Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Τα 5 εύκολα σνακ για να ξεγελάσεις τις βραδινές λιγούρες σου και ξέχνα το τοστ

    Όλοι γνωρίζουμε εκείνες τις βράδυνες λιγούρες, όπου εκεί που κάθεσαι άνετα στον καναπέ, θέλεις να φας κάτι και τελικά καταλήγεις να επιλέγεις ό,τι πιο ανθυγιεινό. Μην αισθάνεσαι άλλες τύψεις σου έχουμε τις πιο γρήγορες, εύκολες και άκρως υγιεινές ιδέες.

    Ακόμα ξυπνάς με την επιθυμία να φας κάτι; Εδώ είναι μερικές ιδέες για υγιεινά σνακ που μπορείς να φτάσεις στη μέση της νύχτας για να σε βοηθήσουν να επανέλθεις σε μια ήρεμη κατάσταση.

    1.Ένα ποτήρι νερό

    Εντάξει, αυτή δεν είναι η πιο συναρπαστική επιλογή σνακ, αλλά μερικές φορές αυτό που θεωρούμε ως αίσθημα πείνας είναι στην πραγματικότητα σημάδια αφυδάτωσης. Πιείτε ένα ποτήρι νερό και περιμένετε μερικά λεπτά για να δείτε αν το σφίξιμο στο στομάχι σας υποχωρεί. Θυμηθείτε να παραμένετε ενυδατωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για να αποφύγετε το νυχτερινό ξύπνημα.

    2. Χούμους και ψωμί ολικής άλεσης

    Δεν σου άρεσε ιδιαίτερα η ιδέα του νερού; Δοκίμασε να έχεις λίγη πρωτεΐνη και υδατάνθρακες για να χορτάσεις. Το κλειδί με το μεταμεσονύκτιο σνακ είναι να το κρατήσεις αρκετά ελαφρύ ώστε το σώμα να μην χρειάζεται να δουλέψει πολύ σκληρά για να το χωνέψει, πράγμα που θα σε δυσκολέψει να ξαναπέσεις για ύπνο. Το χούμους είναι η τέλεια ελαφριά πηγή πρωτεΐνης με 3 γραμμάρια ανά 2 κουταλιές της σούπας. Σε συνδυασμό με μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης και να έχεις ένα ικανοποιητικό σνακ που δεν θα βάλει τον οργανισμό σε υπερδιέγερση.

    3. Pop Corn

    Το ποπ κορν είναι το τέλειο ελαφρύ, αέρινο σνακ που ικανοποιεί την επιθυμία για αλάτι και τραγανή γεύση χωρίς να καταφύγεις σε λιπαρά πατατάκια. Ως δημητριακό ολικής αλέσεως, το καλαμπόκι θα χωνευτεί επίσης πιο αργά από τους απλούς υδατάνθρακες όπως τα μπισκότα ή τα κανονικά κράκερ, δίνοντάς μας περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρουμε μέχρι το πρωί χωρίς άλλο ξύπνημα.

    4. Γαλακτοκομικά

    Η κατανάλωση ενός ποτηριού ζεστού γάλακτος πριν από τον ύπνο δεν είναι μύθος ότι βοηθάει για έναν καλύτερο ύπνο. Μια μελέτη ύπνου του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια έδειξε ότι το ασβέστιο σχετίζεται με λιγότερη δυσκολία στον ύπνο και αύξηση του βαθύ, αναζωογονητικού ύπνου. Δοκίμασε γιαούρτι για μία επιπλέον δόση χορταστικής πρωτεΐνης, απλά φρόντισε να επιλέξεις μια ποικιλία με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

    5. Φυστικοβούτυρο

    Έχει αποδειχθεί ότι η τρυπτοφάνη, ένα απαραίτητο αμινοξύ που μετατρέπεται σε σεροτονίνη και μελατονίνη στον οργανισμό δηλαδή αποτελεί το τέλειο κοκτέιλ ύπνου. Ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος για να πάρεις μια δόση τρυπτοφάνης στη μέση της νύχτας είναι το φυστικοβούτυρο. Άπλωσε το σε ένα κομμάτι ψωμί ολικής άλεσης ή αλείψτε το σε μια μπανάνα.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    Διαφήμιση με κουμπί κλεισίματοςX