Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Σκληρό power game στη συνδρομητική τηλεόραση!

    Συνδρομητική τηλεόραση!

    Η απόκτηση των δικαιωμάτων του Champions League και του Europa League από τον ΟΤΕ έναντι ποσού που κυμαίνεται μεταξύ 105 και 120 εκατ. ευρώ έφερε περισσότερο προβληματισμό, παρά πανηγυρισμούς στην αγορά.

    Περισσότερο ξύπνησε μνήμες Alpha Digital και Χρήστου Παναγόπουλου στην ΕΡΤ, με τη διάθεση δυσθεώρητων ποσών για την απόκτηση δικαιωμάτων αθλητικών διοργανώσεων, με τα γνωστά αποτελέσματα και στις δύο περιπτώσεις. Η αγορά εκτιμά πως το ποσό που διέθεσε η ΟΤΕ δεν είναι δυνατόν να προκύψει από τα έσοδα των συνδρομητών και θεωρείται αναπόφευκτη η αύξηση της τιμής για τους πελάτες της εταιρείας. Το κρίσιμο σημείο είναι πως το ποσό είναι δυσανάλογα υψηλό και η εμπειρία έχει δείξει πως το συγκεκριμένο αθλητικό προϊόν δεν φέρνει μεγάλο αριθμό συνδρομητών. Είναι περισσότερο συμπληρωματικό στο πρωτάθλημα της SuperLeague. Από τη στιγμή που η κεντρική διαχείριση επέστρεψε στη SuperLeague, το πρωτάθλημα είναι εκείνο που καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την πορεία της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα. Μετά την αποχώρηση του Χρ. Παναγόπουλου από την ΕΡΤ, σταμάτησε η πολιτική διάθεσης τεράστιων ποσών σε ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος και απέκτησε ισχύ και αξία η SuperLeague, με την καθιέρωση του μοντέλου της κεντρικής διαχείρισης.

    ΣΥΜΦΩΝΙΑ

    Η Nova, λοιπόν, έχοντας πλέον 500.000 συνδρομητές, παρά το πλήγμα που υπέστη από την απώλεια του Champions League και του Europa League, έχει την κομβικής σημασίας συμφωνία για τη SuperLeague έως τη σεζόν 2016-17. Χωρίς το κόστος της συμφωνίας με την TEAM για τα επόμενα τρία χρόνια, είναι σε θέση να αποκτήσει άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ή να κλειδώσει γερά τη SuperLeague, ενώ ο ΟΤΕ θα πρέπει να αναμετρηθεί με το επιπλέον κόστος του προγράμματος των 105-120 εκατ. ευρώ. Η αξία της Νova παραμένει σημαντική και με ενδιαφέρον αναμένεται ο δεύτερος γύρος των προσφορών. Ακούγεται πως το επόμενο διάστημα τόσο ο ΟΤΕ όσο και η Vodafone-WIND θα καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές, χαμηλότερες από τις πρώτες. Οι καλά γνωρίζοντες την αγορά εκτιμούν ότι μέχρι τα τέλη του χρόνου θα έχει ξεκαθαρίσει ποιος από τους δύο ενδιαφερόμενους θα τα καταφέρει.

    Ένθετο «Secret» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ