Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
More

  ΣΥΡΙΖΑ: «Ο πρωθυπουργός να βάλει φρένο στη επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη»

  ΣΥΡΙΖΑ: «Ο πρωθυπουργός να βάλει φρένο στη επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη»

  Επίθεση στην κυβέρνηση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τις αποκαλύψεις των πραγματογνωμόνων που έχουν διορίσει οι οικογένειες των θυμάτων

  «Η ελληνική κοινωνία συνεχίζει να παρακολουθεί σοκαρισμένη τις καθημερινές, σχεδόν, αποκαλύψεις σχετικά με την καλοσχεδιασμένη επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

  «Ο ειδικός πραγματογνώμων, Κώστας Λακαφώσης, αποκάλυψε ότι ”το κράτος δεν έχει κάνει χαρτογράφηση στον τόπο του εγκλήματος”, ώστε να απαντήσει στους συγγενείς τι συνέβη στον καθένα από τους 57 νεκρούς των Τεμπών. Κάτι που ανέλαβαν οι πραγματογνώμονες καλύπτοντας την εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων», επισημαίνει και παραθέτει την «ανατριχιαστική αναφορά του κ. Λακαφώση»:

  «Ακόμα και στο αν ήταν 57 ή όχι δεν έχει απάντηση το κράτος ή κρατικός φορέας. Δεν έγινε καταγραφή στον τόπο γιατί υπήρχε μια ανεξήγητη βιασύνη για να τα ”μαζέψουμε” όλα. […] Οι περισσότεροι έχασαν τη ζωή τους ακαριαία ή σχεδόν ακαριαία, δεν είχαν ελπίδα επιβίωσης και δεν βασανίστηκαν -όπως θα μπορούσε κάποιος να βάλει στο μυαλό του και να φανταστεί. Υπάρχουν κάποιοι όμως, 5, 6 άτομα, που θα είχαν επιζήσει αν δεν υπήρχε η φωτιά και η έκρηξη». Συνεχίζοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, κάνει αναφορά στις δηλώσει δικηγόρου συγγενών θυμάτων, ο οποίος, όπως λέει «μίλησε για πρωτοφανή και εγκληματική αλλοίωση του υπό έρευνα τόπου του εγκλήματος “από τον οποίο αφαιρέθηκαν στοιχεία, ενώ αλλοιώθηκε και η φυσιογνωμία του εδάφους, με τη γνωστή μεταφορά σχεδόν ενός οικοδομικού τετραγώνου”».

  «Και επανέλαβε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από εύφλεκτο υλικό, η ύπαρξη του οποίου συνδέεται αιτιωδώς με τον θάνατο κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι δεν σκοτώθηκαν από την σύγκρουση αυτή καθαυτή, αλλά κάηκαν ζωντανοί», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει με τα λόγια του δικηγόρου ότι «υπήρξε ένα αλαλούμ στον συντονισμό και ή αυτό οφείλεται σε υπερβολική αμέλεια και υπερβολική βλακεία ή οφείλεται σε κάτι που είναι συντονισμένο, άρα είναι ύποπτο» και ότι τονίζοντας ότι «εκτίμησε ότι από τη εν εξελίξει έρευνα και τη διαδικασία της δίκης θα προκύψει το ”ξεγύμνωμα του συστήματος”».

  «Αν του έχει μείνει ένα δράμι ενσυναίσθησης, έστω και τώρα, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να μιλήσει με θάρρος και ειλικρίνεια για όσα συνέβησαν τις πρώτες ώρες και μέρες μετά το έγκλημα των Τεμπών και να αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν στην κυβέρνηση και τους κρυπτόμενους, νυν και πρώην, υπουργούς του. Οφείλει στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, να βάλει φρένο στη επιχείρηση συγκάλυψης και να επιτρέψει να κριθούν οι υπουργοί ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ