Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Σεμαγλουτίδη: Πλαστές ενέσεις αδυνατίσματος έστειλαν αρκετά άτομα στο νοσοκομείο

    Αρκετοί άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Αυστρίας μετά τη χρήση ενέσεων που εκτιμάται ότι ήταν πλαστά αντίγραφα της σεμαγλουτίδης, φαρμάκου που χρησιμοποιείται για τον διαβήτη και την απώλεια βάρους, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία υγειονομικής ασφάλειας.

    Οι ασθενείς εμφάνισαν υπογλυκαιμία και επιληπτικές κρίσεις, σοβαρές παρενέργειες που δείχνουν ότι το προϊόν περιείχε ινσουλίνη αντί για σεμαγλουτίδη, ανέφερε η υπηρεσία BASG σύμφωνα με το Reuters.

    Την περασμένη εβδομάδα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) προειδοποίησε τγια προγεμισμένες σύριγγες που φέρουν ψευδή σήμανση. Ανάλογη προειδοποίηση εξέδωσε η δανέζικη Novo Nordisk που παρασκευάζει το ενέσιμο σκεύασμα.

    Τα σκευάσματα σεμαγλουτίδης έχουν εξαφανιστεί από τα φαρμακεία της Ελλάδας και άλλων χωρών λόγω της υψηλής ζήτησης για απώλεια βάρους, με αποτέλεσμα να είναι δυσεύρετα από όσους τα χρησιμοποιούν για έλεγχο του διαβήτη.

    Σύμφωνα με το BASG, εγκληματικές οργανώσεις εκμεταλλεύονται τις ελλείψεις για να προωθήσουν δυνητικά επικίνδυνα πλαστά αντίγραφα,

    Η BASG δεν διευκρίνισε τον ακριβή αριθμό των ασθενών που επηρεάστηκαν ούτε τη σοβαρότητα της κατάστασής τους.

    Την Δευτέρα, η  αυστριακή υπηρεσία πληροφοριών για την καταπολέμηση του εγκλήματος ανακοίνωσε ότι η ύποπτη παρτίδα πιθανότατα δεν προήλθε από φαρμακείο και ότι αποθέματά της μπορεί ακόμη να κυκλοφορούν.

    Οι ύποπτες παρτίδες περιείχαν συσκευασίες του 1 milligram, σύμφωνα όμως με τις αυστριακές αρχές δεν αποκλείεται να κυκλοφορούν και πλαστές ενέσεις διαφορετικών δόσεων.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ