Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Γιατί το Mythosaur είναι τόσο σημαντικό για τους Mandalorian;

    Προσοχή! Spoilers από το Chapter 18 του “The Mandalorian”


    Το επεισόδιο του “The Mandalorian”, “The Mines of Mandalore”, προσφέρει νέες πληροφορίες για την κουλτούρα των Mandalorians αφού σηματοδοτεί την πρώτη φορά που είδαμε τον μυθικό Mythosaur εν ζωή. Προηγουμένως ήταν υλικό μύθων και θρύλων, αλλά αποδεικνύεται ότι αυτό το τεράστιο θηρίο δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς, ακόμη και μετά τα τρομερά γεγονότα του Great Purge του Mandalore.

    Σε αυτό το σημείο, ίσως αναρωτιέστε τι είναι αυτό που κάνει το Mythosaur τόσο σημαντικό στην μυθολογία του Star Wars; Τι είναι αυτά τα τεράστια πλάσματα και γιατί οι Mandalorians τα σέβονται τόσο πολύ; Ας δούμε παρακάτω τι μάθαμε από την σειρά…

    Γιατί το Mythosaur είναι τόσο σημαντικό για τους Mandalorian;

    Δείτε το “The Mandalorian” στο Disney+

    Το ταξίδι των Grogu και Mandalorian συνεχίζεται στην τρίτη σεζόν της σειράς Star Wars του Disney+/

    8,99€

    Κάντε εγγραφή στο Disney+ ↗

    Tι είναι τα Mythosaur;

    Ο Mandalore είναι ένας σκληρός κόσμος και αυτό σημαίνει ότι φιλοξενεί μερικά από τα πιο δυνατά θηρία και μεταλλαγμένους που έχει να προσφέρει ο γαλαξίας. Κανένα δεν είναι όμως σαν τα Mythosaurs, που είναι τόσο ογκώδη που έχουν το μέγεθος ενός ουρανοξύστη. Η επιβίωση μιας συνάντησης με ένα είναι αρκετά δύσκολη, πόσο μάλλον να σκοτώσεις ένα. Φανταστείτε να πολεμάτε έναν τεράστιο δράκο.

    Έδω έρχεται ο Mandalore the Great. Ο πρώτος από τους πολλούς ηγέτες που ενώνουν τον λαό του Mandalore υπό ένα λάβαρο, είναι διάσημος επειδή κατάφερε να δαμάσει και να καβαλήσει ένα Mythosaur. Αυτό ενέπνευσε πολλούς θρύλους και ιστορίες. Ακόμη και αιώνες αργότερα, πολλοί Mandalorians φορούν εικόνες του κρανίου του Mythosaur στην πανοπλία τους (συμπεριλαμβανομένου του Boba Fett) ή το κάνουν τατουάζ στο σώμα τους. Υπάρχει ακόμη και ένας τύπος όπλου που ονομάζεται Mythosaur Axe που έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με το σχήμα του κρανίου.

    The Mythosaur skull is a powerful image for Mandalorians.

    Οι Mythosaurs πιστεύεται ότι είχαν εξαφανιστεί πριν από πολύ καιρό κάποια στιγμή πριν από τον τελικό πόλεμο εναντίον των Jedi που άφησε την επιφάνεια του Mandalore σημαδεμένη και αποξηραμένη. Αλλά όπως μάθαμε στις τελευταίες στιγμές του “The Mines of Mandalore”, τουλάχιστον ένα από αυτά τα πλάσματα έχει επιζήσει και με κάποιο τρόπο παρέμεινε κρυμμένο στις λίμνες κάτω από την πόλη Sundari.

    Star Wars Legends

    Η τωρινή μυθολογία του “Star Wars” της Disney δεν περιέχει πολλές πληροφορίες για το Mythosaur. Τα περισσότερα από όσα μάθαμε για το είδος έχουν προκύψει από το “The Mandalorian”, όπως όταν ο Kuill του Nick Nolte θύμισε στον Mando τη συνήθεια των ανθρώπων του να δαμάζουν και να καβαλούν Mythosaurs.

    Ωστόσο, οι Mythosaurs αναφέρονταν πιο συχνά στο παλιό timeline, Legends/Expanded Universe. Το πλάσμα παρουσιάστηκε στην πρώτη σειρά “Star Wars” της Marvel στο Star Wars #69 του 1982. Εκεί, ένας χαρακτήρας Mandalorian επιχειρεί να φτιάξει ένα θεματικό πάρκο με ένα αντίγραφο του σκελετού του Mythosaur. Ένα μεταγενέστερο συνοδευτικό βιβλίο καθόρισε επίσης πώς έμοιαζαν αυτά τα πλάσματα όταν εξακολουθούσαν να κατοικούν στον Mandalore.

    Η μυθολογία του Expanded Universe αποκλίνει από την τρέχων μυθολογία στο ότι ένα κράνος, όχι το Darksaber, είναι το τεχνούργημα που υποδηλώνει το δικαίωμα ενός ατόμου να κυβερνά τον Mandalore. Αυτό το κράνος είναι σκαλισμένο από ένα κόκκαλο Mythosaur και, όπως το Dark Saber, περνάει από τον έναν κυβερνήτη στον άλλο μέσω έντιμης μάχης.

    The Mandalorian Season 3's Mystery Jedi and Other Burning Questions From the New Trailer

    Θα τιθασεύει ο Din Djarin το Mythosaur που είδαμε;

    Το τέλος του “The Mines of Mandalore” υποδηλώνει έντονα ότι ο Din Djarin και η Bo-Katan της Katee Sackhoff πρόκειται να γίνουν οι πρώτοι Mandalorians που θα συναντήσουν έναν ζωντανό Mythosaur εδώ και αιώνες. Κάπως, τουλάχιστον ένα από αυτά τα πλάσματα κατάφερε να παραμείνει ζωντανό και κρυμμένο στα ορυχεία, παρά το τεράστιο μέγεθός του.

    Δεδομένων όλων των αναφορών για το απίστευτο κατόρθωμα του Mandalore the Great, πρέπει να υποθέσουμε ότι η σειρά προμηνύει το γεγονός ότι ο Din θα προσπαθήσει να δαμάσει τον Mythosaur, όπως έκανε ο πρόγονός του. Είναι βέβαιο ότι θα είναι μια κομβική στιγμή για τον ήρωά μας, ο οποίος μέχρι στιγμής ήταν πολύ απρόθυμος να δεχτεί την ευθύνη που έρχεται με το Darksaber. Αν καταφέρει να δαμάσει ένα Mythosaur, μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή από το να γίνει ο ηγέτης που τόσο πολύ χρειάζεται ο λαός του.

    Ωστόσο, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην είναι ο Din που θα καταφέρει να δαμάσει το Mythosaur, αλλά η Bo-Katan. Τι θα σήμαινε αυτό για τη διεκδίκησή της στον θρόνο; Οι ακόλουθοι της μπορεί να την εγκατέλειψαν, αλλά ένα τέτοιο επίτευγμα ίσως τους φέρει πίσω. Έτσι, το ταξίδι του Din δεν θα ήταν να γίνει ηγέτης, αλλά να βοηθήσει τον Βο-Καταν να συγκεντρώσει ξανά τον λαό τους.

    Όπως και να ‘χει, περισσότερα θα μάθουμε στο επόμενο επεισόδιο την Τετάρτη.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ