Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024
More

    Συνάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών με την ηγεσία της Χαμάς στην Άγκυρα

    Συνάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών με την ηγεσία της Χαμάς στην Άγκυρα

    Συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και η διαδικασία συμφιλίωσης μεταξύ των Παλαιστινίων

    Με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Χαμάς, Μοχάμεντ Ισμαήλ Νταρουίς και μέλη του Πολιτικού Γραφείου συναντήθηκε χθες βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, λίγες μόλις ώρες μετά τον θάνατο του ηγέτη της οργάνωσης, Γiαχία Σινουάρ, σε ένοπλη σύγκρουση στη Γάζα.

    Σε ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ σημειώνεται, ότι στην ατζέντα της συνάντησης ήταν οι τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Ο Χακάν Φιντάν υπογράμμισε, ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά μέσα, για να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα κατά της ανθρωπιστικής καταστροφής στη Γάζα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης η διαδικασία συμφιλίωσης μεταξύ των Παλαιστινίων.

    Την ίδια ώρα, το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σειρά φωτογραφιών ως «παραδείγματα ενεργειών του γενοκτόνου Νετανιάχου και του αιμοδιψούς μέλους της κυβέρνησής του, Κατς, εναντίον αθώων Παλαιστινίων», όπως αναφέρεται. Πρόκειται για απάντηση στην ανάρτηση στο Χ του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, Ισραέλ Κατς, ο οποίος μαζί με μία φωτογραφία του νεκρού Σινούαρ έγραψε: «Ερντογάν, πάρε πίσω των δολοφόνο και βιαστή φίλο σου».

    Χακάν Φιντάν Χαμάς Τουρκία



    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ