Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Συγγραφέας fan fiction του “Lord of the Rings” μηνύει το Amazon

    Συγγραφέας fan fiction του "Lord of the Rings" μηνύει το Amazon

    Ένας συγγραφέας fan fiction του “Lord of the Rings” μήνυσε την Tolkien Estate και τον δημιουργό της σειράς του Amazon, “Rings of Power”, για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και τυποκλοπία του μυθιστορήματός του, “The Fellowship of the King”.

    Σύμφωνα με το PC Gamer, ο Demetrious Polychron ισχυρίζεται ότι η δουλειά του, την οποία και καταχώρησε στο U.S. Copyright Office το 2017 και εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, “εμπνέεται από το ‘Lord of the Rings’ και τον J.R.R. Tolkien”, αλλά είναι “ένα εντελώς original βιβλίο και ιδέα”. Η μήνυση ισχυρίζεται ότι το “The Rings of Power” παραβιάζει τα πνευματικά του δικαιώματα και ο Polychron θέλει $250 εκ. αποζημίωση.

    Ο Polychron ισχυρίζεται επίσης ότι είχε προσπαθήσει να εκδώσει την δουλειά του μέσω της Tolkien Estate και έστειλε ένα γράμμα στον εγγονό του J.R.R. Tolkien και στον διαχειριστή του Estate, Simon Tolkien, περιγράφοντας το βιβλίο και ζητώντας από την εταιρεία να διαβάσει το χειρόγραφό του. Το 2019, ο Polychron προσέλαβε έναν δικηγόρο για να επικοινωνήσει με την Tolkien Estate ξανά “με ενθουσιασμό για να συνεργαστεί με τους κατηγορούμενους και την προσμονή να εκδώσουν τον βιβλίο του στο κοινό”. Η καταγγελία λέει ότι η Tolkien Estate “απέρριψε κάθε προσπάθεια συνεργασίας την αμέσως επόμενη μέρα”, οπότε ο Polychron παρέδωσε προσωπικά αντίγραφο του βιβλίο του στο σπίτι του Simon Tolkien. Αργότερα, λέει ότι το ζήτησε πίσω, καθώς είπε με γράμμα του στον Tolkien, ότι “θα εκδώσει το ‘The Fellowship of the King’, και τα επιπλέον έξι βιβλία της σειράς, ανεξάρτητα”.

    Στην μήνυση αναφέρονται οι ομοιότητες μεταξύ της σειράς και του έργου του Polychron, μεταξύ άλλων την χαρακτήρα Elanor. Να σημειώσουμε βέβαια, ότι αυτό είναι το όνομα μιας χαρακτήρας που δημιούργησε ο J.R.R. Tolkien (μια από τις κόρες του Sam).

    Αυτό είναι ένα ακόμα πρόβλημα που φαίνεται να αντιμετωπίζει η παραγωγή της σειράς, μιας και πρόσφατα ο θάνατος ενός αλόγου οδήγησε στην έναρξη μιας καμπάνιας από την PETA που ζητά την παύση της χρήσης πραγματικών ζώων στην δημιουργία σειρών και ταινιών, ενώ εξωτερικό στούντιο της σειράς στο Ην. Βασίλειο ξέσπασε σε φλόγες, χωρίς , ευτυχώς, να σημειωθούν τραυματισμοί ανάμεσα στα μέλη του συνεργείου και του cast.

    Ρίξτε μια ματιά σε ό,τι φέρουν τα Amazon, ΗΒΟ, Apple TV+, Disney+, Paramount+ και Netflix τον μήνα που διανύουμε και διαβάστε τα review μας για τις σειρές που τελείωσαν τον Μάρτιο. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα από το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό τοπίο.


    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ