X
Τρίτη, 22 Απριλίου, 2025
More

    Σύντομα οι ανακοινώσεις για την επιδότηση ρεύματος των επιχειρήσεων και για τις ρευματοκλοπές

    Σύντομα οι ανακοινώσεις για την επιδότηση ρεύματος των επιχειρήσεων και για τις ρευματοκλοπές

    Αναδρομική επιδότηση θα προσφέρει το ΥΠΕΝ στις επιχειρήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα που κατανάλωσαν το χειμώνα, όπως έχει δεσμευτεί, ενώ η σχετική απόφαση πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα, σύμφωνα με τον υπουργό, Σταύρο Παπασταύρου.

    Όπως ανέφερε ο νέος υπουργός ΥΠΕΝ σήμερα (22.4.2025) σε τηλεοπτική συνέντευξη, οι επιδοτήσεις θα δοθούν, αλλά θα είναι συμβατές με τη δημοσιονομική πειθαρχία και τους κανονισμούς της Ε.Ε.

    Πάντως, από την επιδότηση θα εξαιρεθούν όσες επιχειρήσεις έχουν διαπράξει ρευματοκλοπή και το δικό τους μερίδιο θα το μοιραστούν οι νομοταγείς καταναλωτές, τόνισε ο υπουργός.

    Μάλιστα, η κυβέρνηση θέτει πολύ ψηλά το πρόβλημα των ρευματοκλοπών και πριν το Πάσχα πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη στο ΥΠΕΝ με τους αρμόδιους φορείς. Οι παρεμβάσεις του υπουργείου θα ανακοινωθούν σύντομα και θα λαμβάνουν υπόψη τη νομική και ηθική διάσταση του θέματος, τόνισε ο κ. Παπασταύρου.

    Ο υπουργός προανήγγειλε, επίσης, ότι ως τα τέλη του μήνα θα υπογραφεί η τρίτη υπουργική απόφαση για το διαγωνισμό υδρογονανθράκων στις περιοχές που έχει εκφράσει ενδιαφέρον η αμερικανική Chevron.

    Σε ό,τι έχει να κάνει με το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου, Great Sea Interconnector, ο κ. Παπασταύρου επανέλαβε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να πραγματοποιηθεί το έργο. Μένει να εξετάσει το πότε και υπό ποιες συνθήκες.

    Τέλος, ο υπουργός απένειμε τα εύσημα στους δύο διαχειριστές του ηλεκτρικού δικτύου, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ, για τις προσπάθειές τους να κρατήσουν σταθερό το σύστημα κατά τις δύσκολες ημέρες του Πάσχα.



    Μακρο-οικονομία

    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    spot_img

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ