Την Ελλάδα φαίνεται να διάλεξε ο μεγιστάνας Τζεφ Μπέζος για τις καλοκαιρινές του διακοπές, αφού το superyacht του βρίσκεται ήδη στη Βάρκιζα της Αττικής.



Η παρουσία του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, δεν έχει γίνει γνωστή, αφού δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν ο ίδιος βρίσκεται πάνω στο superyacht του. Το εντυπωσιακό σκάφος του Τζεφ Μπέζος έχει αγκυροβολήσει στα ανοικτά της Βάρκιζας από την Τρίτη τραβώντας αρκετή προσοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θαλαμηγός, με το όνομα «Koru», εντοπίστηκε κοντά στην Κέρκυρα πριν από δύο ημέρες. Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε το ενδεχόμενο ο δισεκατομμυριούχος να έχει έρθει με τη σύντροφό του, Λόρεν Σάντσες, στην Ελλάδα.

Το «Koru» είναι ένα σκάφος 127 μέτρων με τρεις ιστούς που φτάνουν στο εκπληκτικό ύψος των 70 μέτρων. Η κατασκευή του πλοίου κόστισε μισό δισεκατομμύριο δολάρια. Όσον αφορά την προσωπική περιουσία του Τζεφ Μπέζος, το Forbes εκτιμά ότι είναι περίπου 196,3 δισεκατομμύρια δολάρια.



Κατατάσσεται ως το 32o μεγαλύτερο γιοτ παγκοσμίως, το «Koru» έχει ετήσιο λειτουργικό κόστος περίπου είκοσι πέντε εκατομμύρια δολάρια. Το superyacht μπορεί να φιλοξενήσει δεκαοκτώ επισκέπτες και απαιτεί πλήρωμα σαράντα ναυτών για τη διαχείριση των ανέσεών του.

thalamigos-tzef-mpoezos__2_

thalamigos-tzef-mpoezos__3_

thalamigos-tzef-mpoezos__1_

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζεφ Μπέζος είχε επιλέξει και πέρυσι την Ελλάδα ως προορισμό για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Μετά την κρουαζιέρα στις Κυκλάδες το 2023, ο Μπέζος και η σύντροφός του επέλεξαν το Ιόνιο για την καλοκαιρινή τους απόδραση. Ο μεγιστάνας είχε βρεθεί και στη Λευκάδα, όπου η ομάδα του αποβιβάστηκε από το «Koru».