Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
More

  Τέλη κυκλοφορίας και ελληνικό δαιμόνιο: Κουκουλώνουν… την παρανομία για να γλιτώσουν το πρόστιμο

  Τέλη κυκλοφορίας και ελληνικό δαιμόνιο: Κουκουλώνουν… την παρανομία για να γλιτώσουν το πρόστιμο

  Τρόπους για να γλιτώνουν τα πρόστιμα εφευρίσκουν οδηγοί που έχουν θέσει σε ακινησία το αυτοκίνητό τους

  Πολλοί οδηγοί επιλέγουν να θέσουν τα οχήματά τους σε ψηφιακή ακινησία, μη τηρώντας ωστόσο τους κανόνες και εφευρίσκοντας τρόπους να αποφύγουν τα τσουχτερά πρόστιμα και τα τέλη κυκλοφορίας.


  Για να μπορέσει να τεθεί σε ψηφιακή ακινησία ένα όχημα, ο χώρος που θα φυλάσσεται πρέπει να είναι είτε ιδιόκτητος είτε ενοικιασμένος ή παραχωρημένος και ο ιδιοκτήτης του ΙΧ να έχει αφαιρέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας από το όχημά του.

  Ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί που είτε το αυτοκίνητό τους – το οποίο τυπικά βρίσκεται σε ψηφιακή ακινησία – είναι παρκαρισμένο σε δημόσιο χώρο είτε δεν έχουν αφαιρέσει τις πινακίδες. Και τι κάνουν για να μην διαπιστωθεί η «απάτη» κατά τη διάρκεια ελέγχου του οχήματος από τα αρμόδια όργανα; Βάζουν… κουκούλα στο αυτοκίνητο!

  Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, αν κατά τη διάρκεια ελέγχου διαπιστωθεί η παραπάνω παρανομία αίρεται η ακινησία, επιβάλλεται πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και το πρόστιμο εκπρόθεσμης πληρωμής τους, καθώς και διοικητικό πρόστιμο 10.000€. Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 30.000€ και αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη/κατόχου.


  Υπενθυμίζεται ότι η ακινησία δηλώνεται ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ), ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος αφαιρεί τα στοιχεία κυκλοφορίας από το όχημά του και τα φυλάσσει με ευθύνη του, ενώ το όχημα φυλάσσεται επίσης με ευθύνη του ιδιοκτήτη/κατόχου σε κλειστό και περιφραγμένο χώρο ο οποίος δηλώνεται ηλεκτρονικά.

  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ