Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (Tulsa King, Willow κι άλλα)

    Ο Ιανουάριος μπορεί να μην έχει τεράστιες κυκλοφορίες στον τηλεοπτικό τομέα (εκτός του “The Last of Us”) αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπήρχαν καλούδια για να καούμε. Είτε βγήκαν οι σεζόν σε μια μέρα, είτε ολοκληρώθηκαν αυτόν τον μήνα παρακάτω θα βρείτε τις κριτικές μας για διάφορες ολοκληρωμένες σειρές του Ιανουαρίου.

    Στο άρθρο θα βρείτε τα:

    • Extraordinary
    • Tulsa King
    • George & Tammy
    • Mythic Quest
    • Willow
    • Lockwood & Co
    • Ginny & Georgia
    • His Dark Materials
    • That 90s Show
    • Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre
    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (Tulsa King, Willow κι άλλα)

    Extraordinary (Disney)

    [Βαλεντίνος] Σε έναν κόσμο όπου όλοι έχουν υπερδυνάμεις, η 25χρονη Jen (Máiréad Tyers) προσπαθεί ακόμα με κάθε τρόπο να αποκτήσει τις δικές της, ακόμα κι αν είναι λίγο αργά. Μαζί με την καλύτερη της φίλη και το αγόρι της αλλά και έναν τύπο που ήταν γάτα για τα τελευταία τρία χρόνια, προσπαθεί να βρει τα πατήματά της στη ζωή. Η δημιουργός Emma Moran φέρνει ένα φρέσκο concept στην τηλεόραση για νεαρούς ενήλικες μαζί με το γνώριμο –και πυρηνικό για το είδος– στοιχείο των διαπροσωπικών σχέσεων, είτε αυτές είναι οικογενειακές, φιλικές, ερωτικές, επαγγελματικές και δένει το σύνολο με χιούμορ. Η σειρά ξεκινά όμορφα καθώς μας παρουσιάζει τον κόσμο και τους ευφάνταστους μπελάδες στους οποίους μπλέκει η Jen και η παρέα της, ισορροπώντας την αφήγηση τόσο σε ύφος όσο και εξέλιξη μέσα από τα subplots του κάθε χαρακτήρα. Ωστόσο, η γοητεία και η μοναδικότητά της ξεθωριάζουν γρήγορα καθώς τα αστεία γίνονται επαναλαμβανόμενα, οι καταστάσεις φαίνονται ξεπερασμένες και ό,τι έχει να προσφέρει το έχουμε δει ήδη σε άλλες παρόμοιες βρετανικές παραγωγές. Τα λιγοστά επεισόδια και η μικρή διάρκεια το σώζουν σε έναν βαθμό καθώς είναι μια καλή επιλογή αν θέλετε να παρακολουθείτε κάτι στο background.

    Βαθμολογία: 6,6/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (Tulsa King, Willow κι άλλα)

    Tulsa King (Paramount+/CosmoteTV)

    [Ευρυδίκη] Ο Dwight Manfredi, μέλος της Μαφίας με έδρα τη Νέα Υόρκη, αποφυλακίζεται μετά από 25 χρόνια και μετακομίζει στην Tulsa, μια ήρεμη πόλη στην Oklahoma την οποία ο Dwight θα χρησιμοποιήσει για να χτίσει μια αυτοκρατορία εγκλήματος και να ξανακερδίσει την παλιά του ζωή. Στην πορεία του προς την κορυφή, ο επίδοξος μαφιόζος θα κάνει απρόσμενες γνωριμίες, συνεργασίες, φίλους και εχθρούς που θα κάνουν την εγκατάσταση του στην Tulsa πιο ταραχώδη από ότι θα μπορούσε να φανταστεί. Το “Tulsa King” είναι ένα ιδανικό γκανγκστερικό δράμα που μας παρέχει όλη τη δράση, τις προδοσίες και το έγκλημα που θέλουμε να δούμε από μια παραγωγή του είδους. Με μισάωρα επεισόδια που κυλούν με ισορροπημένους ρυθμούς για να εξελίσσουν επαρκώς την ιστορία χωρίς παράλληλα να μας «μπουκώνουν» με νέες πληροφορίες, το “Tulsa King” είναι ένα άκρως διασκεδαστικό θέαμα, ανάλαφρο -όσο χρειάζεται- αλλά με την απαραίτητη δόση αγωνίας και ανατροπών για να κρατήσει το ενδιαφέρον μας αναλλοίωτο από την αρχή ως το τέλος. Ο Silvester Stallone στον κεντρικό ρόλο, λόγω της εμπειρίας του στον χώρο αλλά και στο είδος, κλέβει την παράσταση με την επιβλητική παρουσία του και καταφέρνει να αποτελέσει μια αξιομνημόνευτη τηλεοπτική περσόνα με την ενσάρκωση του, που δεν μπορούμε παρά να ερωτευτούμε για τις έξυπνες ατάκες, την οξυδέρκεια και την δυναμικότητα της.

    Βαθμολογία 8.1/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (Tulsa King, Willow κι άλλα)

    George & Tammy (Showtime/CosmoteTV)

    [Ευρυδίκη] Το “George & Tammy” ρίχνει φως στη ζωή και την καριέρα της σούπερ σταρ της country μουσικής Tammy Wynette μετά τη γνωριμία της με τον επίσης εμβληματικό τραγουδιστή George Jones. Η νέα πρωτότυπη βιογραφική σειρά του Showtime με πρωταγωνιστές τους Michael Shannon και Jessica Chastain είναι μια αργή αλλά εκτενής εξερεύνηση στις ζωές των επώνυμων χαρακτήρων με μια γενναία δόση country μουσικής, που αναδεικνύει το ταλέντο, τις προσωπικότητες και τα πάθη των πρωταγωνιστών του. Η σειρά «βουτά» βαθιά στη σχέση των George και Tammy ξεκινώντας από τη γνωριμία τους και φτάνοντας μέχρι το διαζύγιο τους αλλά και την καλλιτεχνική τους επανένωση, αποτυπώνοντας όλες τις καλές και τις κακές στιγμές του ειδυλλίου τους αλλά και τον τρόπο με τον οποίο η σχέση τους επηρέαζε και επηρεαζόταν από την καριέρα τους και την παράλληλη πορεία τους στο χώρο της μουσικής. Ωστόσο, παρά την πιστότητα του στην πραγματικότητα, την προσοχή του στη λεπτομέρεια και τις ερμηνείες του, το “George & Tammy” δεν καταφέρνει να αποτελέσει μια ευχάριστη εμπειρία θέασης, όντας αθέμιτα βραδυφλεγές και επαναληπτικό, κάτι το οποίο κουράζει τον θεατή από πολύ νωρίς. Η εξαιρετική υποκριτική δουλειά των πρωταγωνιστών τραβά τα βλέμματα και βοηθά, εν μέρη, να αντισταθμιστούν οι αδυναμίες του σεναρίου αλλά δεν μας αποζημιώνει πλήρως για τις αστοχίες που τοποθετούνται τόσο στους ρυθμούς της σειράς όσο και στο ίδιο το περιεχόμενο της ιστορίας.

    Βαθμολογία 6.2/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (Tulsa King, Willow κι άλλα)

    Mythic Quest Sn3 (Apple TV+)

    [Γιώτα] H τρίτη σεζόν του “Mythic Quest” βάζει τους χαρακτήρες της στο προσκήνιο, αναγκάζοντας τους να εξελιχθούν και να κάνουν τεράστια νέα βήματα στην ζωή τους, χαρίζοντας μας την πιο δυνατή σεζόν του show μέχρι τώρα. Οι δημιουργοί της σειράς έχουν βρει την σωστή μίξη κωμωδίας και συναισθήματος, την ίδια στιγμή που θα ειρωνευτούν κάποιο θέμα, επίσης θα το σεβαστούν και θα του δώσουν την σημασία που χρειάζεται. Η σχέση της Poppy και του Ian δέχεται ένα γερό ταρακούνημα που μεταλλάζει-ωριμάζει τους δύο ήρωες και δείχνει την δύναμη τους μαζί και ξεχωριστά, ενώ το επεισόδιο με το παρελθόν τους ως παιδιά που εμβαθύνει στην σημαντικότητα της φαντασίας και που μπορεί να οδηγήσει είναι από τις πιο όμορφες ιστορίες, που μας έχει δώσει. Κάθε σεζόν του “Mythic Quest” έχει αποδειχθεί καλύτερη από την προηγούμενη, οπότε με ανυπομονησία αναμένω την επόμενη.

    Βαθμολογία: 7.5/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (Tulsa King, Willow κι άλλα)

    Lockwood & Co (Netflix)

    [Γιώτα] Η νέα supernatural σειρά “Lockwood & Co” του Netflix μπορεί να μην γέμιζε το μάτι με το αρχικό διαφημιστικό υλικό της, αλλά αποδείχθηκε μια πολύ τίμια προσπάθεια. Σε ένα εναλλακτικό σύμπαν που τα φαντάσματα κυκλοφορούν στους δρόμους και οι μόνοι που μπορούν να τα πολεμήσουν είναι παιδιά, ακολουθούμε την ομάδα της Lockwood & Co που προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην κυνηγόντας φαντάσματα. Προφανώς τα πράγματα περιπλέκονται και οι περιπέτειες τους είναι πιο πολύπλοκες και επικύνδινες απ’ ότι περίμεναν. Η απλότητα της ιστορίας χαρίζει την δική της γοητεία στην σειρά, αφού δεν προσπαθεί να ανακαλύψε τον τροχό αλλά παίρνει μια αρκετά κλασική ιδέα και “τρέχει” με αυτή. Έχει μια αρκετά κλισέ και προβλέψιμη ιστορία, χωρίς όμως να γίνεται κουραστική ή βαρετή. Οι χαρακτήρες και η εξαιρετική χημεία των ηθοποιών χαρίζουν στην σειρά όση διαφορετικότητα χρειάζεται ώστε να φύγει τελικά νεράκι. Είναι μια απ’ αυτές τις σειρές που ξέρεις τι θα δεις, αλλά δίνεται με αρκετά σωστό και ωραίο τρόπο ώστε δεν πειράζει που το γνώριζες απο πριν.

    Βαθμολογία: 7/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (Tulsa King, Willow κι άλλα)

    His Dark Materials Sn3 (HBO/NOVA)

    [Γιώτα] To “His Dark Materials” είναι μια σειρά φαντασίας που έχει ακουστεί ελάχιστα ενώ είναι από τις καλύτερες παραγωγές εκεί έξω – ή καλύτερα ήταν, αφού ολοκληρώθηκε με την τρίτη σεζόν της. Η ιστορία της Lyra και του Will έφτασε στο εντυπωσιακό τέλος της φέτος, μπλέκοντας τους δύο χαρακτήρες σε νέες δυσκολίες και αποστολές αλλά πιο σημαντικό, δίνοντας στο κοινό όλες τις απαντήσεις που περίμενε. Όπως και στις προηγούμενες σεζόν έχουμε άρτιες ερμηνείες από όλο το cast με ιδιαίτερη αναφορά όμως στον James McAvoy, που ο μεγαλύτερος ρόλος του σε αυτήν την σεζόν, τον άφησε να λάμψει. Είναι ένας ηθοποιός που ποτέ δεν απογοητεύει και άλλη μια φορά ξεχώρισε ανάμεσα στο πλήθος – αν και οι νεαροί ηθοποιοί στάθηκαν επάξια δίπλα του. Φέτος, ήρθε η στιγμή του μεγάλου πολέμου που ακούγαμε για τόσα επεισόδια, ένας πόλεμος αρκετά εντυπωσιακός αν και “μικρός”. Νιώθεις ότι τελειώνει πιο γρήγορα απ’ ότι θα έπρεπε και τα κομμάτια του εναντίον του μεγάλου κακού είναι κάπως άνευρα σε σχέση με την υπόλοιπη σειρά. Είναι ένα περίεργο φινάλε σε μια πολύ καλή και συναισθηματική σεζόν και μια πανέμορφη σειρά, που δεν σε αφήνει απογοητεύμενο αλλά ούτε ικανοποιημένο.

    Βαθμολογία: 7.5/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (Tulsa King, Willow κι άλλα)

    Willow (Disney+)

    [Γιώτα] Μία νέα σειρά επικής φαντασίας – το Willow έρχεται να συνεχίσει την ομώνυμη ταινία του ’80 και τις περιπέτειες του μάγου Willow (Warwick Davis) και της Elora. Θυμίζει αρκετά old school σειρές φαντασίας, διατηρώντας έτσι το ύφος της ταινίας, αλλά μοντερνοποιεί διάφορα στοιχεία ώστε να βρει μια ισορροπία μεταξύ νέων και παλιών θαυμαστών – οπότε οποιοσδήποτε μπορεί να το παρακαλουθήσει. Τα εντυπωσιακά σκηνικά, η ατμόσφαιρα, το χιούμορ, χαρακτήρες όπως ο Boorman, και η γοητεία που φέρνει ένα quest σε όσους αρέσει το είδος, κρατάει με ευκολία το ενδιαφέρον του θεατή, προσφέροντας μια διασκεδαστική περιπέτεια ακόμα κι όταν οι νεαροί ηθοποιοί της αδυναμούν να εντυπώσιασουν.

    Βαθμολογία: 6.8/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (Tulsa King, Willow κι άλλα)

    Ginny and Georgia Sn2 (Netflix)

    [Σήφης] Το Ginny and Georgia μετά το cliffhanger που μας είχε αφήσει στην πρώτη σεζόν, επέστρεψε για να συνεχίσει την ιστορία σε ένα λίγο πιο σοβαρό μοτίβο. Όσοι είσαστε fans της σειράς, σίγουρα η δεύτερη σεζόν θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω. Γίνεται λίγο πιο “βαριά” σαν σειρά και πιάνει ακόμα πιο σοβαρά ζητήματα, όμως η ιστορία και η ανάπτυξη των χαρακτήρων είναι πολύ καλή και θα σας κρατήσει. Το μοναδικό πρόβλημα της σειράς είναι λίγο η Georgia, ιδιαίτερα στα πρώτα επεισόδια, αλλά μετά όσο εξελίσσεται η σειρά καλυτερεύουν τα πράγματα. H σειρά έχει πάει πολύ οπότε πιστεύουμε ότι θα ανανεωθεί χωρίς πρόβλημα, άρα προτείνουμε να την δείτε την χωρίς να φοβάστε ότι θα κοπεί και θα μείνουμε χωρίς να μάθουμε το τέλος.

    Βαθμολογία: 7.5/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (Tulsa King, Willow κι άλλα)

    The 90s Show (Netflix)

    [Σήφης] Το 90s Show είναι ένα sequel του κλασικού 70s show που είχε τρομερή επιτυχία και ανέδειξε αρκετούς ηθοποιούς που παρακολουθούμε και σήμερα, όπως την Mila Kunis και τον Ashton Kutcher. Όπως και στο 70s, έτσι και εδώ η σειρά διαδραματίζεται στην εποχή που ονομάζεται. Οι πρωταγωνιστές μας είναι κυρίως παιδιά από χαρακτήρες που ξέρουμε και ταυτόχρονα έχουμε και τους γονείς του Eric, τον Red και την Kitty, που επιστρέφουν σαν πρωταγωνιστές και μας παρέχουν πάλι το εμβληματικό δωμάτιο του 70s show. Το πρόβλημα της σειράς, παρόλο που κάποιοι από τους νέους χαρακτήρες προσπαθούν αρκετά, είναι ότι δεν είναι ξεκάθαρο σε ποιους ακριβώς προορίζεται και το χιούμορ δεν είναι ακριβώς στα ίδια επίπεδα με την παλιά για να σε κρατήσει. Αν είσαι νέος θεατής και δεν ξέρεις από το 70s δεν υπάρχουν πολλά για να σε κρατήσουν, ενώ ταυτόχρονα αν νοσταλγείς την παλιά σειρά θα σου αρέσουν τα λίγα cameos και κάποια αστεία, αλλά μέχρι εκεί. Το καλό είναι ότι η σειρά ανανεώθηκε, και έχει περιθώρια βελτίωσης, οπότε μπορεί στο μέλλον να δούμε κάτι πολύ καλύτερο.

    Βαθμολογία: 6.5/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (Tulsa King, Willow κι άλλα)

    Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre (Netflix)

    [Σήφης] Ο Junji Ito έχει καταφέρει να είναι ίσως ο πιο γνωστός horror manga writer αυτής της γενιάς και κάθε φορά που κυκλοφορεί ένα καινούργιο έργο του, ή κάποια μικρή ιστορία όλοι τρέχουν να το διαβάσουν. Έτσι γίνεται και με τις μεταφορές του στην μικρή οθόνη, που γίνονται αρκετές προσπάθειες ανά τα χρόνια, και δυστυχώς καμία δεν έχει καταφέρει να μεταφέρει τη μαγεία του από το χαρτί. Αυτή η καινούργια προσπάθεια έρχεται από το Netflix και μας μεταφέρει αρκετές μικρές ιστορίες σε μορφή anime, που όμως δεν έχει ούτε καλό σχέδιο, ούτε με πολύ καλό σενάριο για να σε κρατήσουν. Αν είσαστε πολύ μεγάλος φαν του μπορείτε ίσως να το ξεκινήσετε για να δείτε πόσο άσχημη είναι η μεταφορά από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, αλλά καλό θα ήταν να την αποφύγετε. Ελπίζουμε τουλάχιστον να είναι αξιόλογη η μεταφορά του Uzumaki από το Adult swim που έρχεται και αυτή φέτος.

    Βαθμολογία: 3/10

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ