Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021
More

  Self test: Πότε θα διατεθούν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους

  spot_img

  Τις ημερομηνίες για τη διανομή των self test στις ομάδες πληθυσμού για τις οποίες είναι υποχρεωτική η αυτοεξέταση έδωσαν στη δημοσιότητα πηγές του υπουργείου Υγείας.

  Οι διευκρινίσεις αφορούν την εβδομάδα 10 – 16 Μαΐου, κατά την οποία διευρύνεται η πληθυσμιακή ομάδα που υποχρεούται να διενεργεί self test. Εκτός των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων και των εργαζομένων στο λιανεμπόριο, πλέον θα πρέπει να προμηθεύονται σε σταθερή βάση self test οι εργαζόμενοι στην εστίαση, καθώς και οι μαθητές και εκπαιδευτικοί όλων των σχολικών βαθμίδων, που επιστρέφουν στις τάξεις από τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

  Όπως τονίζεται, θα διατίθενται:

  – Από αύριο Τετάρτη 5/5 έως Σάββατο 8/5 από τα φαρμακεία, μόνο σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε φοιτητές που κάνουν πρακτική άσκηση.

  Το δεύτερο τεστ μαθητών και εκπαιδευτικών για την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμο από τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

  – Οι υπόλοιπες ομάδες δικαιούχων (δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι) θα λάβουν το επόμενο self test από Δευτέρα 10/5 και θα μπορούν να το πραγματοποιήσουν και να το δηλώσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

  Υπενθυμίζεται ότι η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού τεστ πραγματοποιείται δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

  Τα αποτελέσματα των self test υποβάλλονται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

  Επισημαίνεται πως η απόρριψη των προϊόντων των οικιακών αυτοδιαγνωστικών τεστ γίνεται με προσοχή στα οικιακά απορρίμματα και όχι στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

   

  Δείτε Επίσης