Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
More

  Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης κάνει εκτίμηση των πιθανοτήτων θανάτου

  Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης κάνει εκτίμηση των πιθανοτήτων θανάτου

  Μια ομάδα ερευνητών από το Michigan Medicine ανέπτυξε ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια τις πιθανότητες θανάτου ή επιπλοκών μετά από διαδερμική αγγειοπλαστική στεφανιαίων αρτηριών (PCI). Το σύστημα χρησιμοποιεί δεδομένα από περισσότερους από 20 παράγοντες, όπως η ηλικία, η αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης, για να υπολογίσει την βαθμολογία κινδύνου ενός ασθενούς.

  Οι επιστήμονες δοκίμασαν το σύστημα σε δεδομένα από περισσότερους από 100.000 ασθενείς που υποβλήθηκαν σε PCI στο Μίσιγκαν μεταξύ 2018 και 2021. Παρατήρησαν ότι το εργαλείο ήταν καλύτερο από άλλα υπάρχοντα μοντέλα στην πρόβλεψη θανάτου, σοβαρής αιμορραγίας και ανάγκη για μετάγγιση αίματος.

  Οι ερευνητές συνεργάστηκαν με το PCI Patient Advisory Council (Συμβουλευτικό Συμβούλιο Ασθενών), μία ομάδα ασθενών που είχαν υποβληθεί σε PCI, για να σχεδιάσουν το εργαλείο, το οποίο είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή, με τρόπο που να είναι εύκολα κατανοητό και εύχρηστο.

  Τα αποτελέσματα της έρευνας αναρτήθηκαν στο “European Heart Journal” και σύμφωνα με αυτά, οι ερευνητές ελπίζουν ότι το εργαλείο τους θα βελτιώσει την ποιότητα και την ασφάλεια της PCI και, τελικά, θα σώσει ζωές.

  Ο Ντέιβιντ Χάμιλτον, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και υπότροφος καρδιολογίας-κρίσιμης φροντίδας στο Michigan Medicine, ανέφερε: «Αυτό το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης  μπορεί να αναγνωρίσει ένα ευρύ φάσμα εκβάσεων μετά την PCI και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους παρόχους φροντίδας και τους ασθενείς από κοινού ώστε να αποφασίσουν την καλύτερη πορεία θεραπείας».

  Τέλος, οι ερευνητές κατέληξαν: «Στην εποχή της ευρείας διάδοσης των smartphones και των ηλεκτρονικών ιατρικών φακέλων, αυτή η βαθμολογία κινδύνου θα μπορούσε να ενσωματωθεί στα ηλεκτρονικά συστήματα υγείας και να καταστεί εύκολη η χρήση της. Θα βοηθούσε όχι μόνο στη γρήγορη μετάδοση πολύπλοκων πληροφοριών στον πάροχο, αλλά θα μπορούσε και να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της εκπαίδευσης των ασθενών σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με την PCI».

  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttps://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  RefreshNews