Τα ηχητικά ντοκουμέντα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, αποκαλύπτουν μια ζοφερή εικόνα της κατάστασης που επικρατούσε στον ΟΣΕ. Στις συνομιλίες που καταγράφονται, υπάλληλοι ακούγονται να εκφράζουν κυνικές απόψεις, να αλληλοκατηγορούνται για τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία, και να προσπαθούν να καλύψουν τα ίχνη τους.
Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό όπου μια σταθμάρχης, μιλώντας για την καθυστέρηση του Προαστιακού, αντιδρά με αδιαφορία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τι να πειράξει; Φασολάδα είναι να πειράξει;». Σε άλλες συνομιλίες, οι υπάλληλοι προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον, με τον σταθμάρχη της Λάρισας να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων.
Ένα άλλο σοκαριστικό στοιχείο είναι η αδιαφορία ενός μηχανοδηγού, ο οποίος, λίγο μετά το δυστύχημα, ζητά να συνεχίσει το δρομολόγιό του, χωρίς να έχει ενημερωθεί για τη σύγκρουση των δύο τρένων. Οι συνομιλίες αποκαλύπτουν επίσης την προσπάθεια του σταθμάρχη της Λάρισας να δικαιολογήσει τα εγκληματικά λάθη του, ενώ συνάδελφοί του τον περιγράφουν ως «ξερόλα» και εγωιστή.
Μηχανοδηγός: Ο ρυθμιστής λέει δεν κάνω και τέτοια, τι θα πει αυτό; Εγώ δίνω αποκατάσταση γραμμής.
Μηχανοδηγός: Ο ρυθμιστής λέει δεν κάνω και τέτοια, τι θα πει αυτό; Εγώ δίνω αποκατάσταση γραμμής.