Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, 2025
More

    Σεπόλια: «Πήγα τουαλέτα, γι’ αυτό δεν κατέβασα τις μπάρες» υποστηρίζει ο φύλακας για την παραλίγο παράσυρση μηχανής από τρένο – Τι αναφέρουν πηγές του ΟΣΕ

    Νέες πληροφορίες για το περιστατικό με τον φύλακα της διάβασης τρένου στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος έφυγε από το πόστο του, χωρίς να κατεβάσει τις μπάρες, με αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

    Όπως έχει γίνει γνωστό, τα ξημερώματα της Τετάρτης οδηγός μοτοσυκλέτας κινδύνευσε να συγκρουστεί, όπως ο ίδιος κατήγγειλε, με τον διερχόμενο συρμό τρένου, καθώς ο υπάλληλος φύλαξης της διάβασης που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Σεπολίων, δεν κατέβασε την μπάρα,

    Τι υποστήριξε ο φύλακας

    Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν τον φύλακα, ο οποίος φέρεται να δικαιολογήθηκε. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο ίδιος υποστήριξε ότι: «Πήγα τουαλέτα, γι’ αυτό δεν κατέβασα τις μπάρες».

    Ο οδηγός της μηχανής, όταν έφτασε επί της Σεπολίων, αντιλήφθηκε έκπληκτος ότι οι μπάρες ήταν ανεβασμένες και το τρένο εκείνη τη στιγμή περνούσε. Από το βιντεοληπτικό υλικό, μάλιστα, είναι ξεκάθαρο, σύμφωνα με τον ΟΣΕ, ότι ο υπάλληλος δεν ήταν στο πόστο του, την ώρα που έπρεπε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΣΕ, ο 48χρονος φύλακας είναι καινούριος στη θέση του, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα για την εκπαίδευσή του. «Η εκπαίδευση τους είναι βασική και μικρής χρονικής διάρκειας», αναφέρουν από τον Oργανισμό, ενώ για το εάν γνωρίζουν το ωρολόγιο πρόγραμμα διελεύσεων, η απάντηση είναι ότι «το γνωρίζουν, αλλά αυτό μεταβάλλεται συχνά».

    Για το αν υπάρχει επικοινωνία με άλλες διαβάσεις και τους μηχανοδηγούς, εξηγούν ότι «υπάρχει επικοινωνία μέσω ασυρμάτου».

    Σεπόλια: «Πήγα τουαλέτα, γι’ αυτό δεν κατέβασα τις μπάρες» υποστηρίζει ο φύλακας για την παραλίγο παράσυρση μηχανής από τρένο – Τι αναφέρουν πηγές του ΟΣΕ

    «Ο φύλακας ενημέρωσε ως όφειλε τον μηχανοδηγό» λένε πηγές του ΟΣΕ

    Σύμφωνα με πηγές του ΟΣΕ: «Ο φύλακας ενημέρωσε ως όφειλε τον μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας για μια έκτακτη ανάγκη. Του ζήτησε να ελαττώσει ταχύτητα και να μη περάσει από το σημείο, όπως και έγινε. Το τρένο συνέχισε την πορεία του, όταν επέστρεψε ο φύλακας και κατέβασε τις μπάρες».

    Το βασικό ερώτημα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, αφορά στο εάν ο φύλακας έπρεπε να κατεβάσει τις μπάρες πριν φύγει. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προβλέπεται από τον κανονισμό και μάλιστα σε μια περιοχή με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο.

    Πολίτες που περνούν καθημερινά από την διάβαση ζητούν από τον ΟΣΕ να πάρει μέτρα, ώστε να μη κινδυνεύει κανένας. «Θα πρέπει να βάλει περισσότερους φύλακες σε κάθε σταθμό του τρένου», δήλωσε πολίτης στην κάμερα του ΑΝΤ1.

    Στον ανακριτή την Παρασκευή ο 48χρονος

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα στελέχη της Τροχαίας ήδη έχουν ζητήσει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που καλύπτουν το σημείο, προκειμένου να δουν και τις κινήσεις του φύλακα, αλλά και πώς ακριβώς έγινε το περιστατικό. Αυτό το υλικό αναμένεται να υποβληθεί στις δικαστικές αρχές συμπληρωματικά, καθώς ο 48χρονος φύλακας οδηγήθηκε την Τετάρτη (12/02) για να δικαστεί στο Αυτόφωρο.

    Ωστόσο, το απόγευμα της Τετάρτης, αποφασίστηκε να επαναπροσαχθεί την Παρασκευή στον ανακριτή, προκειμένου να υπάρχουν και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία μαζί, ενδεχόμενα και με κάποιες άλλες καταθέσεις μαρτύρων.

    Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και ΕΔΕ από τον ΟΣΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν προκύψουν ευθύνες για τον φύλακα, τότε, ο ΟΣΕ θα ζητήσει από την εταιρεία που έχει αναλάβει τη φύλαξη των διαβάσεων ο 48χρονος να απασχολείται σε κάποιο άλλο έργο και όχι για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

    Όσα είπε ο οδηγός της μηχανής

    «Εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτεσαι πολλά είναι ένα σοκ, ένα μεγάλο ερωτηματικό», είπε ο καταγγέλλων, μιλώντας στο Mega. «Ξεκινάω με την μηχανή και την ώρα που είμαι ακριβώς πάνω στις ράγες του τρένου, ακούω από την αριστερή μου πλευρά, γιατί είμαι διαγώνια και δεν έχω καλή οπτική, κορνάρισμα έντονο».

    Όπως περιγράφει, κατάφερε να γλιτώσει καθώς φρέναρε άμεσα, μόλις ο μηχανοδηγός έκοψε ταχύτητα και άρχισε να κορνάρει έντονα. «Κάνω έτσι ενστικτωδώς και βλέπω ότι το τρένο ήταν περίπου στα 15 μέτρα, πολύ κοντά δηλαδή, το είδα κανονικά με τα φώτα του», συμπλήρωσε ο ίδιος. Ο μοτοσικλετιστής σε κατάσταση σοκ κάλεσε την αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον φύλακα.

    Σημειώνεται ότι όλα αυτά σημειώθηκαν, μόλις δέκα ημέρες, έπειτα από το προηγούμενο περιστατικό, στο οποίο υπάλληλος αποκοιμήθηκε και άφησε τις μπάρες ανοιχτές στον Ταύρο. Τότε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ΟΣΕ άλλαξε συνεργαζόμενη εταιρεία σεκιούριτι.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ