Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
More

    Σερβιτόρα εξηγεί τον λόγο που ένα τραπέζι με μικρό φιλοδώρημα μπορεί να της… κοστίσει χρήματα

    Σερβιτόρα από τις ΗΠΑ μέσω ενός βίντεο στο TikTok εξηγεί τον λόγο που ένα τραπέζι με μικρό φιλοδώρημα ή και καθόλου, μπορεί να της κοστίσει λεφτά.

    Τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στις ΗΠΑ το φιλοδώρημα αποτελεί πάντα ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα.

    Μερικοί άνθρωποι δίνουν φιλοδώρημα μόνο αν πιστεύουν ότι έλαβαν καλή εξυπηρέτηση, ενώ άλλοι δίνουν πάντα και σε ορισμένες περιπτώσεις, τα φιλοδωρήματα προστίθενται αυτόματα στο λογαριασμό.

    Αλλά συχνά είναι μια τεράστια συζήτηση, με πολλούς να διαφωνούν και για το ποσό που πρέπει να αφήνουν.

    Το αξιοσημείωτο είναι πως στην Αμερική τα φιλοδωρήματα θεωρούνται μέρος του μισθού ενός σερβιτόρου, δεδομένου ότι το ωρομίσθιο που λαμβάνουν είναι χαμηλό.

    Το κατώτατο ωρομίσθιο στις ΗΠΑ είναι 7,25 δολάρια την ώρα (6,73 ευρώ), αλλά αν είστε σε θέση όπου μπορείτε να κερδίσετε φιλοδωρήματα, αυτό πέφτει σε μόλις 2,13 δολάρια (1,98 ευρώ).

    Το 6%

    Η Savannah η οποία ζει στο Τενεσί εξήγησε στο βίντεό της στο TikTok ότι εάν λάβει φτωχό φιλοδώρημα, μπορεί μερικές φορές να χάσει η ίδια χρήματα.

    «Από τις ακαθάριστες πωλήσεις μου, πρέπει να πληρώσω το 6% αυτών στους μπάρμαν, στο προσωπικό της κουζίνας, στους διανομείς και σε άλλους συνεργάτες» αποκαλύπτει η Savannah.

    Και συνεχίζει: «Γιατί δεν τους πληρώνει το εστιατόριο; Γιατί το εστιατόριο δεν πληρώνει όλο το προσωπικό του σωστά; Δεν έχω απάντηση σε αυτά».

    @savkaypierce Big believer in tip karma but this must be said #serverlife #restaurant #tips ♬ original sound – Sav Pierce

    Η Savannah διευκρίνισε εξηγώντας ότι αν πουλούσε φαγητό και ποτά αξίας 100 δολαρίων σε ένα τραπέζι, θα έπρεπε να πληρώσει 6 δολάρια από αυτά στο υπόλοιπο προσωπικό.

    «Έτσι, ελπίζω ότι σε αυτό το λογαριασμό των 100 δολαρίων θα πάρω 20 δολάρια φιλοδώρημα (δηλαδή 20%) και τότε στην πραγματικότητα θα βγάλω μόνο 14 δολάρια, επειδή τα 6 δολάρια πηγαίνουν προς την υπόλοιπη ομάδα», εξήγησε.

    «Αν είχα ένα τραπέζι που εξυπηρέτησα και ο λογαριασμός τους ήταν 100 δολάρια και δεν μου έδιναν καθόλου φιλοδώρημα. […] Πρέπει να βάλω το χέρι στην τσέπη μου, χρήματα που έχω ήδη βγάλει εκείνη την ημέρα ή χρήματα που δεν έχω βγάλει ακόμα, και να τα επιστρέψω στο εστιατόριο για να πληρώσω το υπόλοιπο προσωπικό», επισημαίνει.

    Ο κόσμος έμεινε εντελώς έκπληκτος, ενώ πολλοί παραδέχτηκαν ότι δεν είχαν συνειδητοποιήσει ποτέ την ύπαρξη αυτού του συστήματος.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ