Δευτέρα, 10 Μαρτίου, 2025
More

    Τέμπη: Τέσσερα κομμάτια της καμπίνας της εμπορικής αμαξοστοιχίας βρέθηκαν στο Κουλούρι – Εικόνες από drone

    Κομμάτια της δεύτερης ηλεκτρομηχανής της μοιραίας εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με το επιβατηγό τρένο στα Τέμπη, φέρεται να εντόπισαν στο Κουλούρι τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) της Πυροσβεστικής, δύο χρόνια μετά την τραγωδία, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ψυχές.

    Υπενθυμίζεται ότι η αυτοψία της Πυροσβεστικής ξεκίνησε στο Κουλούρι την Παρασκευή (7/3) κατόπιν παραγγελίας του εφέτη ειδικού ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη.

    Σύμφωνα με το Mega, κατά τον έλεγχο από κλιμάκιο της ΔΑΕΕ στα συντρίμμια των δύο αμαξοστοιχιών, τα οποία βρίσκονται στο Κουλούρι, φέρεται να έχουν ανακαλύψει συνολικά τέσσερα τμήματα του κόκπιτ, δηλαδή του πιλοτηρίου της πίσω πλευράς της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Το ένα εξ αυτών είναι μία οροφή με προβολέα του κόκπιτ, το οποίο μνημονεύει το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ ότι το είχε εντοπίσει ήδη στο Κουλούρι.

    Ωστόσο έχουν εντοπιστεί ακόμη τρία τμήματα, τα οποία είναι η πρόσοψη της μηχανής και κάποια κομμάτια από το εσωτερικό της, τα οποία θα ελεγχθούν, προκειμένου να βρεθούν τυχόν ίχνη καύσης των συγκεκριμένων μηχανών, αλλά και να διαπιστωθεί αν ανήκουν πράγματι στο μεταλλικό τμήμα της υπόλοιπης μηχανής.

    Επιπλέον, οι ερευνητές της Πυροσβεστικής θα επιστρέψουν στο Κουλούρι την Τετάρτη ή την Πέμπτη, αφού μεταλλουργοί και χημικοί μηχανικοί πραγματοποιούν έρευνες, μήπως βρεθούν ίχνη καύσης ή οτιδήποτε άλλο. Ακολούθως θα ξεκινήσει η εξέταση και της επιβατικής αμαξοστοιχίας, προκειμένου να δοθεί μία συνολική εξήγηση στο ζήτημα της πυρόσφαιρας.

    Μάλιστα, σε πλάνα από drone που παρουσίασε ο Alpha, φέρεται να φαίνονται τα συντρίμμια που παραπέμπουν στο «χαμένο κόκπιτ». Πρόκειται για ένα κάθισμα ανάμεσα σε λαμαρίνες και ένα κομμάτι του χειριστηρίου. Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, βρέθηκαν και συντρίμμια της πρώτης αμαξοστοιχίας καθώς και ένα κομμάτι από τη φορτάμαξα.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ