αξιοποιεί το παρελθόν των χαρακτήρων της και την ενιαία ιστορία που με τον καιρό έχει χτιστεί, κλείνοντας για άλλη μια φορά με την υπόσχεση πως στην προσεχή σεζόν οι περιπέτειες του αγαπημένου μας διδύμου θα αρχίσουν να παίρνουν έναν σαφέστερο προσανατολισμό και να χάνουν σταδιακά την αυτοτέλεια τους. Οι επιφυλάξεις είναι μεγάλες το ίδιο και η προσμονή και ευελπιστούμε πως οι δημιουργοί έχουν πλέον μάθει από τα λάθη τους και γνωρίζουν την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουν για να κατακτήσουν ξανά τις καρδιές των φανς που με απανωτές αποτυχίες έχασαν.

    Βαθμολογία 7.1/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (The Witcher, Alice in Borderland κι άλλα)

    The Patient (FX/Disney+)

    [Από Ευρυδίκη] Ο ψυχολόγος Alan Strauss ξυπνά δεμένος στο υπόγειο του ασθενούς του Sam Fortner. Ο Sam έχει δολοφονικές τάσεις και σε μια προσπάθεια να απαλλαχτεί από αυτές απαγάγει τον Dr. Strauss για να του παρέχει εντατική βοήθεια. Η συνύπαρξη του θα είναι ταραχώδης μιας και ο Sam δεν κατευνάζεται εύκολα παρά τις προσπάθειες του Dr. Strauss. Το “The Patient” παρουσιάζει ένα αρχικό ενδιαφέρον το οποίο όμως γρήγορα χάνεται μέσα στους αργούς ρυθμούς του. Με μεγάλα διαστήματα χωρίς διαλόγους ή δράση που απλά παρατηρούμε τους χαρακτήρες και τον χώρο, η πλήξη γίνεται αφόρητη ειδικά όσο η διάρκεια των επεισοδίων μεγαλώνει ανεξέλεγκτα καθώς προχωράμε προς το τέλος. Τα flashbacks που εξερευνούν τη ζωή του Alan Strauss συχνά δημιουργούν περισσότερες απορίες από ότι απαντούν και μέχρι το τέλος νιώθουμε ότι ακόμα δεν έχουμε αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τους χαρακτήρες μας παρά τις εμφανείς προθέσεις των δημιουργών να τους χτίσουν κάποιο βασικό υπόβαθρο. Μια σειρά που παρά το μικρό της μήκος δεν κατάφερε να διατηρήσει το ενδιαφέρον της και που το μόνο καλό που έχει να προσφέρει είναι οι ερμηνείες από τους δύο πρωταγωνιστές της.

    Βαθμολογία 5.5/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (The Witcher, Alice in Borderland κι άλλα)

    The Peripheral (Prime Video)

    [Από Ευρυδίκη] Στο έτος 2032, η Flynn και ο Burton Fisher παίρνουν στα χέρια τους έναν εξοπλισμό gaming τελευταίας τεχνολογίας που χαρίζει στον χρήστη του μια πλήρη σωματική εμπειρία μεταφέροντας τον σε μια άλλη πραγματικότητα. Σύντομα, καθώς εξερευνούν λίγο παραπάνω αυτό που νομίζουν ότι είναι μια ακόμα προσομοίωση, τα δύο αδέρφια θα καταλάβουν πως ο εξοπλισμός δεν είναι ένα ακόμα βιντεοπαιχνίδι αλλά μια πύλη για το μέλλον το οποίο φαίνεται ότι κρύβει σκοτεινά μυστικά. Η νέα σειρά επιστημονικής φαντασίας του Amazon Prime είναι ένα συναρπαστικό, εξωπραγματικό ταξίδι που οικοδομάει έναν τεράστιο, σύνθετο και περίπλοκο κόσμο γεμάτο φρέσκες και πρωτότυπες ιδέες. Λίγες ταινίες και σειρές του είδους μπορούν να συναγωνιστούν με την πληθώρα concept και τη λεπτομέρεια από την οποία χαρακτηρίζεται η πλοκή του “The Peripheral”. Σε κάθε επεισόδιο βομβαρδιζόμαστε από νέες πληροφορίες, ανατροπές αλλά και μπόλικη δράση και το ενδιαφέρον δεν φθίνει ποτέ. Για την ακρίβεια συμβαίνουν τόσα πολλά πράγματα κάθε φορά, που ακόμα και τα recaps στην αρχή των επεισοδίων δεν αρκούν για να μας υπενθυμίσουν όσα χρειαζόμαστε για να ακολουθήσουμε πλήρως την πλοκή με όλες τις περίεργες ορολογίες και τους χαρακτήρες που περιλαμβάνει. Αυτή η υπερβολική περιπλοκότητα είναι ίσως και το μοναδικό ελαττώμα του “The Peripheral”, το οποίο βέβαια δεν είναι ικανό να αφαιρέσει από το μεγαλείο της εμπειρίας που έχει να προσφέρει.

    Βαθμολογία 8.0/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (The Witcher, Alice in Borderland κι άλλα)

    The White Lotus (HBO)

    [Από Βαλεντίνος] Το The White Lotus” συνεχίζει δυναμικά τη δεύτερη σεζόν του σε νέα τοποθεσία και με νέους επισκέπτες. Η απόδραση στη Σικελία συνεχίζει να αποτελεί έναν σχολιασμό/κριτική πάνω στον πλούτο και την τάξη, όμως ο Mike White κρατάει αυτή την ιδέα φρέσκια προσθέτοντας στο μείγμα το σεξ και την εξουσία που ασκεί πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις. Με έναν θάνατο να καραδοκεί μέχρι το φινάλε, η δυναμική ανάμεσα στους νέους χαρακτήρες είναι γεμάτη ένταση που δεν υποχωρεί για λεπτό, ενώ ταυτόχρονα καταφέρνει να είναι απόλυτα διασκεδαστική μέσα από τις κωμικές καταστάσεις στις οποίες τους βάζει αλλά ταυτόχρονα καυστικό και εύστοχο με την σάτιρά του για τη σύγχρονη ψυχολογία της κοινωνίας. Το τεράστιο πλέγμα από σχέσεις –διαγενεακές, πελατειακές, εργασιακές, ερωτικές, συζυγικές– μπλέκεται και αναδιπλώνεται με πολύ έξυπνους τρόπους και αναδεικνύει καθέναν από τους επισκέπτες, στους οποίους ο White έχει φροντίσει να δώσει βάθος και αναπάντεχες πτυχές που σπάνια βλέπουμε ώστε να ταυτιστούμε μέσα από τα ελαττώματα και τις επιθυμίες τους. Αν και όλο το cast είναι εξαιρετικό στις ερμηνείες του, ειδική μνεία πρέπει να δοθεί στην Jennifer Coolidge που ανεβάζει τον άκρως ειρωνικό χαρακτήρα της Tanya σε νέα ύψη, τη στιγμή που η σειρά παραμένει πανέμορφη οπτικά, με καλό ρυθμό και διασκευάζει την ανησυχητική μουσική υπόκρουση για να το νέο σκηνικό με μεγάλη επιτυχία.

    Βαθμολογία 8.7/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (The Witcher, Alice in Borderland κι άλλα)

    The Witcher: Blood Origin (Netflix)

    [Από Βαλεντίνος] Μεγάλες οι προσδοκίες για το πρώτο spinoff του “The Witcher” καθώς η σειρά φαινόταν πως μόνο θα συνέχιζε να ανεβαίνει, όμως το franchise παίρνει μια απότομη κατηφορική στροφή με το “Blood Origins”, ειδικά αν σκεφτούμε το αντικείμενό του. Η σειρά μας μεταφέρει μια χιλιετία στο παρελθόν για να δούμε μέσα από τα μάτια εφτά πολεμιστών που προσπαθούν να πάρουν εκδίκηση από μια καταπιεστική αυτοκρατορία τι μας οδήγησε στο “Conjunction of the Spheres”, το γεγονός που οφείλεται για την ένωση πολλαπλών κόσμων και τη δημιουργία της Ηπείρου όπως την ξέρουμε. Το “Blood Origin” προοριζόταν αρχικά για έξι επεισόδια αντί για τα τέσσερα που τελικά έλαβε, αλλά ακόμα κι αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει την προβληματική αφήγησή του. Σε μια προσπάθεια να χωρέσει μια μεγάλη ιστορία στον ελάχιστο χρόνο του, στριμώχνει τόσα πολλά γεγονότα και εξελίξεις που δεν μπορεί να τα αναπτύξει αρκετά, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην συνδέονται και να μπερδεύουν. Ακόμα και με περίσσιο exposition, ο κόσμος παραμένει ένα μυστήριο καθώς δεν λαμβάνουμε πληροφορίες για τα διάφορα βασίλεια των ξωτικών και την επακόλουθη διαμάχη που ξεκινάει νωρίς στη σεζόν, ενώ οι χαρακτήρες είναι ισχνοί στην καλύτερη των περιπτώσεων. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο και οι συνταξιδιώτες τους λαμβάνουν ίσα ίσα ένα backstory για να τους γνωρίσουμε, χωρίς όμως να προσφέρουν κάτι αρκετά ενδιαφέρον για να τους υποστηρίξουμε, ιδίως όταν οι ανταγωνιστές είναι κι αυτοί θολοί και δεν έχουν ξεκάθαρα κίνητρα και σκοπούς ώστε να αποτελέσουν τρομακτική απειλή. Αν και έχει μερικές (ελάχιστες) καλές στιγμές λόγω της σκηνοθεσίας στις μάχες και τα μαγευτικά τοπία, συνολικά αποτελεί ένα συνονθύλευμα από κακές αποφάσεις.

    Βαθμολογία 4/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (The Witcher, Alice in Borderland κι άλλα)

    Slow Horses Season 2 (Apple TV+)

    [Από Γιώτα] ​​​​​​​Η δεύτερη σεζόν του “Slow Horses” (που είχαμε την τύχη να την πάρουμε την ίδια χρονιά με την πρώτη) συνεχίζει τις μυστικές αποστολές της απόκληρης MI5 ομάδας με αρχηγό τον Gary Oldman. Και ενώ είναι μια σειρά που θα μπορούσε να βασίστει στον Oldman και να αφήσει τα υπόλοιπα στην άκρη, η δεύτερη σεζόν αποδυκνύει την προσοχή και σημασία που δίνεται σε όλους τους χαρακτήρες, από δημιουργούς και ερμηνευτές αλλά και στο στήσιμο μια πολύπτυχης ιστορίας που θα αγχώσει τον θεατή. Οι νέες προκλήσεις, εκτός από πολύ σωστά δομημένες ώστε να δημιουργήσουν αγωνία και μυστήριο στον θεατή, εξελίσσουν τους ήρωες, φέρνοντας τους πιο κοντά στο κοινό. Είτε σε προσωπικές στιγμές, είτε εν ώρα δράσης μαθαίνουμε κάτι περισσότερο γι’ αυτούς. Την ίδια στιγμή αναβαθμίζεται ο χαρακτήρας του Lamb (Oldman), που για πρώτη φορά βλέπουμε, σπαμωδικά μεν, ποιος πραγματικά ήταν πριν καταλήξει στα Slow Horses και εξακολουθεί να είναι το δυνατότερο στοιχείο της σειράς, το πιο απολαυστικό κομμάτι της. Το “Slow Horses” είναι μία από τις καλύτερες κατασκοπευτικές σειρές αυτήν την στιγμή, συνδυάζοντας ευρηματικά ένα καλό cast, μια ενδιαφέρουσα ιστορία και τους ιδιαίτερους χαρακτήρες της ομάδας “άχρηστων” της MI5.

    Βαθμολογία 7.8/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (The Witcher, Alice in Borderland κι άλλα)

    Bleach Thousand Year Blood War Part 1

    [Από Σήφης] ​​​​​​​Το Bleach είναι μία σειρά anime που είχε πρωτοξεκινήσει το 2004. Όμως, δεν κατάφερε ποτέ να τελειώσει, κόπηκε το 2012 πριν ολοκληρώσει την ιστορία από το αρχικό υλικό του manga του. Ακριβώς 10 χρόνια μετά, έρχεται η συνέχεια της ιστορίας από το ίδιο studio, όμως με διαφορετικό σκηνοθέτη και πολύ πιο ανεπτυγμένο σχέδιο. Επειδή η σειρά τώρα κυκλοφορεί πιο αργά το βράδυ στην Ιαπωνία, έχουμε την ευκαιρία να δούμε λίγο πιο σκληρές σκηνές που δεν έχουν δεχτεί τόσο λογοκρισία και πλησιάζουν πολύ το manga. Η ιστορία είναι ακριβώς η ίδια χωρίς ενοχλητικές αλλαγές και με έναν αρκετά γρήγορο ρυθμό ώστε να μην μας κάνει να βαριόμαστε ούτε δευτερόλεπτο. Η σειρά πρόκειται να κυκλοφορήσει σε 4 κομμάτια με 13 επεισόδια το καθένα και αν είδαμε κάτι τόσο άρτια εκτελεσμένο από το πρώτο part, τότε σίγουρα μόνο καλύτερα μπορεί να πάει από εδώ και πέρα. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, ότι δεν προτείνετε σε νέους θεατές, διότι είναι πολλά τα επεισόδια που πρέπει να καλύψετε για να το παρακολουθήσετε, αλλά αν έχετε ελεύθερο χρόνο είναι κάτι που σίγουρα σας συνιστούμε να κάνετε.

    Βαθμολογία 9/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (The Witcher, Alice in Borderland κι άλλα)

    Chainsaw Man

    [Από Σήφης] ​​​​​​​​​​​​​​Ίσως το πιο πολυαναμενόμενο anime του 2022 μόλις τελείωσε και η πρώτη του σεζόν μας παρουσίασε ακριβώς αυτό που περιμέναμε. Το Chainsaw Man έχει καταφέρει να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή manga τα τελευταία χρόνια, έχοντας αποκτήσει αρκετούς fans πολύ πριν φτάσει στην μικρή οθόνη, κάτι που γενικά είναι σπάνιο στο χώρο των anime. Η πρώτη σεζόν της σειράς απαρτίζεται μόνο από 12 επεισόδια, αλλά μέσα σε αυτά προλαβαίνουμε να γνωρίσουμε όλους τους χαρακτήρες και η ταυτόχρονα η ιστορία να προχωρήσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Σίγουρα όσοι έχουν διαβάσει το manga γνωρίζουν ήδη ότι τα καλύτερα μας περιμένουν στο μέλλον, όμως ακόμη και οι νέοι θεατές θα απολαύσουν ίσως την καλύτερη anime σειρά για φέτος. Οι μάχες και γενικά όλο το gore στοιχείο του θα σας συγκλονίσει αν είσαστε fan του είδους, παρόλο που σε κάποια σημεία γίνεται λίγο υπερβολικό, όχι όμως σε βαθμό που ενοχλεί. Κατά τη διάρκεια της σειράς ετοιμαστείτε για ένα μεγάλο roller-coaster συναισθημάτων, με ταυτόχρονη κωμωδία, τα απαραίτητα plot twists και ταυτόχρονα λίγο drama, όλα αυτά σε ένα θεωρητικά action,shonen anime. Μπορεί η σειρά να μην έχει ανανεωθεί για δεύτερη σεζόν, όμως το υλικό που υπάρχει διαθέσιμο είναι άφθονο, οπότε μην σας απωθήσει αυτό να την ξεκινήσετε.

    Βαθμολογία 8.5/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (The Witcher, Alice in Borderland κι άλλα)

    Firefly Lane Season 2 (Netflix)

    [Από Σήφης] ​​​​​​​​​​​​​​H σειρά Firefly Lane άρεσε αρκετά σε όσους είδαν την πρώτη σεζόν, λόγω της Katherine Keigl και της Sarah Chalke, δύο φίλων που έχουν ζήσει όλη τους τη ζωή μαζί και έχουν καταφέρει να διατηρήσει τη φιλία τους όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που έχουν συναντήσει. Πρόκειται κυρίως για μια αρκετά δραματική σειρά που έχει αρκετές πινελιές και από κωμωδία, ενώ η χημεία των δύο πρωταγωνιστριών είναι κάτι συγκλονιστικό. Το μόνο πρόβλημα είναι κυρίως ότι η σειρά διαδραματίζεται σε πάρα πολλές ταυτόχρονες χρονολογικές περιόδους, έτσι ώστε να ξετυλιχτεί η ιστορία, με αποτέλεσμα όμως σε πολλά σημεία να γίνεται αρκετά κουραστικό και χαοτικό. Επιπλέον, ένα ακόμη πρόβλημα ήταν ότι η ιστορία στη δεύτερη σεζόν ξεκίνησε ακριβώς εκεί που τελείωσε η πρώτη, όμως δεν εξελίχθηκε σχεδόν καθόλου. Όλη η δεύτερη σεζόν περιοριζόταν κυρίως στην ανάπτυξη της ιστορίας μέσω των flashbacks και δεν επικεντρωνόταν καν στις δύο πρωταγωνίστριες την περισσότερη ώρα. Το καλό είναι ότι ουσιαστικά αυτό ήταν το πρώτο μέρος του κλεισίματος του Firefly Lane και το καλοκαίρι θα έχουμε την ολοκλήρωση του, οπότε όσο και να μας κούρασε αυτή η σεζόν έχει θέσει γερά θεμέλια έτσι ώστε η επόμενη σεζόν να είναι πολλή καλή.

    Βαθμολογία 7/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (The Witcher, Alice in Borderland κι άλλα)

    Alice in Borderland Season 2 (Netflix)

    [Από Σήφης] ​​​​​​​​​​​​​​To Alice in Borderland δεν είναι γνωστό σε πολλούς, αλλά είναι μία live-action μεταφορά ενός manga και συνήθως αυτές οι μεταφορές δεν είναι και πολύ πετυχημένες. Όμως, η πρώτη του σεζόν αγαπήθηκε πολύ και από Ιάπωνες, αλλά και από θεατές όλων των χωρών. Παρόλο που τα μοναδικά αρνητικά σχόλια που ακούστηκαν ήταν λίγο για κάποιες αλλαγές στην ιστορία, τώρα στη δεύτερη σεζόν δεν το είδαμε καθόλου αυτό. Η ιστορία ήταν κατά 99% πιστή, πέρα από ένα μικρό, αλλά ταυτόχρονα και λίγο σημαντικό σημείο στο τέλος. Η σειρά γενικά είναι για ακόμα μία φορά άρτια εκτελεσμένη και ίσως ακόμη καλύτερα και από την πρώτη σεζόν, κυρίως γιατί επιτέλους είδαμε το κλείσιμο της ιστορίας που περιμέναμε. Το Alice in Borderland είναι μια battle royale/ action/ thriller σειρά που αν είσαστε λάτρεις του Squid game σίγουρα πρέπει να του δώσετε μια ευκαιρία. Οι πρωταγωνιστές είναι πάλι εξαιρετικοί όλοι τους, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και τόσο μεγάλη ανάπτυξη σε κάποιους δευτερεύοντες χαρακτήρες που δεν μπορείς παρά να τους αγαπήσεις και αυτούς. Τα παιχνίδια και σε αυτήν τη σεζόν είναι τρομερά, ειδικά το τελευταίο που είναι η αποκορύφωση της σειράς και σεναριακά αλλά και παικτικά από τον Arisu και την Usagi. Παρόλο που δεν έχει ανανεωθεί για τρίτη σεζόν η σειρά, αφού θεωρητικά ολοκληρώνει όλη την κεντρική ιστορία, εμείς σίγουρα θα θέλαμε να δούμε και μια συνέχεια, διότι υπάρχει αρκετό υλικό που κυκλοφόρησε μετά την τεράστια επιτυχία που έκανε το κεντρικό manga.

    Βαθμολογία 8/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (The Witcher, Alice in Borderland κι άλλα)

    Dragon Age Absolution (Netflix)

    [Από Σήφης] ​​​​​​​​​​​​​​To Dragon Age Absolution ήταν μία σειρά που περιμέναμε αρκετά από την μέρα που ανακοινώθηκε, ως μεγάλοι φανς της σειράς παιχνιδιών, όμως δυστυχώς είναι από τα λίγα πράγματα που μας απογοήτευσαν αυτόν τον μήνα. Η σειρά εκτός από λίγες καλές στιγμές που είχε σε κάποιες μάχες και ένα αξιοπρεπές animation style, πέρα από αυτά υπήρχε το χάος. Η ιστορία ήταν πάρα πολύ βασική και βαρετή, χωρίς κάτι ιδιαίτερο να περιμένουμε, με μοναδικό καλό στοιχείο λίγο τον κεντρικό villain, όμως οι κεντρικοί χαρακτήρες ήταν τελείως πεζοί και αυτό ήταν πάρα πολύ καλό σε μια σειρά που βασίζεται σε παιχνίδια που ένα από τα πιο δυνατά σημεία αναφοράς τους είναι η ιστορία και οι αξιομνημόνευτοι χαρακτήρες. Ως επί το πλείστων η σειρά δεν έχει και πολλά πράγματα να αγαπήσετε, αλλά τουλάχιστον είναι μικρή και δεν θα σας κουράσει, ενώ το τελευταίο επεισόδιο μας αφήνει σε ένα καλό σημείο και ίσως με αρκετές διορθώσεις να έχουμε μια αξιοπρεπέστατη δεύτερη σεζόν, αν και εφόσον ανανεωθεί.

    Βαθμολογία 6.8/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (The Witcher, Alice in Borderland κι άλλα)

    The Recruit Season 1 (Netflix)

    [Από Κωνσταντίνα] ​​​​​​​​​​​​​​Μία από τις νεότερες σειρές του Netflix είναι το κατασκοπικό “The Recruit” κατά το οποίο βλέπουμε τον νεαρό δικηγόρο Owen Hendricks, που έχει πιάσει δουλειά στην CIA, να έρχεται αντιμέτωπος με μια πρώην πράκτορα που απειλεί να εκθέσει την οργάνωση αν δεν ελευθερωθεί από την φυλακή. Έχοντας μηδαμινή εμπειρία στον χώρο της κατασκοπείας, ο Owen μπλέκει σε μια αγχωτική κατάσταση για την οποία δεν ξέρει τίποτα. Χωρίς να μπορεί να μιλήσει στους δικούς του ανθρώπους και μην έχοντας κάποιον να εμπιστευτεί απόλυτα, ο Owen εισχωρεί σε καταστάσεις ακροβατώντας στην ζωή και στον θάνατο. Ο Noah Centineo, που έγινε γνωστός μέσα από την σειρά εφηβικών ταινιών “To All the Boys”, κατέχει τον εν λόγω ρόλο και φέρει μια φρέσκια και πιο προσγειωμένη ματιά στον κόσμο της CIA και των κατασκόπων, χωρίς να χάνει την πιο αστεία του πλευρά. Όντως, ο ρόλος του είναι πιο ώριμος από αυτούς που έχουμε συνηθίσει, αλλά η ερμηνεία του τείνει να είναι πιο απλή και ταιριάζει στο ύφος που μας έχει συνηθίσει ως σήμερα. Αν υπάρχει ένα κομμάτι που χαλάει την ροή της ιστορίας, τότε αυτή είναι η πρώην κοπέλα του Owen, η Hannah (Fivel Stewart), η οποία είναι ακόμα ερωτευμένη μαζί του. Ο χαρακτήρας της μπλέκεται στην ζωή του Owen, προσπαθεί να μάθει τα πάντα για την δουλειά του και τα μπλεξίματα του και φτάνει στο σημείο να τον ακολουθήσει μέχρι την άκρη της Γης για να μάθει ότι ο φίλος της είναι καλά. Μπορεί όλο αυτό να γίνεται από ενδιαφέρον και καθαρή αγάπη, αλλά ο τρόπος της τείνει να την μεταμορφώνει σε ένα ενοχλητικό κουνούπι σε μια ήρεμη καλοκαιρινή βραδιά. Χωρίς να κάνουμε spoiler, θα αναφέρουμε επιγραμματικά, ότι η αποκάλυψη του φινάλε, που είναι και το πάτημα για την δεύτερη σεζόν, βγάζει οριακά νόημα, ιδίως αν σκεφτεί κάποιος τις ηλικίες των προσώπων.

    Βαθμολογία 6.8/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (The Witcher, Alice in Borderland κι άλλα)

    Maestro Season 1 (Netflix)

    [Από Κωνσταντίνα] Το “Maestro” γίνεται η πρώτη ελληνική σειρά που καταφέρνει να μπει στο Netflix και φυσικά δεν γινόταν να μην την δούμε και να γράψουμε λίγα λόγια γι’αυτήν. Η σειρά ξεκινά με τον Ορέστη (Χριστόφορος Παπακαλιάτης), ο οποίος φτάνει σε ένα μικρό νησί την εποχή της πανδημίας με σκοπό να ‘στήσει’ το γνωστό Φεστιβάλ Μουσικής. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με μια μικρή κοινωνία, αλλά και ένα ρομάντζο που δεν αποσκοπούσε, αλλά το οποίο μπορεί να τον βάλει σε κίνδυνο. Ο Παπακαλιάτης που υπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία που έχει στην διάθεσή του για να παρουσιάσει μια πολύπλευρη και πολυεπίπεδη ιστορία. Ναι, το σενάριο δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί – ιδίως αν βλέπουμε σειρές σαν να αναπνέουμε – και ναι, η σκηνοθεσία δεν είναι κάτι πρωτότυπο, αλλά ο συνδυασμός όλων αυτών σε ένα μέρος υπό το μπλε της θάλασσας και το φως του ελληνικού ήλιου κάνουν την όλη σειρά πιο μαγική και ιδιαίτερη. Η χρήση του σκοταδιού και του φωτός για να ξεχωρίσουν τις δυσοίωνες σκηνές και τις πιο ρομαντικές βάζουν τον θεατή στο κλίμα πολύ πριν την παρακολούθηση των γεγονότων, ενώ όλα τα θέματα για τα οποία μιλά (ενδοοικογενειακή βία, κακοποίηση, παρανομία), μπορεί να μην βγάζουν στην επιφάνεια τα καλύτερα χαρακτηριστικά των ανθρώπων, αλλά αντιπροσωπεύουν πλήρως την λειτουργία μιας κλειστής κοινωνίας τόσο στην δική μας χώρα, όσο και στις γειτονικές. Όσων αφορά το ρομάντζο ανάμεσα στον καθηγητή και την μαθήτρια, μπορεί να φαίνεται ως ‘κλασικός Παπακαλιάτης’, αλλά μέσα σε όλα τα άλλα στοιχεία της σειράς, φαντάζει απίστευτα μηδαμινός, φτάνοντας στο σημείο σε ενοχλεί κιόλας που υπάρχει, γιατί υπάρχουν άλλα arcs που είναι σημαντικότερα. Έχοντας συγκεντρώσει μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, η σειρά φέρει καταπληκτικές ερμηνείες, ενώ η χημεία των ηθοποιών είναι τέτοια που το αποτέλεσμα είναι άρτιο. Μια επιπλέον σημείωση θα γίνει για την Χάρις Αλεξίου, της οποίας ο χαρακτήρας βάζει τα γυαλιά στους πάντες, μιας και η ηλικία της, τής προσφέρει μεγαλύτερη σοφία, και δεν την κάνει κλειστόμυαλη.

    Βαθμολογία 7.5/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (The Witcher, Alice in Borderland κι άλλα)

    Emily in Paris Season 3 (Netflix)

    [Από Κωνσταντίνα] Άλλη μια χρονιά μεταφερόμαστε στο Παρίσι και στον κόσμο της Emily, η οποία αυτήν την φορά θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην παλιά της ζωή στο Σικάγο και την νέα ζωή της στην πόλη του φωτός. Έχοντας αγαπήσει την πολύχρωμη και πρωτότυπη νέας της πλευρά, η Emily επιλέγει – προφανώς – την δεύτερη, αν και χρειάζεται δυο-τρία επεισόδια για να αποφασίσει. Μετά από αυτό, η ιστορία συνεχίζει με το ίδιο ύφος των προηγούμενων σεζόν, όπου η κεντρική χαρακτήρας έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα στην δουλειά και (φυσικά) στην ερωτική της ζωή. Μέσα από τα υπέροχα πλάνα των σκηνοθετών, ο θεατής συνεχίζει να βλέπει στην φωτεινή πλευρά, όχι μόνο του Παρισιού, αλλά και άλλων γαλλικών πόλεων, ενώ τα κουστούμια των πρωταγωνιστών συνεχίζουν να παρουσιάζουν την σικ και μοδάτη αισθητική για την οποία είναι γνωστή η σειρά. Όσον αφορά το κομμάτι της ιστορίας, υπάρχει μια μικρή εξέλιξη και ένα βήμα παραπέρα, ενώ τα κεντρικά φώτα καταφέρνουν να κλέψουν ελαφρώς και οι άλλοι χαρακτήρες, χωρίς ωστόσο να μονοπωλούν την ώρα σου. Αυτό που φαντάζει πιο έντονο τείνει να είναι το πόσο βολικά έρχονται όλα για την Emily: οι ιδέες που βρίσκουν την λύση στο μεγάλο πρόβλημα του επεισοδίου και οι εμπειρίες που τόσο εύκολα παρουσιάζονται μπροστά της αρχίζουν να φαντάζουν σεναριογραφικές ευκολίες και όχι αληθοφανής, ενώ για πρώτη φορά έρχεται αντιμέτωπη με την ίδια της την ευφυΐα, καθώς οι απόψεις της για τις διαφημιστικές καμπάνιες δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο ενθουσιασμό όπως στα πρώτα επεισόδια. Τέλος, να αναφέρουμε ότι το φινάλε ήταν απότομο με πολλές σοκαριστικές αποφάσεις να λαμβάνονται επί τόπου και χωρίς δεύτερη σκέψη, που αφήνουν άναυδο τον θεατή και τον κάνουν να αναζητά την συνέχεια, η οποία θα αργήσει ακόμα να έρθει. Γενικά, η τρίτη σεζόν, είναι ένας άξιος ακόλουθος των προηγουμένων, χωρίς, ωστόσο, να έχει να προσφέρει κάτι νέο και πρωτότυπο.

    Βαθμολογία 7/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (The Witcher, Alice in Borderland κι άλλα)

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ