Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

    Μυστηριώδεις Jedi κι άλλα ερωτήματα από το trailer

    Το 2023 αναμένεται μια δυνατή χρονιά για το “Star Wars” στο Disney+ με ουκ ολίγο νέο υλικό. Ξεκίνησε με το “The Bad Batch” και συνεχίζει με την πολυαναμενόμενη τρίτη σεζόν του “The Mandalorian”. Η Disney δημοσίευσε το πρώτο full trailer δίνοντάς μας μια καλύτερη ματιά στην 3η σεζόν και τις νέες περιπέτειες του Din Djarin και του μικρού Grogu.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, το trailer μας έδωσε αρκετά νέα στοιχεία για το τι θα δούμε αλλά και δημιούργησε διάφορα ερωτήματα. Ας δούμε πιο αναλυτικά τι μας έκρυβε πριν την πρεμιέρα της σειράς την 1η Μαρτίου, ξεκινώντας με τους μυστηριώδεις Jedi Knights.

    Μυστηριώδεις Jedi κι άλλα ερωτήματα από το trailer

    Δείτε το “The Mandalorian” στο Disney+

    Το Disney+ είναι η αποκλειστική streaming υπηρεσία για σειρές και ταινίες Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας.

    8,99€

    Κάντε εγγραφή στο Disney+ ↗

    Μυστηριώδεις Jedi: Θα δούμε την ιστορία του Grogu;

    Βλέπουμε αρκετά τον Grogu στο νέο trailer, το οποίο δείχνει τον μικρό Jedi να απολαμβάνει την επανένωση με τον μπαμπά του και να δοκιμάζει τα όρια των δυνατοτήτων του στη Force. Αλλά δύο συγκεκριμένα πλάνα ξεχωρίζουν, καθώς υποδηλώνουν ότι επιτέλους θα λάβουμε κάποιες απαντήσεις για το μυστηριώδες παρελθόν του Grogu.

    Σε ένα στιγμιότυπο, βλέπουμε τον χαρακτήρα του Omid Abtahi, Dr. Pershing, στον πολυσύχναστο ουρανό του Coruscant. Είναι δύσκολο να πει κανείς αν πρόκειται για flashback που διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια της ακμής της Αυτοκρατορίας ή μετά την πτώση της. Αλλά σε κάθε περίπτωση, όποτε εμφανίζεται ο Pershing, συνήθως παίρνουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες της Empire να μελετήσει τον Grogu.

    Μυστηριώδεις Jedi κι άλλα ερωτήματα από το trailer

    Σε μια άλλη λήψη, βλέπουμε μια ομάδα Jedi που κρατούν φωτόσπαθα να ετοιμάζονται να πολεμήσουν έναν αόρατο εχθρό που περνάει μια πόρτα. Αυτή η σκηνή είναι σχεδόν σίγουρα flashback, πιθανώς στα γεγονότα του Order 66, καθώς είναι πολύ νωρίς στο timeline για την ακαδημία του Luke να έχει πολλούς μαθητές. Απ΄ότι φαίνεται λοιπόν, θα μάθουμε περισσότερα για το πώς γλύτωσε ο Grogu την σφαγή.

    Νέοι Mandalorians

    Γνωρίζουμε από το προτελευταίο επεισόδιο του “The Book of Boba Fett” ότι ένα ταξίδι στον Mandalore είναι στο άμεσο μέλλον του Din Djarin. Παρόλο που ο Din κατάφερε να κερδίσει το Darksaber σε τίμια μάχη, έχει επίσης ντροπιαστεί στα μάτια του φανατικού τάγματος που ανήκει. Έβγαλε το κράνος του μπροστά σε άλλους και ο μόνος τρόπος για να εξαγνίσει τον εαυτό του από την «αμαρτία» του είναι να κολυμπήσει στις ιερές λίμνες κάτω από την επιφάνεια του Mandalore.

    Το μεγάλο ερώτημα είναι αν αυτό το ταξίδι θα αναγκάσει επίσης τον Din να αποδεχθεί την ευθύνη που έχει εξαιτίας του Darksaber. Είτε του αρέσει είτε όχι, είναι ο νόμιμος ηγέτης του Mandalore τώρα. Αν η φωνή στις αρχές του trailer είναι κάποια ένδειξη, φαίνεται ότι τελικά αρχίζει να συμβιβάζεται με αυτήν την αλήθεια. Φαίνεται μάλιστα ότι έχει αρχίσει να προσελκύει κάποιους ακολούθους.

    Μυστηριώδεις Jedi κι άλλα ερωτήματα από το trailer

    Αλλά ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι Mandalorians, ακριβώς; Το trailer δείχνει μια ομάδα Mandalorians, όλοι φορώντας διαφορετικά χρώματα και σχέδια πανοπλίας. Είναι μοναχικοί ταξιδιώτες σαν τον Din ή είναι εκπρόσωποι άλλων φυλών; Και θα αποδειχθεί ότι κάποιος από αυτούς τους χαρακτήρες είναι παλιός γνωστός των θεατών από το “The Clone Wars” ή άλλα κομμάτια της ιστορίας του Star Wars;

    Γνωρίζουμε ότι η Natasha Liu Bordizzo έχει επιλεγεί ως Sabine Wren για την επερχόμενη σειρά “Ahsoka”. Είναι πιθανό η Sabine να κάνει μια πρώτη εμφάνιση στο “The Mandalorian”;

    Η νέα απειλή

    Έχουμε δει αρκετές συναντήσεις μεταξύ του Din και των πιλότων της New Republic που δίνουν μια δύσκολη μάχη για να περιπολούν τις παράνομες περιοχές του διαστήματος. Συνήθως, η σειρά αντιμετωπίζει αυτές τις συναντήσεις ως κάτι ασήμαντο, με τον Mando να μένει ένα βήμα μπροστά από το νόμο. Αλλά το trailer παρουσιάζει μια επανένωση μεταξύ του Din και του χαρακτήρα του Paul Sun-Hyung Lee, Carson Teva, υποδηλώνοντας ότι η New Republic μπορεί να στραφεί στους Mandalorians για βοήθεια.

    Ο Carson αναφέρει “κάτι επικίνδυνο” – μια απειλή που μεγαλώνει σταθερά ακόμα και όταν η ειρήνη επιστρέφει στον πολιτισμένο γαλαξία. Σε τι ακριβώς αναφέρεται;

    Η απλούστερη εξήγηση είναι ότι η Αυτοκρατορία δεν έχει τελειώσει ακόμα και μετά την ήττα και τη σύλληψη του Moff Gideon. Ξέρουμε χάρη στην Ahsoka ότι ο Grand Admiral Thrawn είναι ακόμα κάπου εκεί έξω. Αν αυτή η σειρά προορίζεται να στήσει την σειρά της Ahsoka τόσο άμεσα όσο το “The Book of Boba Fett”, τότε θα μπορούσε αυτό το tease να αναφέρεται στον ίδιο τον Thrawn; Ίσως θα πάρουμε μια γεύση του πόση δύναμη έχει ακόμα η Αυτοκρατορία υπό τον έλεγχο του πιο αδίστακτου διοικητή της. Βλέπουμε μια σκηνή του Mando να αποφεύγει τα αυτοκρατορικά πυρά στο trailer, οπότε δεν έχουν νικηθεί ακόμα σίγουρα.

    The Mandalorian returns to Disney+ on March 1, 2023.

    Είναι επίσης πιθανό ο Carson να αναφέρεται στο First Order ή σε οποιαδήποτε εκδοχή του υπάρχει σε αυτό το σημείο. Απέχουμε ακόμη δεκαετίες από τα γεγονότα της τριλογίας των sequels, αλλά γνωρίζουμε ότι τα απομεινάρια της Αυτοκρατορίας είχαν υποχωρήσει στα Unknown Regions και εξελίσσονται σε αυτή τη νέα μορφή.

    Το κράνος του Mandalore;

    Μερικές από τις πιο αξέχαστες ιστορίες από το Expanded Universe ασχολούνταν με τον μακρύ, καταστροφικό πόλεμο μεταξύ του Jedi Order και των αρχαίων Mandalorians, χιλιάδες χρόνια πριν από τις ταινίες. Αν και οι ιστορίες αυτές έχουν διαγραφεί πια από επίσημο canon, σειρές όπως το “The Clone Wars” και το “The Mandalorian” έχουν αποδείξει ότι τα βασικά στοιχεία αυτής της σύγκρουσης εξακολουθούν να ισχύουν.

    Μία από τις αλλαγές που εισάγονται σε αυτές τις σειρές είναι η ιδέα ότι το Darksaber είναι ένα τεχνούργημα που σου δίνει το δικαίωμα να κυβερνάς τον Mandalore. Στο ΕΕ, ήταν αντίθετα το κράνος ενός αρχαίου πολέμαρχου γνωστού ως Mandalore the Indemitable. Αυτό το κράνος περνούσε από γενιά σε γενιά, με κάθε νέο ιδιοκτήτη να κουβαλά τον μανδύα και την κληρονομιά του αρχικού Mandalore. Όπως μάθαμε στα παιχνίδια Knights of the Old Republic, ο στρατηγός Jedi Revan νίκησε τον Mandalore the Ultimate σε μάχη ένας εναντίον ενός και έκρυψε το κράνος, καταστρέφοντας ουσιαστικά την ισορροπία της εξουσίας των Mandalorians για τα επόμενα χρόνια.

    Μυστηριώδεις Jedi κι άλλα ερωτήματα από το trailer

    Το νέο trailer παρουσιάζει ένα γρήγορο στιγμιότυπο του Din να ξεσκονίζει ένα κράνος. Είναι αυτό το κράνος του Mandalore; Και αν ναι, ο Dave Filoni και ο Jon Favreau προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ενοποιημένη εκδοχή της μυθολογίας του Mandalore που συνδυάζει το Darksaber και το κράνος; Με το ριμέικ του Knights of the Old Republic στα σκαριά, τώρα θα ήταν σίγουρα μια καλή στιγμή γι αυτό.


    Τι άλλο παρατηρήσατε εσείς στο trailer;

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ