Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Συνάντηση Παπαδόπουλου – Θεοδουλίδη σε θερμό κλίμα – Τι συζήτησαν

    Συνάντηση Παπαδόπουλου – Θεοδουλίδη σε θερμό κλίμα – Τι συζήτησαν

    Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του πρώην Υφυπουργού Μεταφορών και υποψήφιου βουλευτή ΝΔ κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη.

    Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε:

    “Μια από τις προτεραιότητες της αυριανής κυβέρνησης της ΝΔ, του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και δική μου διαχρονικά είναι η εκπαίδευση και η καινοτομία.

    Αυτό ήταν και το θέμα της συζήτησης μας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη και κυρίως ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει το Πανεπιστήμιο μας μέσα και από τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση”.

    Η συνάντηση επιβεβαιώνει τη συνέχεια της στήριξης που προσφέρει με συνέπεια ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, την ακαδημαϊκή του κοινότητα, και τους φοιτητές.

    Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι δύο άνδρες συνεργάστηκαν στο μεγαλόπνοο έργο της ανέγερσης νέων φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου, ιδιαίτερα όσον αφορά στην εξασφάλιση επαρκούς αριθμού νέων φοιτητικών κλινών, τη συμπερίληψη στο σχεδιασμό της πόλης της Πτολεμαΐδας καθώς και για την ένταξη του έργου κατασκευής του νέου πολυδύναμου συνεδριακού κέντρου στη ΖΕΠ Κοζάνης. Υπενθυμίζεται η συνεπής προώθηση θεμάτων χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Υπόδομων και Μεταφορών από τον πρώην Υφυπουργό, όπως η επίσπευση της μελέτης για οδικά έργα πρόσβασης στις νέες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.

    “Η ανάπτυξη του Πανεπιστημίου είναι επένδυση στο μέλλον του Ν. Κοζάνης, δίνει δυναμική στην τοπική οικονομία και μπορεί να κρατήσει τους νέους στον τόπο μας” υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος. Εκτίμησε δε ότι το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας και οι απόφοιτοί του θα διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στην έρευνα και την στελέχωση των καινοτόμων επενδύσεων πράσινου υδρογόνου που δρομολογούνται στην περιοχή από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ηλεκτροκίνηση.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην Υφυπουργός Μεταφορών δημιούργησε το θεσμικό πλαίσιο για την ένταξη του υδρογόνου ως καύσιμο στις Μεταφορές στην Ελλάδα. Υπέγραψε μεταξύ άλλων την ΚΥΑ με τις προδιαγραφές για τη λειτουργία πρατηρίων υδρογόνου στη χώρα μας, θέτοντας έτσι τις προϋποθέσεις για την ελεύθερη κυκλοφορία των οχημάτων υδρογόνου σε όλο το μήκος του Ευρωπαϊκού Δικτύου.

    Στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο τομέα της ηλεκτροκίνησης, ο κ. Παπαδόπουλος συμμετείχε στην διυπουργική ομάδα για την εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου για την Ανάπτυξη της, ενώ με υπογραφή του εκδόθηκαν οι Αποφάσεις για τη λειτουργία συνεργείων υψηλής τάσης, για το νέο επάγγελμα τεχνιτών ηλεκτροκίνησης, και την κατάρτιση ηλεκτρολόγων μηχανικών στα ηλεκτρικά οχήματα, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας με σημαντική επαγγελματική προοπτική και εξέλιξη.

    Συνάντηση Παπαδόπουλου - Θεοδουλίδη σε θερμό κλίμα - Τι συζήτησαν

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ