Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
More

    Τελικά το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα;

    Τελικά το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα;


    Εάν αυτές τις ημέρες μένετε στο σπίτι μαζί με τον σύντροφό σας, τότε μπορεί να κάνετε και περισσότερο σεξ από ό,τι συνήθως. Και γιατί όχι; Το σεξ είναι διασκεδαστικό, μειώνει το άγχος και αυξάνει την καλή διάθεση- όλα όσα χρειάζεστε για να καταπολεμήσετε την πλήξη, το στρες και την υποτονικότητα που μπορεί να εμφανιστούν λόγω της καραντίνας.

    Αλλά ένα πράγμα που το σεξ δεν μπορεί να κάνει είναι να σας προφυλάξει από το να αρρωστήσετε . Σωστά. Ενώ οι υποτιθέμενες θετικές επιδράσεις του σεξ στο ανοσοποιητικό σας σύστημα έχουν αναφερθεί ευρέως, η πραγματικότητα είναι πιο πολύπλοκη.

    Είναι αλήθεια ότι μερικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κάνουν αρκετό σεξ- μία ή δύο φορές την εβδομάδα – έχουν υψηλότερα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης, μία από τις πέντε τάξεις αντισωμάτων που διαδραματίζουν καίριο λόγο στην ανοσία του οργανισμού. Ιδιαίτερα η IgA παίζει σημαντικό ρόλο στη τοπική ανοσία των βλεννογόνων. Οι επιστήμονες δεν εξέτασαν γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό. Αλλά θα μπορούσε να σχετίζεται με τη σωματική δραστηριότητα. Άλλη έρευνα έχει βρει ότι η άσκηση μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης.

    Ωστόσο, μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που δήλωσαν ότι έκαναν σεξ ακόμη πιο συχνά από μια με δυο φορές την εβδομάδα, δεν είχαν την ίδια αύξηση ανοσοσφαιρίνης. Άλλες έρευνες δείχνουν ότι και ο αυνανισμός έχει οφέλη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο αριθμός λευκών αιμοσφαιρίων 11 ανδρών αυξήθηκε μετά την αυτοικανοποίηση, σύμφωνα με μια μικρή μελέτη του Τμήματος Ιατρικής Ψυχολογίας στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Έσσεν της Γερμανίας .

    Αλλά προτού αρπάξετε τον δονητή σας – αυτές οι αλλαγές δεν είναι κατ ‘ανάγκην σημαντικές ή επαρκείς για να αποτρέψουν τη γρίπη ή κάποια άλλη ασθένεια. Επίσης δεν υπάρχουν πολλές μελέτες που υποδηλώνουν ότι οι χημικές ουσίες, που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος, επηρεάζονται από τη σεξουαλική διέγερση. Επιπλέον, καμία μελέτη δεν αναφέρει ρητά ότι ο αυνανισμός ή το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα με έναν τρόπο που δεν επιτρέπει ή που βοηθά να καταπολεμήσει την λοίμωξη.

    Μπορεί λοιπόν το σεξ να μην σας βοηθήσει στο να μην αρρωστήστε, όμως σας προσφέρει άλλα καλά. Για παράδειγμα ο οργασμός συνδέεται με απελευθέρωση ενδορφινών και σεροτονίνης, που βοηθάνε στην ανακούφιση του πόνου, συμπεριλαμβανομένων των εμμηνορροϊκών κραμπών. Υπάρχουν μελέτες που επισημαίνουν πως αυνανισμός θα μπορούσε να βελτιώσει την ημικρανία .

    Το σεξ έχει επίσης αποδειχθεί ότι βελτιώνει τον ύπνο. Βοηθάει τους ανθρώπους να χαλαρώσουν και αυτό μπορεί να είναι πολύ θετικό, κυρίως στη σημερινή εποχή.

    Αν όμως θέλετε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, προσπαθήστε να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες και φυσικά να ασκείστε όσο πιο συχνά μπορείτε, έστω και μέσα στο σπίτι.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ