Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Στην πρώτη πεντάδα της ΕΕ με το υψηλότερο προσδόκιμο υγιούς ζωής οι Έλληνες

    Στην καλύτερη πεντάδα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης με το υψηλότερο προσδόκιμο υγιούς ζωής φιγουράρει η Ελλάδα για το έτος 2022, με τις γυναίκες να φτάνουν στα 67,8 έτη καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στην κατάταξη και τους άνδρες στα 66,2 έτη, που αντιστοιχεί στην τέταρτη θέση.

    Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από τα στατιστικά δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, Εurostat.

    Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μέσο προσδόκιμο υγιούς ζωής ήταν τα 62,6 έτη για τις γυναίκες και τα 62,4 έτη για τους άνδρες.

    Στην πρώτη πεντάδα της ΕΕ με το υψηλότερο προσδόκιμο υγιούς ζωής οι ΈλληνεςΣτην πρώτη πεντάδα της ΕΕ με το υψηλότερο προσδόκιμο υγιούς ζωής οι Έλληνες

    Υψηλότερο προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες

    Το προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες στην ΕΕ ήταν, κατά μέσο όρο, 5,4 χρόνια μεγαλύτερο από αυτό των ανδρών (83,3 έτη έναντι 77,9 ετών). Τα έτη υγιούς ζωής – χωρίς περιορισμούς δραστηριότητας – αντιπροσωπεύουν το 75% και το 80% του συνολικού προσδόκιμου ζωής για τις γυναίκες και τους άνδρες, αντίστοιχα. Επομένως, κατά μέσο όρο, προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι άνδρες τείνουν να περνούν μεγαλύτερο ποσοστό της κάπως μικρότερης ζωής τους χωρίς περιορισμούς δραστηριότητας.

    Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, η Μάλτα κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό ετών υγιούς ζωής το 2022 για τις γυναίκες (70,3 έτη), μπροστά από τη Βουλγαρία (68,9 έτη) και τη Σλοβενία (68,5 έτη).

    Αντίθετα, η Δανία είχε τον χαμηλότερο αριθμό ετών υγιούς ζωής για τις γυναίκες (54,6 έτη), ακολουθούμενη από τη Λετονία (55,4 έτη) και την Ολλανδία (56,3 έτη).

    Ο υψηλότερος αριθμός ετών υγιούς ζωής για τους άνδρες καταγράφηκε επίσης στη Μάλτα (70,1), ακολουθούμενη από τη Σουηδία (67,5) και την Ιταλία (67,1), ενώ τα λιγότερα έτη υγιούς ζωής καταγράφηκαν στη Λετονία (53,0 έτη), τη Σλοβακία (56,6 έτη) και τη Δανία (57,1 έτη).

    Πηγή: ΟΤ

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ