X
Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025
More

    Συνάντηση Πιερρακάκη με τη Διοικούσα Επιτροπή της ΚΕΕΕ

    Συνάντηση Πιερρακάκη με τη Διοικούσα Επιτροπή της ΚΕΕΕ

    Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η φορολογία, το μεταφορικό ισοδύναμο, οι ρυθμίσεις για τους οφειλέτες του δημοσίου,καθώς και οι δυνατότητες που προσφέρουν οι λύσεις τεχνητής νοημοσύνης.

    Στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) παρευρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε μία συνάντηση με έντονο διάλογο γύρω από τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Ο υπουργός συνομίλησε με τους εκπροσώπους του επιχειρείν, ακούγοντας προσεκτικά τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για σειρά θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων στη χώρα.


    Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η φορολογία, το μεταφορικό ισοδύναμο, οι ρυθμίσεις για τους οφειλέτες του δημοσίου, η προοπτική των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, η γραφειοκρατία, η ανάγκη για καλύτερη διάγνωση των αναγκών της αγοράς εργασίας, καθώς και οι δυνατότητες που προσφέρουν οι λύσεις τεχνητής νοημοσύνης και η διαλειτουργικότητα των συστημάτων.

    Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε τη σημασία της περαιτέρω μείωσης της φοροδιαφυγής και της γραφειοκρατίας, ζητήματα τα οποία χαρακτήρισε μείζονα και κοινής αποδοχής από το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας. Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα προς τη νέα διοίκηση της ΚΕΕΕ για την κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων σχετικά με κρίσιμες διαδικασίες οικονομικού ενδιαφέροντος.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Βουτσινάς, παρουσίασε στατιστικά στοιχεία που αφορούν το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) και τη διασύνδεσή του με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, επισημαίνοντας τη σημασία του πολύτιμου όγκου πληροφοριών που παρέχει το Μητρώο. Όπως σημείωσε, τα δεδομένα αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν ουσιαστικά από την πολιτεία για τη διαμόρφωση στοχευμένων πολιτικών. Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων και της κυβέρνησης, με στόχο τη διαμόρφωση ενός εύστοχου παρεμβατικού λόγου υπέρ της επιχειρηματικότητας. «Γνωρίζουμε κάθε διάσταση του επιχειρείν. Με υπευθυνότητα και συνέπεια, μπορούμε να κάνουμε δομημένες προτάσεις και να υποστηρίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αναπτυξιακή τροχιά της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βουτσινάς.


    Πηγή

    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    spot_img

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ