Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
More

  Τα πρώτα έξυπνα ρολόγια για τους ευάλωτους ηλικιωμένους της Αθήνας

  Τα πρώτα έξυπνα ρολόγια για τους ευάλωτους ηλικιωμένους της Αθήνας

  «Κλειδί» το κουμπί SOS σε περίπτωση που κινδυνεύουν

  Το νέο πιλοτικό πρόγραμμα «Γερνάω έξυπνα» θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 3 Ιουνίου (6 μ.μ. – 7 μ.μ.), ο Δήμος Αθηναίων μέσω της ΔΑΕΜ ΑΕ, σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού.

  Το πρόγραμμα «Γερνάω έξυπνα» χρηματοδοτείται από τη ΔΑΕΜ και περιλαμβάνει τη δωρεά 70 έξυπνων ρολογιών, 10 για κάθε δημοτικό διαμέρισμα, σε ωφελούμενους του «Βοήθεια Στο Σπίτι». Τα βιομετρικά ρολόγια παρέχουν διάφορες λειτουργίες, όπως καταγραφή του καρδιακού ρυθμού, της αναπνοής και της πίεσης του χρήστη ανά πάσα στιγμή.

  Σε περίπτωση κινδύνου, ο πολίτης μπορεί να ζητήσει βοήθεια, κρατώντας πατημένο για 5 δευτερόλεπτα το κουμπί «SOS», που βρίσκεται στο πλάι της συσκευής. Άμεσα θα στέλνεται σήμα προς τα τηλεφωνικά κέντρα των προγραμμάτων «Βοήθεια Στο Σπίτι» και «Χαμόγελο του Παιδιού», που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο.

  Το έξυπνο ρολόι λειτουργεί και αυτόνομα. Σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποια δυσλειτουργία από το κέντρο παρακολούθησης, θα καλείται ο χρήστης μέσω του ρολογιού. Αν δεν ανταποκριθεί στην κλήση, θα ειδοποιούνται άμεσα το ΕΚΑΒ και η Ελληνική Αστυνομία.

  Τη Δευτέρα, στους χώρους του Χαμόγελου του Παιδιού (Γαρρυτού 80, Αγία Παρασκευή), ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, θα πατήσει το κουμπί, για να ενεργοποιήσει το τηλεφωνικό κέντρο έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.

  ηλικιωμένος ρολόι Δήμος Αθηναίων  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ