Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
More

  Στοματικός έρωτας: Είναι πιο επικίνδυνος από το κάπνισμα – Τι υποστηρίζει γιατρός για τον καρκίνο του φάρυγγα

  Μία γιατρός υποστηρίζει ότι το στοματικό σεξ αποτελεί μεγαλύτερο παράγοντα κινδύνου από το κάπνισμα για την ανάπτυξη καρκίνου του φάρυγγα.

  Η Δρ. Daria Sadovskaya έκανε τη δήλωση αυτή σε ένα viral βίντεο στο TikTok – παρά το γεγονός ότι η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία αναφέρει το κάπνισμα ως τον υπ’ αριθμόν 1 παράγοντα κινδύνου για την ασθένεια, γνωστή ως καρκίνος του στοματοφάρυγγα.

  «Λες ότι το στοματικό σεξ είναι αποδεδειγμένα η υπ’ αριθμόν ένα αιτία καρκίνου του λαιμού;», ρώτησε ένας χρήστης του TikTok τη Sadovskaya, η οποία απάντησε με ένα βίντεο που αναφέρει ευθέως: «Είπα αυτό που είπα».

  Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία αναφέρει το στοματικό σεξ ως μια πιθανή αιτία καρκίνου του φάρυγγα, δεδομένου ότι ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων, κοινώς γνωστός ως HPV, μπορεί να μεταδοθεί κατά τη διάρκεια της πράξης.

  «Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του φάρυγγα κάνοντας στοματικό σεξ σε γυναίκες, καθώς οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να φέρουν τον ιό HPV στην περιοχή των γεννητικών τους οργάνων», δήλωσε η Sadovskaya.

  @sadovskaya_doctor Don’t get scared by it, be aware and know how to protect your health and wellness. #femalehealthtips #femalehealthandwellness #reproductivehealthcare #throatcancerawareness ♬ PAINT THE TOWN RED X CRAZY IN LOVE BY ALTÉGO – ALTÉGO

  Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία: Πιθανή αιτία καρκίνου του φάρυγγα το στοματικό σεξ

  Ο HPV είναι η πιο κοινή σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη, με περίπου 13.000.000 νέες περιπτώσεις στις ΗΠΑ κάθε χρόνο.

  Ο ιός είναι τόσο διαδεδομένος που, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, «σχεδόν όλοι οι σεξουαλικά ενεργοί άνδρες και γυναίκες τον κολλάνε κάποια στιγμή στη ζωή τους».

  Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία αναφέρει το στοματικό σεξ ως μια πιθανή αιτία καρκίνου του φάρυγγα, δεδομένου ότι ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων, κοινώς γνωστός ως HPV, μπορεί να μεταδοθεί κατά τη διάρκεια της πράξης.

  Το 2021, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα άτομα με 10 ή περισσότερους συντρόφους που έκαναν στοματικό σεξ είχαν πάνω από τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του στόματος και του φάρυγγα που σχετίζεται με τον HPV.

  Σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το 41% των εφήβων από 15 έως 19 ετών κάνουν στοματικό σεξ.

  Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Scientific Animations/Wikimedia Commons, CC BY-SA

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ