Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Στη λίστα με τις χώρες με «καταστροφικές συμπεριφορές» απέναντι στη Ρωσία η Ελλάδα και η Κύπρος

    Στη λίστα με τις χώρες με «καταστροφικές συμπεριφορές» απέναντι στη Ρωσία η Ελλάδα και η Κύπρος

    Στον κατάλογο περιλαμβάνονται όλες οι χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, εκτός της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας και της Τουρκίας

    Τη νέα λίστα του Κρεμλίνου με τις χώρες οι οποίες επιδεικνύουν «καταστροφικές συμπεριφορές» απέναντι στη Ρωσία, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται πλέον η Ελλάδα και η Κύπρος, έδωσε στη δημοσιότητα η ρωσική κυβέρνηση.

    Η λίστα αποτελεί ουσιαστικά επανάληψη του καταλόγου των «μη φιλικών» προς τη Ρωσία χωρών, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την επιβολή αμοιβαίων κυρώσεων. Εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο, σε αυτήν περιλαμβάνονται σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ, εκτός της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας, καθώς και όλες οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, πλην Τουρκίας. Επίσης, στη λίστα περιλαμβάνονται και όλες οι χώρες του λεγόμενου «δυτικού συνασπισμού», δηλαδή η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Νότιος Κορέα και η Ταϊβάν.

    Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, η λίστα ήρθε ως συνέχεια διατάγματος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το οποίο η Μόσχα θα παρέχει στο εξής ανθρωπιστική υποστήριξη, αλλά και διευκολύνσεις, για τη μετακίνηση και εγκατάστασή στη Ρωσία σε πολίτες των χωρών αυτών, οι οποίοι «συμμερίζονται τις παραδοσιακές ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες».

    Το διάταγμα του Ρώσου προέδρου προβλέπει μια απλοποιημένη διαδικασία, για όσους «δεν αποδέχονται τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες συμπεριφορές στις χώρες τους, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις παραδοσιακές αξίες», προκειμένου να μετεγκαθίστανται στη Ρωσία. Σύμφωνα με ρωσικές διπλωματικές πηγές, ο αριθμός των δυτικών πολιτών που αξιοποιούν αυτή τη διαδικασία, είναι «ήδη αρκετές δεκάδες».

    Ελλάδα Κύπρος Ρωσία



    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ