Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Θαλάσσιος ίππος: Ο διάσημος Thor εντοπίστηκε στην Ισλανδία να χαλαρώνει σε πλωτή αποβάθρα

    Στο Breiðdalsvík της Ισλανδίας εμφανίστηκε ο Thor. Σχεδόν δύο μήνες μετά τον τελευταίο εντοπισμό του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο γνωστός θαλάσσιος ίππος βρέθηκε να ξεκουράζεται σε μια πλωτή αποβάθρα και ενθουσίασε τα πλήθη.

    Ο πρώτος που τον εντόπισε ήταν ο Ellis Elisson, ένας ψαράς, το πρωί της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου.

    «Ήταν εκεί και ξεκουραζόταν»

    Στην αρχή, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του ήταν επιφυλακτικοί απέναντι στο θηλαστικό. Ωστόσο, αφού συνειδητοποίησαν ότι ήθελε μόνο να ξεκουραστεί, το πλησίασαν και το θαύμασαν από πιο κοντινή απόσταση.

    «Κοιτάξαμε προς τα εκεί και απλά χαλάρωνε. Ήταν εκεί όλη την ημέρα και ξεκουραζόταν. Ο καιρός ήταν πολύ καλός, οπότε σκεφτήκαμε ότι ταξίδεψε πολύ και τώρα κάνει ηλιοθεραπεία», δήλωσε ο Ellis Elisson.

    Η είδηση της ανάδυσης της διασημότητας έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι British Divers Marine Life Rescue επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται όντως για τον Thor, αφού ταυτοποιήθηκαν τα σημάδια από τα χλωμά μπαλώματα στα μπροστινά πτερύγιά του.

    Ο Thor εθεάθη για τελευταία φορά στο Σκάρμπορο της Αγγλίας και προκάλεσε αναστάτωση, με τις αρχές να ακυρώνουν το σόου πυροτεχνημάτων της Πρωτοχρονιάς.

    Συγκεκριμένα, ακυρώθηκαν οι εορτασμοί, κατόπιν και συμβουλής της British Divers Marine Life Rescue, η οποία προειδοποίησε ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν στο ζώο «αγωνία» και αναστάτωση.

    Ο Thor άραζε στο λιμάνι, προσελκύοντας μεγάλα πλήθη αλλά οι ειδικοί σε θέματα άγριας ζωής έκαναν έκκληση στο κοινό να μην το πλησιάζουν.

    «Σας παρακαλώ να σεβαστείτε την ανάπαυσή του και προσπαθήστε να μην τον ενοχλήσετε. Αν και είναι μία πολύ συναρπαστική ευκαιρία, δεν τους αρέσει ο πολύς θόρυβος και δεν είναι εξοικειωμένοι με τα οικόσιτα ζώα, οπότε παρακαλούμε να κρατάτε τα κατοικίδια ζώα με λουρί και να παραμένετε σε απόσταση ασφαλείας για τη δική σας ευημερία αλλά και τη δική του» συμβουλεύουν.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ