Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία σε κεράσια και βερίκοκα στο Αμύνταιο

    Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία σε κεράσια και βερίκοκα στο Αμύνταιο

    Σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε το Αμύνταιο. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές και ζημίες σε όλο το εύρος του δήμου, όπου δημιουργήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να “πνιγούν” στη λάσπη μεγάλες εκτάσεις με δεντροκαλλιέργειες (κεράσια, βερίκοκα) και κηπευτικά.

    Την ίδια ώρα, ο Δήμος Αμυνταίου ζήτησε με αίτημά του προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονία να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μιλώντας στην ΕΡΤ Αντιδήμαρχος Αμυνταίου Στ. Δεμερτζίδης κάνει λόγο για σημαντικές ζημιές τόσο στις αγροτικές καλλιέργειες, όσο και σε κτηνοτροφικές μονάδες.

    “Έχουμε υποστεί σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες, όπου δεν μπορούν καν να προσεγγίσουν τα βυτιοφόρα για την μεταφορά των γαλακτοκομικών προϊόντων και ζωοτροφών. Σοβαρές όμως είναι και οι ζημιές σε δασικούς δρόμους, αλλά και στις καλλιέργειες κερασιού, που αυτή την περίοδο γίνεται η συγκομιδή. Παράλληλα, μεγάλες είναι οι καταστροφές σε φρούτα και κηπευτικά, όπως ο αρακάς, οι φράουλες και η πατάτα”, λέει ο κ Δεμαρτζίδης.

    Κλιμάκια του ΕΛΓΑ αναμένεται να επισκεφθούν άμεσα την περιοχή για την πλήρη καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ