Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Η μοίρα του Darksaber ξεκινά μια νέα εποχή για τον Mandalore

    Προσοχή! Spoilers από την τρίτη σεζόν του “The Mandalorian”.


    Η τρίτη σεζόν του “Mandalorian” ολοκληρώθηκε όπως περιμέναμε με τον Din Djarin του Pedro Pascal, την Bo-Katan Kryze της Katee Sackhoff και τους υπόλοιπους ήρωές μας να διεξάγουν ολοκληρωτικό πόλεμο ενάντια στον Moff Gideon και τις Αυτοκρατορικές του δυνάμεις. Και παρόλο που το καλό θριάμβευσε έναντι του κακού, η νίκη δεν ήρθε χωρίς τίμημα στο φινάλε της 3ης σεζόν. Το Darksaber ήταν το τελευταίο θύμα στον πόλεμο εναντίον της Αυτοκρατορίας.

    Τι σημαίνει η απώλεια αυτού του κρίσιμου αντικειμένου του “Star Wars” για τον Mandalore; Ο Moff Gideon έχει όντως πεθάνει τώρα; Είδαμε τι σημαίνουν όλα αυτά για μια πιθανή τέταρτη σεζόν και τη σειρά “Ahsoka” σε άλλο άρθρο μας, αλλά εδώ ας δούμε πώς το φινάλε της σεζόν εισάγει μια νέα εποχή για τον Mandalore και τους ανθρώπους του.

    Η καταστροφή του Darksaber

    Ο Din Djarin και η Bo-Katan μπορεί να νίκησαν ξανά τον Moff Gideon, αλλά αυτή η νίκη έχει ελαφρώς υψηλότερο κόστος σε σύγκριση με το φινάλε της δεύτερης σεζόν. Η Bo-Katan έχασε δεκάδες πιστούς στρατιώτες στην αιφνιδιαστική επίθεση του Gideon και τώρα το ίδιο το Darksaber έχει καταστραφεί. Ακόμα κι αν η Armorer θα μπορούσε να είχε επισκευάσει τη λαβή μετά τη συντριβή της στην υπερ-δυνατή γροθιά του Gideon, υποθέτουμε ότι η τεράστια έκρηξη στο τέλος, εξαφάνισε ό,τι είχε απομείνει.

    Όμως, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, η καταστροφή του Darksaber μπορεί να είναι προς καλό. Υπάρχει μια ισχυρή υπόθεση ότι το Darksaber έκανε περισσότερο κακό παρά καλό ως ανεκτίμητο πολιτιστικό τεχνούργημα και σύμβολο εξουσίας. Ο Gideon δεν είχε άδικο όταν επέκρινε τους Mandalorians ότι έδιναν πολύ σημασία στα “μπιχλιμπίδια τους”.

    Το “Mandalorian”, το “The Clone War”s και το “Star Wars Rebels” μας έχουν δείξει πως οι Mandalorians ήταν ιστορικά ο χειρότερος εχθρός του εαυτού τους. Ο πλανήτης έχει καταστραφεί από αιώνες εμφυλίου πολέμου και αιματοχυσίας. Ακόμη και όταν ο Mandalore άρχισε να περιστρέφεται προς μια πιο δημοκρατική κατεύθυνση υπό τη δούκισσα Satine Kryze κατά τη διάρκεια των Clone Wars, το φανατικό Death Watch ήταν εκεί για να αντιταχθεί στην κυβέρνησή της. Μετά τους Clone Wars, ο Mandalore χωρίστηκε σε αυτοκρατορικούς συμπαθούντες όπως ο Gar Saxon και εκείνοι σε φατρίες που αντιστάθηκαν στην Αυτοκρατορία.

    Η μοίρα του Darksaber ξεκινά μια νέα εποχή για τον Mandalore

    Δείτε το “The Mandalorian” στο Disney+

    Το Disney+ είναι η αποκλειστική streaming υπηρεσία για σειρές και ταινίες Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας.

    8,99€

    Κάντε εγγραφή στο Disney+ ↗

    Μέσα από όλα αυτά, το Darksaber ήταν το μοναδικό τεχνούργημα ικανό να ενώσει τον λαό της Mandalore κάτω από έναν μόνο ηγέτη. Ή, τουλάχιστον, αυτή είναι η ιδέα. Αλλά έχει κάνει πραγματικά καλό αυτό το όπλο για τον Mandalore και τους ανθρώπους της; Φαίνεται να διχάζει τους Mandalorians παρά να τους ενώνει. Έδωσε στον Pre Vizsla τη νομιμότητα που χρειαζόταν για να εναντιωθεί στη Δούκισσα Satine κατά τη διάρκεια των Clone Wars. Στην Bo-Katan έδωσε μόνο μια ισχνή αξίωση για τον θρόνο του Mandalore. Και όταν το πήρε ο Moff Gideon, οι άνθρωποι του Mandalore σκορπίστηκαν στις τέσσερις γωνιές του γαλαξία. Αντί να ενωθούν ενάντια σε έναν κοινό εχθρό, εγκατέλειψαν την ελπίδα τους.

    Ο ρόλος του Darksaber στο έπος του Mandalore ανάγεται στο κράνος του Mandalore από το Knights of the Old Republic. Σε εκείνη την έκδοση του μύθου του Star Wars, το κράνος έχει τον ίδιο ρόλο με το Darksaber – ένα τεχνούργημα που δίνει στον χρήστη το δικαίωμα να κυβερνά. Ο Revan νίκησε τον Mandalore the Ultimate και έκρυψε το κράνος, αφήνοντας τους ανθρώπους του Mandalore χτυπημένους και χωρίς ηγεσία.

    Η καταστροφή του Darksaber μπορεί να είναι το καλύτερο σενάριο για την Bo-Katan και τους ανθρώπους της. Η διεκδίκησή της για τον θρόνο του Mandalore είναι πολύ ισχυρότερη τώρα από ό,τι ήταν κατά τη διάρκεια της ακμής της Αυτοκρατορίας. Πιο σημαντικό από το γεγονός ότι τυγχάνει να χειρίζεται ένα συγκεκριμένο σπαθί, οδήγησε τους ανθρώπους της σε μια επιτυχημένη εκστρατεία εναντίον ενός πολύ ισχυρότερου εχθρού. Κέρδισε πίσω την υποστήριξη τόσο των δικών της στρατιωτών όσο και των πιο παραδοσιακών Children of Watch. Και σε αντίθεση με πριν, η δύναμη και η εξουσία της δεν μπορούν απλά να πάνε σε κάποιον άλλο.

    Η Bo-Katan και ο Din έχουν καταφέρει αυτό που κανένας άλλος δεν έχει επιτύχει εδώ και αιώνες – ένωσαν τους συμπολίτες τους κάτω από ένα λάβαρο και χωρίς το Darksaber να τους χωρίζει, ίσως επιτέλους συνυπάρξουν ειρηνικά και καταφέρνουν να ακμάσουν όπως τους αρμόζει.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ