Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Συναγερμός για τη νέα μετάλλαξη Pirola: Δεν «προστατεύουν» παλιά εμβόλια και νόσηση

    Η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού με το όνομα Pirola, έρχεται να προβληματίσει τους επιστήμονες, ενώ έχει ήδη εντοπιστεί σε 6 χώρες.

    Σε έξι χώρες έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής, η νέα μετάλλαξη του κορονοϊου με την ονομασία Pirola, έχοντας σημάνει συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα.

    Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», μπορεί η νέα μετάλλαξη να έχει εντοπιστεί σε 12 άτομα, ωστόσο έχει εμφανιστεί σε όλες τις γωνιές του κόσμου. Τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Δανία, το Ισραήλ, τη Νότια Αφρική, την Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Τα κρούσματα αυτά, μάλιστα, αφορούν άτομα που δεν έχουν ταξιδέψει πρόσφατα, υποδηλώνοντας ότι υπάρχει μετάδοση στην κοινότητα.

    Σύμφωνα με Τα Νέα», αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη, είναι ότι μπορεί να αποφύγει πιο εύκολα τα υφιστάμενα εμβόλια αλλά και τις προηγούμενες λοιμώξεις. Και όπως εκτιμούν οι ειδικοί είναι πολύ πιθανό, το νέο ενισχυτικό εμβόλιο για τον κορονοϊό που πρόκειται να εγκριθεί το φθινόπωρο να μην μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή τη νέα μετάλλαξη.

    Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, ακόμα κι αν η μετάλλαξη Pirola τελικά δεν εξαπλωθεί ευρέως, αποτελεί σημαντική υπενθύμιση ότι πολύ διαφορετικά στελέχη μπορούν να εμφανιστούν από το… πουθενά.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ