Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Τα καλύτερα ελληνικά σκληρά τυριά: Οι πρωταγωνιστές στη διεθνή σκηνή

    Η αγάπη των Ελλήνων για το τυρί είναι βαθιά ριζωμένη στην παράδοση και στην κουζίνα της χώρας. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που εννέα ελληνικά τυριά κατέκτησαν θέσεις ανάμεσα στα 50 καλύτερα σκληρά τυριά στον κόσμο, σύμφωνα με την κατάταξη του διάσημου TasteAtlas. Από την πλούσια γεύση της Γραβιέρας Νάξου μέχρι το μοναδικό Μετσοβόνε, τα ελληνικά τυριά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους διεθνείς ανταγωνιστές τους.

    Στην κορυφή αυτής της λίστας βρέθηκε η ιταλική παρμεζάνα, αλλά η ελληνική παρουσία ήταν εξαιρετικά δυναμική, με δύο τυριά, τη Γραβιέρα Νάξου και την Κρήτης, να καταλαμβάνουν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

    Η Γραβιέρα Νάξου και η Γραβιέρα Κρήτης έχουν πλέον καθιερωθεί ως από τα κορυφαία ελληνικά τυριά. Με πλούσιο, ελαφρώς γλυκό άρωμα και γεμάτη γεύση, αυτά τα τυριά κατέχουν σημαντική θέση στην ελληνική κουλτούρα. Οι γραβιέρες αυτές έχουν την ευελιξία να συνοδεύουν μια πληθώρα από παραδοσιακά πιάτα ή να απολαμβάνονται απλά, με λίγο ψωμί και ελαιόλαδο.

    Η Γραβιέρα Νάξου, συγκεκριμένα, παρασκευάζεται κυρίως από αγελαδινό γάλα, με αποτέλεσμα να προσφέρει μια πιο γλυκιά και απαλή γεύση σε σχέση με άλλες γραβιέρες, ενώ η Γραβιέρα Κρήτης, από αιγοπρόβειο γάλα, έχει πιο πικάντικη και έντονη γεύση. Και οι δύο τύποι γραβιέρας ξεχωρίζουν για την ισορροπία τους ανάμεσα στη λιπαρότητα και την ωριμότητα.

    Η Γραβιέρα Νάξου, συγκεκριμένα, παρασκευάζεται κυρίως από αγελαδινό γάλα, με αποτέλεσμα να προσφέρει μια πιο γλυκιά και απαλή γεύση σε σχέση με άλλες γραβιέρες, ενώ η Γραβιέρα Κρήτης, από αιγοπρόβειο γάλα, έχει πιο πικάντικη και έντονη γεύση. Και οι δύο τύποι γραβιέρας ξεχωρίζουν για την ισορροπία τους ανάμεσα στη λιπαρότητα και την ωριμότητα.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ