Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει πολύ κοντά από την Γη την παραμονή των Χριστουγέννων

    Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει πολύ κοντά από την Γη την παραμονή των Χριστουγέννων

    Όταν λέμε τεράστιος εννοούμε ότι έχει μήκος πάνω από 3 χιλιόμετρα, ενώ όταν λέμε πολύ κοντά στην Γη αναφερόμαστε σε περίπου 10 εκατομμύρια χιλιόμετρα απόσταση (οπότε μπορείτε να απολαύσετε την γαλοπούλα…)

    Ένας από τους μεγαλύτερους αστεροειδείς που έχουν περάσει ποτέ κοντά από την Γη, θα είναι κοντά μας αύριο το βράδυ, παραμονή Χριστουγέννων. Βέβαια όταν λέμε «κοντά μας» εννούμε με μεγέθη αστρικά, όπου τα περίπου 10 εκατομμύρια χιλιόμετρα είναι μια σχετικά κοντινή απόσταση για ένα αντικείμενο που με μέγεθος στα 3 χιλιόμετρα θα μπορούσε αν έπεφτε στην Γη να την κατέστρεφε ολοσχερώς μέσα σε δευτερόλεπτα.

    Η απόσταση αυτή επιτρέπει να θεωρείται ασφαλής για την Γη, παρά το μέγεθός του που είναι αρκετά μεγάλο για ένα τέτοιο αντικείμενο. Όπως υποστηρίζουν πάντως οι επιστήμονες δεν θα πρέπει να μας ανησυχήσει καθόλου, ενώ λένε ότι ούτε στα επόμενα 100 χρόνια υπάρχει ορατός κάποιος κίνδυνος. Μάλιστα σύμφωνα με μελέτες, ένας μεγάλος αστεροειδής (όχι βέβαια αυτού του μεγέθους, αλλά πολύ μικρότερου) χτυπά την Γη μία φορά κάθε 100.000 χρόνια.

    [ad id=”6783″]

    Πάντως ο επόμενος μεγάλος αστερεοειδής αναμένεται να περάσει κοντά στην Γη σε 14 χρόνια από τώρα, τον Απρίλιο του 2029. Ο αστεροειδής Aphophis προβλέπεται να περάσει πολύ κοντά στην Γη, σε απόσταση όσο και η Σελήνη, και αναμένεται να δημιουργήσει ένα απίστευτο θέαμα στον ουρανό, καθώς θα είναι ορατός και δια γυμνού οφθαλμού.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ