Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    6 ερωτήματα από την πρεμιέρα της πρώτης σεζόν

    Προειδοποίηση: Tο άρθρο περιέχει spoilers από το πρώτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν του “The Mandalorian: Season 3”!


    Το “The Mandalorian” επέστρεψε επιτέλους στο Disney+ με το πρώτο επεισόδιο να φέρει αρκετές ανατροπές και στοιχεία. Από τις νέες αποκαλύψεις για το Darksaber και τον διχασμένο λαό του Mandalore, στην αναπάντεχη επιστροφή αγαπημένου χαρακτήρα, το “The Apostate” έκανε μια πολύ επεισοδιακή αρχή για την τρίτη σεζόν.

    Ας δούμε αναλυτικότερα όλες τις αποκαλύψεις και τα μεγαλύτερα μυστήρια, αλλά και το τι μπορούμε να περιμένουμε από τα νέα επεισόδια.

    6 ερωτήματα από την πρεμιέρα της πρώτης σεζόν

    Δείτε τα πάντα από Star Wars στο Disney+

    Το Disney+ είναι η αποκλειστική streaming υπηρεσία για σειρές και ταινίες Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας.

    8,99€

    Κάντε εγγραφή στο Disney+ ↗

    Γιατί οι Mandalorians είναι τόσο διαιρεμένοι;

    Η τρίτη σεζόν χτίζει πάνω στα θεμέλια των προηγούμενων, ότι δηλαδή οι Mandalorians είναι διαιρεμένοι και άστεγοι, ακόμα και έχουν περάσει χρόνια από την πτώση της Empire. Έχουμε δει και ακούσει τις Bo-Katan (Katee Sackhoff) και Armorer (Emily Swallow) να αναφέρονται σε αυτήν την κατάσταση ως The Purge και μέσω του “Star Wars Rebels” είδαμε την Empire να αποδεκατίζει τον Mandalore και να αφήνει έναν συντετριμμένο πλανήτη. Το “The Apostate” δίνει λίγες περισσότερες πληροφορίες για το Purge και την κατάσταση του πλανήτη, καθώς ο Mando βρίσκει ένα αντικείμενο από την επιφάνεια του Mandalore και το πάει στην Armorer, η οποία πιστεύει ότι είναι σημάδι ότι η επιφάνεια του πλανήτη έχει γίνει γυάλινη. Κατά πως φαίνεται, η Empire πυρπόλησε τόσο πολύ τον πλανήτη που το έδαφος έλιωσε και κρυσταλλοποιήθηκε.

    Η επανένωση των Mando και Bo-Katan προσθέτει περισσότερες πληροφορίες για την διαλυμένη κατάσταση των Mandalorian. Στην δεύτερη σεζόν, η Bo-Katan διοικούσε μια μικρή ομάδα, αλλά από την στιγμή που έχασε το Darksaber, έχασε και την υποστήριξη του κόσμου. Πλέον διοικεί μόνο ένα άδειο κάστρο. Η κουβέντα του αποκαλύπτει ότι ο Mando και ο κύκλος του, τα Children of the Watch, έχουν και αυτοί μέρος της ευθύνης. Σύμφωνα με την Bo-Katan, η Watch γύρισε την πλάτη της στον Mandalore και στους ανθρώπους πριν το Purge της Empire, αφήνοντας τον πλανήτη ανυπεράσπιστο την ώρα που το χρειαζόταν περισσότερο. Ο Din μπορεί να αισθάνεται ότι αυτή είναι μια ακόμα αμαρτία από την οποία πρέπει να εξιλεωθεί. Μπορεί να ήταν πολύ μικρός όταν έγινε όλο αυτό, αλλά οι ενήλικες της φυλής του ήταν υπαίτιοι. Ίσως μπορέσει να τους λυτρώσει τώρα.

    Τι θα συμβεί στο Darksaber;

    Από την πρώτη του εμφάνιση στην πρώτη σεζόν, το Darksaber έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της πλοκής του “The Mandalorian”. Γνωρίζουμε ότι όποιος έχει το όπλο έχει το δικαίωμα να διοικήσει τον Mandalore (διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το Darksaber) και τους κατοίκους του. Η Bo-Katan το κράτησε στο ζενίθ της Empire, αλλά το γεγονός ότι της δόθηκε και δεν το κέρδισε με την αξία της, δεν την κάνει άξια κυβερνήτη στα μάτια μερικών. Και επειδή έχασε την λεπίδα κατά το Purge, η αξία της αμφισβητήθηκε ακόμα περισσότερο. Ακόμα και τώρα δεν νιώθει ικανή για να κάτσει στον θρόνο και προκαλεί σε μάχη τον Din όταν αυτός την επισκέπτεται.

    Τώρα όμως που ο Mando κέρδισε το όπλο από τον Moff Gideon (Giancarlo Esposito), με βάση το έθιμο, είναι αυτός που πρέπει να κάτσει στον θρόνο και να ενώσει τους Mandalorians που έχουν διασκορπιστεί στον γαλαξία και να ξαναχτίσει τον Mandalore. Αν το καταφέρει, θα κερδίσει τον σεβασμό των πάντων και θα γίνει μια ισχυρή δύναμη στον γαλαξία. Το θέμα είναι, ότι ο Mando δεν φαίνεται να θέλει αυτήν την ευθύνη. Δεν πιστεύει ότι είναι πραγματικός Mandalorian, λόγω της αμαρτίας του για την οποία πρέπει να εξιλεωθεί με το να πλυθεί στα ζωντανά νερά του Mandalore. Αν μπει στην διαδικασία να κυβερνήσει τον τόπο, θα το κάνει αφού επιστρέψει από την αποστολή του.

    Ελπίζουμε η τρίτη σεζόν να δώσει καλύτερες απαντήσεις στο ερώτημα. Ο Din θα δεχτεί την ηγεσία ή θα βρει έναν τρόπο να ‘πασάρει’ το Darksaber σε κάποιον άλλον; Ίσως η Bo-Katan καταφέρει να τον νικήσει αυτήν την φορά. Ίσως ο Boba Fett βαρεθεί να διοικεί τον εγκληματικό μικρόκοσμό του και αποφασίσει ότι θέλει προαγωγή. Όλα αυτά μένει να τα δούμε.

    Πως συνδέονται οι IG-11 και Grogu;

    Τόσο το “The Mandalorian”, όσο και το “The Book of Boba Fett” έχουν ως συνήθειο την επαναφορά γνωστών χαρακτήρων που νομίζαμε ότι είχαν χαθεί για πάντα. Πρώτα, το “The Book of Boba Fett” κόβει απότομα την εκπαίδευση του Grogu (με τον Jon Favreau να λέει ότι διήρκεσε μόλις δυο χρόνια), και τώρα ο Mando φαίνεται πως θέλει να φέρει πίσω τον IG-11, ο οποίος θυσίασε την ζωή του στο φινάλε τις πρώτης σεζόν. Το σώμα του ντρόιντ έχει επιζήσει, αλλά το τσιπάκι της μνήμης του έχει καταστραφεί ολοσχερώς, και έτσι ο Mando ξεκινά την τρίτη σεζόν με την αποστολή να βρει τα καινούργια κομμάτια. Το γιατί το κάνει αυτό παραμένει άγνωστο. Ναι μεν, εξηγεί ότι θέλει ένα ντρόιντ που εμπιστεύεται πλήρως, αλλά εφόσον η μνήμη του είναι ανύπαρκτη έχει νόημα να μπει σε τόσο κόπο; Θα θυμάται ο IG-11 τα γεγονότα του παρελθόντος όταν είναι και πάλι ολόκληρος; Ίσως, βέβαια, όλο αυτό να μην έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη, αλλά με την συμφιλίωση με το παρελθόν του. Κύριος πυρήνας αυτής της σεζόν είναι ο Din να εξιλεωθεί από την αμαρτία που έβγαλε το κράνος του, άρα θέλει να κατασκευάσει τον IG-11, γιατί του χρωστάει την ζωή του, ασχέτως αν θα το θυμάται ή όχι.

    Από την άλλη, θέτετε και το ερώτημα του γιατί επέστρεψε ο Grogu. Το φινάλε της δεύτερης σεζόν έφερε μια ωραία ολοκλήρωση στην κοινή τους ιστορία, οπότε γιατί να κάνει αυτήν την επίπονη θυσεία ο Mando, μόνο και μόνο για να την αναιρέσει αμέσως μετά (σε μια άλλη σειρά κιόλας); Αν χρειαστεί να μαντέψουμε, μπορούμε να πούμε ότι ο Grogu είναι σημαντικό κομμάτι στην αποστολή του Din στον Mandalore και αυτά τα “ζωντανά νερά” που αναφέρει να σχετίζονται με την Force, την οποία και χειρίζεται ο Grogu. Ό,τι και να χρειαστεί να κάνει ο Din μπορεί όντως να τον χρειάζεται για το τελετουργικό. Θα είναι ενδιαφέρον αν τα νερά επιτρέψουν στον Din να αισθανθεί την Force και να επικοινωνήσει με τον Grogu με διαφορετικό από το σύνηθες τρόπο.

    Η σειρά στήνει το First Order;

    Με τον Moff Gideon να δικάζεται για εγκλήματα πολέμου και την Bo-Katan να είναι περισσότερο φιλοσοφικός αντίπαλος για τον Mando, παρά πραγματική νέμεση, η τρίτη σεζόν χρειαζόταν κάποιον κύριο κακό, τον οποίο και φαίνεται πως βρήκε στο πρόσωπο των πειρατών. Πράγματι, το πρώτο επεισόδιο μάς συστήνει έναν νέο εγκληματία, τον πειρατή Gorian Shard που έχει σχέδια για τον Nevarro, τα οποία όπως δεν συνάδουν με αυτά του Greef Karga.

    Οι πειρατές έχουν παίξει ρόλο στα διάφορα projects του σύμπαντος, αλλά χρησιμοποιούνται περισσότερο για να γεμίσουν τον χρόνο, δεν είναι δηλαδή το κύριο κομμάτι της ιστορίας. Και ενώ ο Shard αυτός καθ’αυτός είναι ένας νέος χαρακτήρας, η γενική απειλή των πειρατών είναι αρκετά έντονη στο σύμπαν μετά τα γεγονότα του “Return of the Jedi”. Η New Republic προσπαθεί να επαναφέρει την τάξη στον άνομο γαλαξία, αλλά επειδή είναι αποδεκατισμένη μετά την πτώση της Empire, δεν έχει τις απαιτούμενες πηγές για να αντιμετωπίσει την ολοένα και αυξανόμενη απειλή που έχει βαλθεί να εκμεταλλευτεί τις τρύπες στο σύστημα.

    Γι’αυτό και επεμβαίνει το First Order. Πράγματι, η ομάδα αναδύθηκε λόγω αυτής της απειλής, όπως μάθαμε μέσω του Star Wars Resistance, με την ομάδα να εμφανίζεται από το πουθενά και να επιβάλει τον νόμο και την τάξη στο Outer Rim. Η New Republic δημιουργεί τις συνθήκες, μέσα από τις οποίες αναδύεται η μεγαλύτερη απειλή της. Ακόμα και με τα πρόσφατα άλματα στον χρόνο, το “The Mandalorian” απέχει ακόμα πολλά χρόνια από τα γεγονότα της sequel τριλογίας, αλλά αυτό δεν την σταματά από το να δίνει ψίχουλα για να τροφοδοτηθεί το First Order, με cameo του πτώματος του Supreme Leader Snoke και αναφορές στο μυστικό πρόγραμμα κλωνοποίησης της Empire. Το να επικεντρωθεί στην αυξανόμενη απειλή των πειρατών, μπορεί να είναι ένας ακόμα τρόπος για να ενώσει τις τελείες.

    Τι είναι τα hyperspace πλάσματα;

    Το “The Apostate” έφερε και για ασυνήθιστη σκηνή όπου ο Grogu βλέπει μια ομάδα πλασμάτων που ταξιδεύουν στο hyperspace. Ωστόσο, αν και φαίνονται τρομακτικά, τόσο ο ίδιος, όσο και ο Mando καταφέρνουν να κάνουν το ταξίδι τους αλώβητοι. Η σκηνή θα μπορούσε να είναι άμεσος σύνδεσμος με το τελευταίο επεισόδιο του “Star Wars Rebels”, όπου είδαμε τους Ezra Bridger και Grand Admiral Thrawn να ‘τραβιούνται’ στον γαλαξία από μια ομάδα Purrgil, τα οποία μοιάζουν με φάλαινες και έχουν την βιολογική ικανότητα να ταξιδεύουν στο hyperspace. Η εμφάνιση των πλασμάτων δεν μπορεί να είναι ένα απλό cameo, καθώς ξέρουμε ήδη ότι το επερχόμενο “Star Wars: Ahsoka” θα ξαναφέρει χαρακτήρες της σειράς κινουμένων σχεδίων σε live-action μορφή, μεταξύ άλλων την Sabine Wren της Natasha Liu Bordizzo, Hayden Christensen ως Darth Vader, Eman Esfandi ως Ezra Bridger και Rosario Dawson ως Ahsoka Tano.

    Τι συνέβη στην Cara Dune;

    Όπως προϊδεάστηκε από τον Rick Famuyiwa, που σκηνοθέτησε το πρώτο, έβδομο και όγδοο επεισόδιο της νέας σεζόν, ο Jon Favreau πήρε τον χρόνο του για να σκεφτεί πώς θα χειριστεί την απόλυση της Gina Carano μετά την δεύτερη σεζόν. Η πρεμιέρα, λοιπόν, απάντησε λίγο-πολύ στην ερώτηση. Κατά πως φαίνεται, η χαρακτήρας δεν σκοτώθηκε (όπως συμβαίνει συχνά στο τηλεοπτικό τοπίο), αλλά στρατολογήθηκε για μια ειδική ομάδα της New Republic, με βάση τα λεγόμενα του Greef Karga (Carl Weathers).

    Η ενσάρκωση της Dune από την Carano ήταν αρχικά πολύ δημοφιλής ύστερα από το ντεμπούτο της στο 4ο επεισόδιο της πρώτης σεζόν, και μάλιστα ήταν να πρωταγωνιστήσει στη δική της spin-off σειρά “Star Wars: Rangers of the New Republic”. Ωστόσο, η φήμη της έπεσε ύστερα από μια σειρά προσβλητικών σχολίων προς τους Εβραίους του Ολοκαυτώματος, την εναντίωσή της κατά της χρήσης μάσκας στους δημόσιους χώρους, εν μέσω της πανδημίας και την πίστη της ότι στις Προεδρικές εκλογές του 2020 είχε γίνει απάτη. Τότε, είχε ξεκινήσει το hashtag #FireGinaCarano, ενώ το πρακτορείο της την είχε αφήσει από πελάτη λίγο πριν την απόλυσή της από το στούντιο. Το εν λόγω project έμεινε στον αέρα, χωρίς να έχει ανακοινωθεί η επίσημη ακύρωσή του από το στούντιο, ενώ φήμες έκαναν αργότερα λόγο για την εξέλιξη της ιστορίας εντός του “The Mandalorian”.

    6 ερωτήματα από την πρεμιέρα της πρώτης σεζόν

    Δείτε τα πάντα από Star Wars στο Disney+

    Το Disney+ είναι η αποκλειστική streaming υπηρεσία για σειρές και ταινίες Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας.

    8,99€

    Κάντε εγγραφή στο Disney+ ↗


    Πείτε μας τις δικές σας θεωρίες για την τρίτη σεζόν στα σχόλια.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ