Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    «Σύνδρομο πάντα»: Μήπως βαριέστε να κάνετε σεξ;

    Ενα σύνδρομο που πλήττει πολλούς ανθρώπους

    Είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι με τον αγαπημένο σας και αισθάνεστε τόσο όμορφα μαζί του που ούτε καν σκέφτεστε να κάνετε σεξ. Όταν θεωρείτε τη σεξουαλική πράξη το πιο ασήμαντο πράγμα στο κόσμο και, μόνο με την ιδέα ότι θα κάνετε ερωτικά παιχνίδια, σας πιάνει χασμουρητό, τότε σίγουρα πάσχετε από το “σύνδρομο Πάντα”, όπως το έχουν “βαπτίσει” Γερμανοί σεξολόγοι.

    Για τα χαριτωμένα ζωάκια πάντα, το σεξ είναι τόσο βαρετό που το θεωρούν το πιο ασήμαντο πράγμα στο κόσμο. Μπορεί δηλαδή δύο πάντα να αγαπιούνται παράφορα, να δείχνουν τρυφερότητα το ένα στο άλλο, όμως, να μην μπαίνουν στον κόπο να κάνουν σεξ επί μήνες. Μπορεί δηλαδή για ένα χρόνο να μην έχουν επιδοθεί σε σεξουαλικές πράξεις και η σχέση τους να μην έχει διαταραχτεί.

    Για τους Γερμανούς επιστήμονες, το “σύνδρομο Πάντα” πλήττει πολλούς ανθρώπους γύρω μας καθώς αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι το σεξ είναι το τελευταίο πράγμα που θα σκεφθούν.

    Τους αρκεί να δίνουν φιλιά στον αγαπημένο τους, να τον αγγίζουν αλλά να μην αποφασίζουν να κάνουν σεξ γιατί, πολύ απλά σκέφτονται τις αυριανές τους υποχρεώσεις, όπως, να σηκωθούν νωρίς. Υπάρχουν και αυτοί που έχουν μικρά παιδιά και το μόνο που τους περνάει από το μυαλό, είναι ο ύπνος για να ξεκουραστούν.

    Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα “Bild“, το 20% των Γερμανών έχουν μία σχέση όπου το σεξ είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Άραγε, είναι φυσιολογικό αυτό;

    Κι όμως! “Με βάση την ανθρώπινη ψυχολογία, ένα μέρος μιας σχέσης είναι η σεξουαλική ορμή, που, σε άλλους είναι πιο έντονη και σε άλλους σχεδόν ανύπαρκτη”, όπως επισημαίνει η σεξολόγος από το Μόναχο, Τίνα Βέσελ στην εφημερίδα “Bild” και προσθέτει: “Αν τα ζευγάρια δεν κάνουν σεξ και είναι χαρούμενα, γιατί να τους πείσουμε ότι δεν είναι καλά μεταξύ τους;”.

    Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ίδια, τα θεμέλια μιας σχέσης χωρίς σεξ τρίζουν. Ειδικότερα, αν συμβεί κάτι δυνατό, τότε η σχέση καταρρέει σαν τραπουλόχαρτο… “Ίσως πρέπει θα πρέπει να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας ότι το σεξ έχει ευχάριστες ιδιότητες σε μία σχέση. Το σεξ μας φέρνει πιο κοντά, μας αναζωογονεί, μας χαλαρώνει κυρίως όταν βρισκόμαστε υπό πίεση”, τονίζει η Γερμανίδα ειδικός.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ