Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (You, The Legend of Vox Machina κι άλλα)

    Ο Φεβρουαρίος ήταν η ήσυχια πριν την καταιγίδα, αφού αρκετά λιγότερες σειρές που ολοκληρώθηκαν μας απασχόλησαν ή τράβηξαν την προσοχή μας. Στις εμφανείς προτιμήσεις μας – που σίγουρα δεν πρέπει να κάνετε skip – ήταν τα “The Legend of Vox Machina”, “You” και “1923”. Ρίξτε όμως μια ματιά σε όλες τις σειρές που έκλεισαν τον κύκλο τους για φέτος και τι εντύπωση μας άφησαν παρακάτω.

    Στο άρθρο υπάρχουν κριτικές για τα:

    • The Legend of Vox Machina Sn.2
    • You Sn.4A
    • The Law According to Lidia Poët
    • National Treasure: Edge of History
    • 1923
     

    The Legend of Vox Machina Sn. 2 (Prime Video)

    [Βαλεντίνος] Μετά το cliffhanger της πρώτης σεζόν, μπαίνουμε δυναμικά στο arc του Chroma Conclave. Η ομάδα από παντοδύναμους δράκους επιτίθεται στην Emon, απειλώντας το μέλλον όλης της ηπείρου, και οι Vox Machina για μια ακόμη φορά καλούνται να σώσουν τον κόσμο. Η σειρά διατηρεί τη δομή που εδραίωσε πέρσι με τρίπρακτα επεισόδια, και την χρησιμοποιεί για να βάλει τους πρωταγωνιστές μας σε πρώτο πλάνο. Στην προσπάθειά τους να ανακτήσουν τα μυθικά όπλα που θα τους επιτρέψουν να νικήσουν την Chroma Conclave ξεκινάει ένα ταξίδι αυτογνωσίας και ανακάλυψης για καθέναν από αυτούς, το οποίο όχι μόνο εμβαθύνει στα ελαττώματά τους ώστε να βγουν πιο δυνατοί μέσα από αυτή τη συνθήκη αλλά τους δίνει και νέες ικανότητες, αναδεικνύοντας εν τέλει και τη συλλογική τους δύναμη στο φινάλε. Κάποιες από τις συγκρούσεις δεν κουβαλάνε την απαραίτητη βαρύτητα για να δικαιολογήσουν την έκβασή τους, όμως μας δίνει έναν ενδιαφέρων ανταγωνιστή στο πρόσωπο του δράκου Umbrasyl και οι ερμηνείες του voice cast παραμένουν απολαυστικότατες την ίδια στιγμή που η σειρά προετοιμάζει ένα άκρως συναρπαστικό έδαφος για τις μελλοντικές σεζόν της.

    Βαθμολογία: 8,7/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (You, The Legend of Vox Machina κι άλλα)

    The Law According to Lidia Poët (Netflix)

    [Ευρυδίκη] Εμπνευσμένη από την ιστορία της πρώτης Ιταλίδας δικηγόρου, η νέα σειρά του Netflix μας συστήνει σε μια γυναικεία εκδοχή του Ηρακλή Πουαρό: την τετραπέρατη, δυναμική και γοητευτική Lidia Poët. Σε μια εποχή που το φύλο της στέκεται εμπόδιο για να ασκήσει το επάγγελμα του δικηγόρου το οποίο και σπούδασε, η Lidia, μέσω του αδερφού της Enrico θα αναλάβει την υπεράσπιση όλων εκείνων που η κοινωνία βιάστηκε να καταδικάσει ως ενόχους. Στην πορεία θα προσπαθήσει να εξιχνιάσει τα εγκλήματα για τα οποία οι πελάτες της κατηγορούνται και να αποδώσει δικαιοσύνη μέσα από την ανάδειξη της αλήθειας. Μέσα από 6 ημιαυτοτελή επεισόδιά το “The Law According to Lidia Poët” μας ταξιδεύει στο Τορίνο του 19ου αιώνα και μας παρασέρνει σε 6 διαφορετικές, ανατρεπτικές ιστορίες μυστηρίου. Κάθε κεφάλαιο της σειράς εξελίσσεται σε δύο μέτωπα, με την επαγγελματική και την προσωπική ζωή της πρωταγωνίστριας να καλύπτονται ισότιμα μέσα στη 40λεπτη διάρκεια των επεισοδίων. Κάθε φορά γνωρίζουμε και ένα νέο μυστήριο και έτσι η σειρά παραμένει ανάλαφρη, ευχάριστη στη θέαση, χωρίς μεγάλη περιπλοκότητα, ενώ παράλληλα οι συνεχώς εξελισσόμενες ρομαντικές και οικογενειακές σχέσεις της Lidia δίνουν στην ιστορία το βάθος και την αγωνία που χρειάζεται για να κρατήσει το ενδιαφέρον μας αμείωτο φέρνοντας έτσι μια ωραία ισορροπία στο όλο έργο. Η καλή επίδοση των Matilda De Angelis, Pier Luigi Pasino και Eduardo Scarpetta στους κεντρικούς ρόλους βοηθά τον θεατή να αναπτύξει το απαραίτητο συναισθηματικό δέσιμο με τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες αλλά και να δημιουργηθεί μια ωραία δυναμική που άλλοτε φέρνει συγκίνηση και άλλοτε γέλιο. Το τέλος της σειράς σίγουρα αφήνει ανοιχτά παράθυρα και δημιουργεί τόσο αγωνία όσο και προσμονή για μια δεύτερη σεζόν με νέες υποθέσεις, νέους χαρακτήρες και ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

    Βαθμολογία 7.9/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (You, The Legend of Vox Machina κι άλλα)

    You Season 4 Part 1 (Netflix)

    [Κωνσταντίνα] Άλλο ένα κεφάλαιο στην ζωή του Joe Goldberg ξεκινά, αλλά αυτήν στην φορά στην Ευρώπη. Μετά το τέλος του τρίτου κύκλου επεισοδίων, ο γνωστός μας stalker πάει στο Παρίσι όπου και αναζητά την μοναδική-του-αγάπη, Marienne. Μέσω μιας περίπλοκης κατάστασης, ωστόσο, καταλήγει στο Λονδίνο υπό μια νέα ταυτότητα, αυτή του Jonathan Moore, του Καθηγητή Αγγλικής Λογοτεχνίας. Μετά από μια μοιραία βραδιά, ο Joe/Jonathan καταλήγει από θύτης να γίνει θύμα. Κάποιος τον παρακολουθεί, γνωρίζει τα πάντα για το παρελθόν του και απειλεί να εξαφανίσει κάθε μέλος του νέου του κοινωνικού κύκλου, μεταξύ άλλων και την αγαπημένη του Kate. Ο Penn Badgley ως το ‘φτωχαδάκι’ που τυχαίνει να κάνει παρέα με την υψηλή κοινωνία δεν είναι κάτι καινούργιο, μιας και ο ηθοποιός έγινε γνωστός μέσα από το “Gossip Girl”, όπου και κατείχε έναν παρόμοιο ρόλο. Αυτό που είναι, ωστόσο, καινούργιο είναι η αλλαγή στην κατάσταση του πρωταγωνιστή. Για πρώτη φορά, ο Joe παίρνει μια γεύση από το ίδιο του το φάρμακο και αισθάνεται τα μάτια κάποιου άλλου πάνω του να τον παρακολουθούν όλη την ώρα. Αυτή η αλλαγή έρχεται να φέρει τούμπα όσα ξέραμε και να αλλάξει τον τρόπο που βλέπαμε τα πράγματα, ενώ προσφέρει μια φρέσκια οπτική στην σειρά. Οι εσωτερικοί μονόλογοι του χαρακτήρα έρχονται να τονίσουν ακόμα περισσότερο την διαμάχη που νιώθει μέσα του και περνούν σε άλλο επίπεδο, μιας και πλέον έχει έναν εχθρό που δεν γνωρίζει.

    Παρόλη την εξέλιξη του χαρακτήρα, ωστόσο, το ίδιο δεν τυχαίνει να ισχύει και για τα υπόλοιπα μέλη του cast. Δυστυχώς, ο δολοφόνος είναι πασιφανές από την αρχή της σεζόν, οπότε δεν είναι και μεγάλο το σοκ που τυχόν θα νιώσει ο θεατής στο επεισόδιο της εν λόγω αποκάλυψης. Ισάξια ταλαντούχοι όλοι οι ηθοποιοί, ‘στολίζουν’ τον Badgley σαν τις μπάλες στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, υψώνοντας παραπάνω το ταλέντο του, ενώ οι ίδιοι απλά στέκονται ‘ωραίοι και μοιραίοι’ εκεί γύρω προσθέτοντας ένα ελαφρύ δράμα που μόνο αναγκαίο δεν το λες. Και από τους λίγους ‘έξυπνους’ εκεί μέσα, ο θεατής δεν δυσκολεύεται να μαντέψει ποιος έχει βάλει στο μάτι τον Joe. Σε γενικές γραμμές, το πρώτο μέρος θέτει πολύ ωραία και διαφορετικά θεμέλια στην ιστορία, αλλάζοντας τα δεδομένα και φέρνοντας μια νέα οπτική, με τον Joe να μπαίνει πρώτη φορά στα παπούτσια των θυμάτων του.

    Βαθμολογία: 7/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (You, The Legend of Vox Machina κι άλλα)

    Νational Treasure: Edge of History (Disney+)

    [Γιώτα] To franchise του “National Treasure” που απολαύσαμε στον κινηματογράφο με τον Nicolas Cage, πήρε πνοή φέτος μέσω μιας νέας σειράς του Disney+ με διαφορετικό cast, που όμως προσπαθεί να κρατήσει την μαγεία του κυνηγητού θησαυρού που έφεραν οι αρχικές ταινίες και στο πολύ πολύ βάθος του, το καταφέρνει. Οι γρίφοι, ο θησαυρός, η δράση και τα οικογενειακά μυστικά βρίσκονται όλα εκεί. Βέβαια κάπου εδώ σταματάει ότι έχει η σειρά και μπορεί να σε κρατήσει. Δεν περίμενα καμιά τρομερή ιστορία χωρίς τρύπες, αλλά το σενάριο είναι τόσο προχειρογραμμένο και εν συνεχεία, άτσαλα εκτελεσμένο που δεν περνάει εύκολα η ώρα, δεν είναι αρκετά διασκεδαστικό ώστε να ξεπεράσεις την όποιες αδυναμίες. Τα τεράστια leap of faiths που πρέπει να κάνει ο θεατής για να πειστεί για ότι βλέπει, η ευκολία των γρίφων που δεν δικαιολογούν ένα εκατοντάδες χρόνων χαμένο θησαυρό και η διαρκής προσπάθεια με άκυρες ατάκες political correctness, που περισσότερο σε κάνουν να μορφάσεις από το να περάσουν το μήνυμα που θέλουν, δεν βοηθούν καθόλου στην παρακολούθηση της. Το νεαρό cast δεν μπορεί ερμηνευτικά να κουβαλήσει την σειρά, ακόμα και η Catherine Zeta Jones έχει μονίμως το ίδιο αχανές ύφος που σε κάνει να σκέφτεσαι ότι η ψυχή της έχει αφήσει το σώμα της (να σημειωθεί βεβαία ότι και στο “Wednesday” φαινόταν να δυσκολεύεται πολύ με τις εκφράσεις, οπότε μάλλον δεν φταίει το υλικό εδώ). Δυστυχώς, η συγκεκριμένη προσπάθεια αναβίωσης του franchise δεν ξεκίνησε καλά. Η σχετικά καλή παραγωγή της και η αγάπη μου για τα κυνήγια θησαυρών ήταν τα μοναδικά στοιχεία που με κράτησαν πραγματικά ώστε να συνεχίσω, ενώ υπό άλλες συνθήκες μάλλον θα το είχα αφήσει στην άκρη από το 2ο-3ο επεισόδιο.

    Βαθμολογία: 5/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (You, The Legend of Vox Machina κι άλλα)

    1923 (Paramount+)

    [Γιώτα] Συνεχίσαμε φέτος το ταξίδι μας στο παρελθόν του Yellowstone με την δεύτερη spin off σειρά του franchise του Taylor Sheridan, που εξιστορεί πως στήθηκε το πάρκο. Το “1923” μας ταξιδεύει μερικά χρόνια μετά το “1883” με την οικογένεια Dutton να έχει πια εγκατασταθεί στο Yellowstone και να είναι ήδη στην κορυφή του status quo της πόλης – για όσο αντέξουν τουλάχιστον. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους αυτήν την φορά έχουμε την Hellen Mirren και τον Harrison Ford, μεταξύ άλλων. Η σειρά αφήνει πίσω το δύσκολο ταξίδι του “1883” και αφηγείται σιγά σιγά τις προκλήσεις -εξίσου θανατηφόρες και δύσκολες- που αντιμετωπίζει η οικογένεια, συγκεκριμένα μετά από μια προσπάθεια (και κατά μέρους επιτυχής) δολοφονίας αρκετών βασικών μελών της. Χωρισμένη σε τρία storylines, ένα στο Yellowstone, ένα στην Αφρική που βρίσκεται ο νεαρός γιος Dutton που θα κληρονομήσει και ένα που αφορά την Teonna Rainwater σε ένα ινδιάνικο οικοτροφείο, η σειρά είναι ένας τεράστιος πρόλογος για την δεύτερη σεζόν και τον πραγματικό “πόλεμο” μεταξύ των διαφόρων οντοτήτων που θα δούμε εκεί. Αν και πρόλογος, είναι γεμάτη έντονες σκηνές, κοινωνικοπολιτικούς σχολιασμούς και θέματα, κίνδυνο και δράση. Ο Sheridan ξέρει πως να κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή και η γενικότερη θεματική των cowboys είναι κάτι που χειρίζεται αριστουργηματικά. Το εξαιρετικά ερμηνευτικά cast, είτε είναι η Mirren που κατακλύζει με την παρουσία της κάθε σκηνή, ο Ford με την πιο τραχιά ερμηνεία του, ο νεαρός και βλοσυρός Brandon Sklenar, η γεμάτη πόνο αλλά και δύναμη Aminah Nieves, οι μικρές αλλά to the point σκηνές του Timothy Dalton και πόσων ακόμα ηθοποιών που μας δίνουν από τις καλύτερες ερμηνείες τους – όλοι είναι μια ξεχωριστή απόλαυση παρακολουθήσης. To “1923” είναι μια μίξη των προκάτοχων του “1883” και “Yellowstone”, που διατηρεί το υψηλό επίπεδο του franchise και υπόσχεται ότι θα γίνει ακόμα καλύτερο.

    Βαθμολογια: 8,5/10

    Τι τελείωσε και πόσο μας άρεσε; (You, The Legend of Vox Machina κι άλλα)

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ