Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Spotify Wrapped: Ο Light είναι ο Έλληνας καλλιτέχνης της χρονιάς

    γράφει η Βασιλίνα Ριστάνη * 

    Το κεφάλαιο 2022 σιγά-σιγά κλείνει και το Spotify κάνει αναδρομή στη μουσική. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Light ανακηρύχθηκε «Artist of the Year» στο ελληνικό Spotify. Τα τραγούδια του, όμως, πέρασαν τα σύνορα και ταξίδεψαν σε 178 διαφορετικές χώρες. Η μουσική του Light έφτασε στα αυτιά 2.5 εκατομμυρίων ακροατών και έπαιζε για 10 εκατομμύρια ώρες φέτος.

    Ο Έλληνας καλλιτέχνης της χρονιάς, με τα 194.9 εκατομμύρια streams, ευχαρίστησε με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram όλους όσους τον ακούν και τον στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα, αφιέρωσε την επιτυχία του στον αδικοχαμένο στενό φίλο και συνεργάτη του Madclip. Το τραγούδι τους «Nani» ήταν το κορυφαίο κομμάτι του έτους.

    Κορυφαίοι καλλιτέχνες – Ελλάδα 2022

    Η δημοφιλέστερη υπηρεσία streaming του πλανήτη συγκέντρωσε σε μια λίστα τραγούδια από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της χρονιάς. Ανάμεσά τους μεγάλα ονόματα της ελληνικής trap σκηνής, όπως οι Light, Fy, Trannos, Mad Clip, SNIK, Leaderbrain και Rack.

    Ένα χρόνο μετά το θάνατό του, ο Mad Clip εξακολουθεί να είναι ένας από τους αγαπημένους καλλιτέχνες του κοινού με 127.9 εκατομμύρια streams. Η μουσική του μεταθανάτια άγγιξε 1.7 εκατομμύρια ακροατές σε 177 χώρες. Ο ήχος του ακουγόταν, συνολικά, για 6.5 εκατομμύρια ώρες φέτος.

    Κορυφαία κομμάτια 2022

    Το κομμάτι που ακούστηκε περισσότερο μέσα στο 2022 ήταν το «Nani» του Mad Clip σε συνεργασία με τον Light και τον παραγωγό Skive. Ανάμεσα στα δημοφιλέστερα τραγούδια στην πλατφόρμα είναι το «24h» και το «Obsessed» του Light μαζί με τους Trannos και Fy και τα «MEDITERRANIAN» και «AKOMI» του Sidarta σε συνεργασία με τον Saske και παραγωγή Beyond.

    Ο SIDARTA που έχει κατακτήσει 2 από τις 5 θέσεις του top 5 είναι ένας ανερχόμενος καλλιτέχνης με 600,292 μηνιαίους ακροατές. Ο Light και ο Madclip με τη σειρά τους έχουν 870,284 και 554,360 μηνιαίους ακροατές αντίστοιχα.

    * Η Βασιλίνα Ριστάνη σπουδάζει στη New Media Studies 

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ