Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Τέλος η έκπτωση ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

    Τέλος η έκπτωση ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

    [quote font=”tahoma” font_size=”18″ color=”#4f4f4f” arrow=”yes” align=”left”]Πλήρης υποχώρηση της κυβέρνησης[/quote]

    Τι προβλέπει νέα πρόταση της Αθήνας στους δανειστές -Ένα μικρό μέρος από τα έσοδα θα διατεθεί για επιδότηση της άγονης γραμμής

    Στροφή 180 μοιρών από την κυβέρνηση που, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, αποφάσισε να δεχτεί την απαίτηση των δανειστών για κατάργηση της έκπτωσης 30% του ΦΠΑ στα νησιά.

    Πρόκειται για τη νέα πρόταση που καταθέτει η Αθήνα στους δανειστές, προκειμένου να λάβει τέλος το πολύμηνο δράμα των διαπραγματεύσεων και να επέλθει συμφωνία εντός των επομένων ημερών.

    [ad id=”6783″]

    Με βάση την ελληνική αντιπρόταση:

    •  παρελθόν θα αποτελέσουν οι χαμηλοί συντελεστές που ισχύουν ειδικά σε Μύκονο, Σαντορίνη και τα άλλα νησιά του Αιγαίου. Δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως αν το μέτρο θα εφαρμοστεί από φέτος τον Οκτώβριο ή και νωρίτερα.
    • ένα μέρος από τα περίπου 350 εκατ. ευρώ που υπολογίζεται να εξοικονομηθούν, η κυβέρνηση θα το διαθέσει για να επιδοτήσει τα νησιά της άγονης γραμμής που έχουν ανάγκη την συγκοινωνία ή άλλα έργα υποδομής όλους τους μήνες του χρόνου.

    Με βάση το σχέδιο αυτό, φαίνεται πως εγκαταλείπεται και η ιδέα της απευθείας επιστροφής μέρους της διαφοράς του αυξημένου ΦΠΑ, στους κατοίκους των νησιών.

    Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι φορείς των νησιών του Αιγαίου βρίσκονται ήδη σε θέσεις μάχης και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος πρότεινε χθες και την διενέργεια δημοψηφίσματος στα νησιά του Αιγαίου, ιδέα την οποία –όπως είπεο ο Περιφερειάρχης- πρότεινε στους φορείς …ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών στη συνάντηση που είχε μαζί τους την Παρασκευή, με στόχο “την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της κυβέρνησης”.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ