X
Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
More

    Τέμπη: «Το φρέον της επιβατικής αμαξοστοιχίας μπορεί να εκραγεί» – Τι αναφέρει έκθεση του Γενικού Χημείου του Κράτους

    Τέμπη: «Το φρέον της επιβατικής αμαξοστοιχίας μπορεί να εκραγεί» – Τι αναφέρει έκθεση του Γενικού Χημείου του Κράτους

    Νέα στοιχεία για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών φέρνει η έκθεση του Γενικού Χημείου του Κράτους αναφορικά με το φρέον της επιβατικής αμαξοστοιχίας κι αν αυτό υπό συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να εκραγεί.

    Η περιγραφή της έκθεσης

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Alpha, στην έκθεση αναφέρεται η περιγραφή του προς εξέταση υλικού. Το φρέον, το ψυκτικό υγρό, παραδόθηκε σε μεταλλική φιάλη βάρους 2,77 κιλών, αντλήθηκε από το βαγόνι Β-6 της επιβατικής αμαξοστοιχίας στο Κουλούρι στις 27 Μαρτίου από ψυκτικό. Ταυτοποιείται ως ψυκτικό αέριο τετραφθοροαιθάνιο.

    ΦΡΕΟΝ

    Υπό πίεση μπορεί να εκραγεί

    Ακολουθεί το γράφημα της ανάλυσης και το Γενικό Χημείο του Κράτους γνωματεύει πως με βάση τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών εάν θερμανθεί το συγκεκριμένο αέριο υπό πίεση μπορεί να εκραγεί. Λέει, δηλαδή, το Γενικό Χημείο του Κράτους πως κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες το φρέον της επιβατικής αμαξοστοιχίας δεν είναι απλά εύφλεκτο, αλλά και εκρηκτικό.

    ΦΡΕΟΝ

    Ο ρόλος στην πυρόσφαιρα

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τόσο το φρέον της επιβατικής αμαξοστοιχίας, αλλά και άλλα υλικά, όπως τα αεροφυλάκια του συστήματος πέδησης αλλά και οι μπαταρίες στην ηλεκτράμαξα της επιβατικής αμαξοστοιχίας, βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας των έμπειρων αξιωματικών της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να δουν τι ρόλο μπορεί να έχουν παίξει στην πυρόσφαιρα.

    ΦΡΕΟΝ

    Η ανάλυση του Γενικού Χημείου του Κράτους είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς στο κυλικείο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, στην πρώτη θέση και στο βαγόνι Β3, οι δεξαμενές για το φρέον -που περιείχαν 22 κιλά φρέον στο κάθε βαγόνι- έχουν διαρρηχθεί πλήρως.

    Δείτε το βίντεο

    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    spot_img

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ