Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
More

  Στον… αυτόματο οι διαδικασίες μεταβίβασης ακινήτων για φορολογούμενους με αρρύθμιστα χρέη

  Στον… αυτόματο οι διαδικασίες μεταβίβασης ακινήτων για φορολογούμενους με αρρύθμιστα χρέη

  Οι διαδικασίες για φορολογούμενους που επιθυμούν να μεταβιβάσουν ακίνητα ή να εισπράξουν χρήματα, αλλά δεν μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα λόγω ληξιπρόθεσμων και αρρύθμιστων χρεών στην εφορία, γίνονται πλέον ταχύτερες.

  Η βεβαίωση οφειλής που απαιτείται για την ολοκλήρωση των συναλλαγών θα εκδίδεται ψηφιακά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ.


  Αυτή η νέα αυτοματοποίηση αφορά περισσότερες από 300.000 συναλλαγές ετησίως, διευκολύνοντας τους φορολογούμενους και παράλληλα επιτρέποντας στο Δημόσιο να εισπράττει χρέη που προηγουμένως καθυστερούσαν ή ακυρώνονταν.

  Ψηφιακή έκδοση βεβαίωσης οφειλής: Η βεβαίωση οφειλής εκδίδεται ψηφιακά για την είσπραξη χρημάτων ή τη μεταβίβαση ακινήτου μετά την υποβολή αίτησης για χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας από τον οφειλέτη ή τον μεταβιβάζοντα.

  Ενημέρωση για απόρριψη: Κατά την υποβολή της αίτησης, ο οφειλέτης ενημερώνεται για τους λόγους απόρριψης έκδοσης αποδεικτικού ενημερότητας και συναινεί στη διερεύνηση της δυνατότητας έκδοσης της βεβαίωσης οφειλής. Αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις, ο αιτών ενημερώνεται για τον λόγο απόρριψης μέσω της εφαρμογής «Αποδεικτικό ενημερότητας – Οι αιτήσεις μου» στην ψηφιακή πύλη MYAADE.


  Προϋποθέσεις έκδοσης βεβαίωσης οφειλής: Η βεβαίωση εκδίδεται εάν υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές για τις οποίες ο οφειλέτης έχει ευθύνη καταβολής. Σε περίπτωση αίτησης χορήγησης αποδεικτικού ενημερότητας για είσπραξη χρημάτων ή μεταβίβαση ακινήτου, η βεβαίωση εκδίδεται αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις λόγω των βεβαιωμένων οφειλών.

  Αναγραφή οφειλών: Στην περίπτωση μεταβίβασης ακινήτου, αναγράφονται όλες οι βεβαιωμένες οφειλές, είτε είναι ληξιπρόθεσμες είτε όχι, και είτε έχουν ρυθμιστεί είτε όχι. Για την είσπραξη χρημάτων, περιλαμβάνονται όλες οι συνολικές βεβαιωμένες οφειλές, ανεξαρτήτως αν είναι ληξιπρόθεσμες ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση.

  Με την νέα αυτή διαδικασία, οι φορολογούμενοι μπορούν να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους πιο γρήγορα και απλά, ενώ το Δημόσιο εξασφαλίζει την είσπραξη οφειλών που προηγουμένως αντιμετώπιζαν προβλήματα κατά τη διαδικασία.

  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ