Τρία σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα στην Εύβοια και θα κατεδαφιστούν, έπειτα από τον έλεγχο που πραγματοποίησε το κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ από νωρίς το πρωί παρουσία του προέδρου του ΟΑΣΠ Εύθυμη Λέκκα, με αφορμή τους σεισμούς που σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα.
Οι οικογένειες που χάνουν τα σπίτια τους, θα φιλοξενηθούν στον ξενώνα της Μητρόπολης στο Προκόπι, σύμφωνα με το evima.gr.
Από πλευράς του ο Δήμαρχος Μαντουδίου, Λίμνης, Αγ. Άννας, Γεώργιος Τσαπουρνιώτης δήλωσε στο evima.gr, ότι από τις αυτοψίες φαίνεται ότι υπάρχουν ζημιές σε πάνω από 50 σπίτια αλλά και δημοτικά κτίρια και μερικές ζημιές σε σχολεία. «Θα ελεγχθούν βέβαια όλα. Έχει έρθει από πολύ νωρίς το κλιμάκιο και ευχαριστώ πάρα πολύ τον υπουργό, τον κύριο Κατσαφάδο για την άμεση ανταπόκριση. Φυσικά και τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, ο οποίος είναι πανταχού παρών. Εννοείται ότι οι κάτοικοι πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα, ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν ζημιές στα σπίτια τους». πρόσθεσε.
Ο κ. Τσαπουρνιώτης σημείωσε ότι 3-4 σπίτια είναι ακατάλληλα για να κατοικηθούν, ενώ όσων κατοίκων τα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή. «Επικεντρώνουμε τις ζημιές στην κοινότητα του Προκοπίου, αλλά έχουμε και σποραδικές ζημιές και στις γύρω κοινότητες, στη Δαφνούσσα, στο Πήλι, στο Μυρτιά και σε άλλα χωριά». τόνισε.
Ο δήμος ζήτησε από νωρίς το πρωί να κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη λόγω του σεισμού, για να μπορέσουν να αποκατασταθούν οι βλάβες το συντομότερο δυνατό.
Δείτε φωτογραφίες