Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2025
More

    Όλες οι διαφορές που παρατηρήσαμε σε σχέση με τα βιβλία στο Volume 2

    Όλες οι διαφορές που παρατηρήσαμε σε σχέση με τα βιβλία στο Volume 2

    Προειδοποίηση: Το άρθρο είναι γεμάτο spoilers για τις σεζόν 1-3 της τηλεοπτικής σειράς “The Witcher” καθώς και για την ομώνυμη σειρά βιβλίων.


    Το δεύτερο μέρος της τρίτης σεζόν του “The Witcher” μόλις κυκλοφόρησε στο Netflix, ολοκληρώνοντας τις περιπέτειες του Henry Cavill – ο οποίος αποχαιρετά τον επώνυμο ρόλο (και τη λευκή περούκα του)- κλείνοντας με το πολυαναμενώμενο πραξικόπημα του Thanedd, όπου μια αιματηρή μάχη ξεσπά μεταξύ των μάγων.

    Η σειρά του Netflix παρέκκλινε αρκετά από την ομώνυμη σειρά βιβλίων στη δεύτερη σεζόν της, όμως σε γενικές γραμμές ακολούθησε την ιστορία του Andrzej Sapkowski με την τρίτη σεζόν. Ενώ λοιπόν τα επεισόδια που κυκλοφόρησαν στο πρώτο μέρος (η σεζόν χωρίστηκε σε δύο μέρη φέτος το καλοκαίρι) έπρεπε να καλύψουν κάποιες από τις εξελίξεις του τρίτου βιβλίου, “Blood of Elves” , το δεύτερο μέρος βουτά κατευθείαν στην ιστορία του τέταρτου βιβλίου, “Time of Contempt”, με τη σεζόν να ολοκληρώνει την ιστορία της στο ίδιο σημείο με το βιβλίο.

    Βέβαια όπως είναι αναμενόμενο, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια μικρά κομμάτια της πλοκής που παρεκκλίνουν από τα βιβλία. Εμείς τα εντοπίσαμε και τα συγκεντρώσαμε σε αυτό το άρθρο αναλύοντας όλες τις διαφορές που παρατηρήσαμε σε σχέση με τα βιβλία στο δεύτερο μέρος της τρίτης σεζόν.

    Το χάος

    Το σύνολο της τρίτης σεζόν περιστρέφεται γύρω από το πραξικόπημα του Thanned – την αιματηρή μάχη μεταξύ μάγων που ξεσπά μετά τον χορό – και ενώ η σειρά του Netflix καταλήγει στα ίδια συμπεράσματα με το βιβλίο του Sapkowski, η αλληλουχία και η λογική πίσω από ορισμένα γεγονότα διαφέρουν. Αυτό οφείλεται πιθανώς στον τρόπο που διαμορφώθηκε η ιστορία για τις ανάγκες της τηλεοπτικής σειράς, καθώς κάποιες πτυχές της ίσως να μην μεταφράζονταν καλά στην οθόνη αν είχαν μεταφερθεί αυτούσιες από τα βιβλία.

    Στα μυθιστορήματα του Sapkowski, η αφήγηση της ιστορίας γίνεται από την οπτική γωνία του Geralt, και το πραξικόπημα ξεκινάει τόσο για τον ίδιο όσο και τον αναγνώστη, όταν ο ήρωας επισκέπτεται το μπάνιο στη μέση της νύχτας. Ο Geralt συναντά με παρόμοιο τρόπο τον Dijkstra πέφτοντας πάνω ενώ πάει στο μπάνιο, ωστόσο τα πράγματα γίνονται γρήγορα χαοτικά καθώς το πραξικόπημα ξεσπά γύρω του.

    Ο Witcher δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει- απλώς ξέρει ότι τα πράγματα έχουν πάει στραβά και ότι η Ciri αγνοείται. Ο Dandelion αναλύει τα γεγονότα που συνέβησαν και τις πολιτικές συνέπειες που προκύπτουν ενώ ο Geralt αναρρώνει στο Brokilon, μια προσέγγιση που δεν θα λειτουργούσε και τόσο καλά στην τηλεόραση.

    Επομένως, δεν υπάρχουν και πολλές συζητήσεις κατά τη διάρκεια αυτών των γεγονότων στη σειρά. Είναι καθαρό, ανεξήγητο χάος, κάτι το οποίο το Netflix καταφέρνει να μαγνητίσει μέσα από αιματηρές μάχες όπου μάγοι και Scoia’tael, τεμαχίζονται, πυροβολούνται, και ανατινάζονται με τη χρήση μαγείας.

    Το πραξικόπημα του Thanedd

    Άλλα πιο ασήμαντα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα πλαίσια του πραξικοπήματος είναι επίσης λίγο διαφορετικά. Ξεκινώντας με την μεγαλύτερη ίσως αλλαγή, η Ciri εμπλέκεται στα γεγονότα εξαιτίας της Yennefer με απώτερο σκοπό να λειτουργήσει ως δίαυλος μαγείας για την Tissaia de Vries η οποία προσπαθεί να μάθει την αλήθεια για το ποιος πρόδωσε ποιον. Η Yenennefer μπορεί να μην είχε κακές προθέσεις, ωστόσο η Ciri τίθεται για άλλη μια φορά σε κίνδυνο, όπως είχε γίνει κατά κάποιο τρόπο και στη δεύτερη σεζόν με την υποπλοκή για την προδοσία του Geralt, καθιστώντας επαναλαμβανόμενη τη συμπερίληψη μιας παρόμοιας ιστορίας.

    Το ξέσπασμα της Tissaia είναι γεγονός εμπνευσμένο από τα βιβλία ωστόσο στη σειρά συμβαίνει για διαφορετικούς λόγους. Ενώ στη σειρά πληγώνεται από την προδοσία του Vilgefortz (η Tissaia και ο Vilgefortz δεν έχουν ερωτική σχέση στα βιβλία), στην πρωτότυπη ιστορία απελπίζεται όταν μαθαίνει ότι ουσιαστικά όλοι οι μάγοι έχουν προδώσει την ένωση των μάγων. Αυτή ωστόσο δεν είναι η μόνο διαφορά καθώς στη σειρά, η Tissaia ξεσπά με ριπές κεραυνών σε αντίθεση με το βιβλίο που φέρεται να σπάει το φράγμα που εμπόδιζε τη χρήση μαγείας από τους μάγους πυροδοτώντας ουσιαστικά την αιματηρή μάχη.

    Στα βιβλία, η μάχη που ξεσπά είναι κυρίως μεταξύ μάγων, με τα Scoia’tael να έχουν μικρότερη εμπλοκή, καθώς ο στόχος τους ως ξωτικά, όντας υπό τις εντολές του Cahir και της αυτοκρατορίας του Nilfgaard, ήταν να πάρουν την Ciri και όχι να ανακτήσουν την Aretuza. Επομένως, η σειρά δεν μας δίνει να καταλάβουμε τον λόγο που ο Cahir στάλθηκε στην Aretuza εξ’ αρχής.

    O Cahir

    Παρόλο που η Yennefer δεν εμπλέκεται άμεσα, ο Geralt και η Ciri πράγματι συναντιούνται, δραπετεύουν και αντιμετωπίζουν δυσκολίες παρόμοιες με αυτές του βιβλίου. Ο Cahir κάνει επίσης την εμφάνιση του, αλλά αντί να ζητήσει συγχώρεση από τη Ciri παρακαλώντας την να τον σκοτώσει όπως κάνει στη σειρά, αποσκοπεί να την αιχμαλωτίσει και να την πάει στην αυτοκρατορία του Nilfgaard.

    Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές στιγμές για τη Ciri στα βιβλία. Η ηρωίδα έχει εκφράσει τον φόβο της για τον Cahir στη σειρά λέγοντας τη φράση “στοιχειώνεις τον εφιάλτη μου”, ωστόσο εδώ και δύο σεζόν δεν έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο τραύμα της. Αντιθέτως στα βιβλία ο στρατιώτης του Nilfgaard με το μαύρο, φτερωτό κράνος είναι ένας μόνιμος φόβος για τη Ciri, με το τραύμα της να βάζει συχνά μπροστά της νέες προκλήσεις.

    Όταν ο Cahir εμφανίζεται για να αιχμαλωτίσει ξανά τη Ciri, πυροδοτεί μια ανάμεικτη αντίδραση φόβου και επιθετικότητας, με τη Ciri να τον εξουδετερώνει γρήγορα χρησιμοποιώντας τις νέες Witchering ικανότητές της. Όταν είναι έτοιμη να τον αποτελειώσει μια και καλή, η Ciri του βγάζει το κράνος και βλέπει ότι ο Cahir είναι απλώς ένας φοβισμένος νεαρός. Τον αφήνει μόνο του, έχοντας ήδη νικήσει τον φόβο της. Η προαναφερθείσα αλληλεπίδραση στη σειρά μας παραπέμπει σε ένα μελλοντικό γεγονός, αλλά δεν θα πούμε περισσότερα για να μην σας χαλάσουμε αυτό που πιθανώς να έρθει στην τέταρτη σεζόν.

    Η επίσκεψη της Yennefer στο Skellige

    Ο Crach an Craite και τα Skellige Isles κάνουν μια αιφνίδια εμφάνιση στο τελευταίο επεισόδιο της τρίτης σεζόν, καθώς η Yennefer ταξιδεύει στα νησιά για να βρει τη Ciri. Ενώ αυτό το κομμάτι της ιστορίας αποτυπώνεται σε μια μεμονωμένη σκηνή στη σειρά, στα βιβλία είναι μια σημαντική σειρά γεγονότων που τραβάνε για αρκετούς μήνες (και λαμβάνουν χώρα πολύ αργότερα).

    Η τρίτη σεζόν περιστρέφεται γενικά γύρω από το Βιβλίο 4, αλλά η περιπέτεια της Yen στο Skellige αρχίζει στο Βιβλίο 6. Αυτό υποδηλώνει ότι το Netflix είτε σχεδιάζει να κόψει ολόκληρο το τμήμα του βιβλίου που αναφέρεται σε αυτή την περιπέτεια (κάτι που ενδεχομένως συνάδει με τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν σε μια υποθετική πέμπτη σεζόν) είτε απλώς προετοιμάζει το κοινό για αυτά πρόκειται να ακολουθήσουν σε αυτή τη σκηνή. Βέβαια, η σειρά διστάζει να χωρίσει τους χαρακτήρες της μετά την επανένωσή τους στη δεύτερη σεζόν, και η επίσκεψη της Yen στο Skellige δεν περιλαμβάνει άλλους βασικούς χαρακτήρες όπως ο Geralt ή η Ciri, πράγμα που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μπορεί απλά να μην ξαναδούμε ποτέ αυτό το σημείο της ιστορίας.

    Επιπλέον με βάση τα βιβλία, στην τέταρτη σεζόν θα δούμε τον Geralt να ταξιδεύει με μια ομάδα νέων κυρίως χαρακτήρων στο πλευρό του (συμπεριλαμβανομένων των Dandelion και Milva, τους οποίους βλέπουμε στο τέλος της τρίτης σεζόν), επομένως, είναι πιθανό η Yen να θελήσει να τους ακολουθήσει.

    Μικρότερες αλλαγές στο δεύτερο μέρος της τρίτης σεζόν

    Η επίθεση της Lydia εναντίον της Yennefer και της Triss δεν είναι υπάρχει στο πρωτότυπο υλικό, αλλά δεδομένου ότι η Yen ουσιαστικά εξαφανίζεται σε αυτό το σημείο των βιβλίων, το Netflix ίσως έπρεπε να βρει να κάνει κάτι με τον χαρακτήρα της. Ο θάνατος της Lydia στα βιβλία ωστόσο, έρχεται νωρίτερα, στις αρχικές προδοσίες του πραξικοπήματος του Thanedd.

    Ο Filavandrel δεν πεθαίνει κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος στα βιβλία, ούτε ο Artorius ή ο Stregabor. Βασικά οι δύο τελευταίοι δεν υπάρχουν καν σε αυτό το σημείο (ο Artorius αναφέρεται μόνο εν συντομία αργότερα και ο Stregabor χάνεται πριν το “The Lesser Evil”), ενώ ο Filavandrel εμφανίζεται πολύ νωρίς σε μια σύντομη ιστορία, και όταν τον ξαναβλέπουμε είναι πολύ αργότερα και για πολύ λίγο.

    Ούτε ο Rience πεθαίνει κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος στα βιβλία, αν και συμμετέχει στην επίθεση κατά του Βορρά. Ως συνήθως, τρυπώνει μέσα, δημιουργεί κάποια προβλήματα και βγαίνει κρυφά έξω, αλλά δεν έρχεται σε επαφή με τον Geralt και σίγουρα δεν χάνει το κεφάλι του. Ο θάνατος του Rience έρχεται στην πραγματικότητα πολύ αργότερα, κατά τη διάρκεια μιας εμβληματικής στιγμής των βιβλίων, αλλά δεν πούμε περισσότερα για να μην αποκαλύψουμε κάτι σε περίπτωση (και με την ελπίδα) ότι θα δούμε το υπόλοιπο αυτής της επικής σκηνής στη συνέχεια της σειράς.

    Η εμφάνιση του Falca ως προϊόν παραίσθησης ή μαγική προφητεία ή κάτι ενδιάμεσο τέλος πάντων συμβαίνει λίγο διαφορετικά στα βιβλία. Η Ciri δεν έχει οράματα της μητέρας ή της γιαγιάς της, και αντί για όλο αυτό το χτίσιμο που γίνεται στη σειρά με τις άφθονες εμφανίσεις του Falka για τη σκηνή με τα μαγικά φωτιάς, τα βιβλία μπαίνουν κατευθείαν στο θέμα πηγαίνοντας στη στιγμή που η Ciri θεραπεύει το Little Horse.

    Η Milva δεν έχει πιει από τα Νερά του Brokilon στα βιβλία όπως έκανε στη σειρά και έτσι δεν υπάρχει κάποια στιγμή τύπου “Star Wars: The Rise of Skywalker” που να εξηγεί το σκοτεινό παρελθόν της λέγοντας: “Τα νερά υποτίθεται ότι σε κάνουν να ξεχνάς. Μάλλον δεν λειτούργησαν σε μένα”.

    Ο Radovid δεν γίνεται βασιλιάς της Redania στα βιβλία, καθώς, όπως εξηγήσαμε στο άρθρο μας για τις διαφορές του πρώτου μέρος της σεζόν με τα βιβλία, είναι απλώς ένα παιδί που δεν εμπλέκεται καθόλου στην κύρια ιστορία. Ο Vizimir δολοφονείται με εντολή της Phillipa, αλλά η σύζυγός του Hedwig (η οποία δεν σκοτώθηκε στα βιβλία) αναλαμβάνει τη θέση του.

    Η στιγμή που η Ciri ξυπνά στην ταβέρνα, αφού έχει αιχμαλωτιστεί από λωποδύτες στην έρημο, είναι γενικά αρκετά πιστή στα βιβλία. Και πάλι βέβαια παραπέμπει σε μεταγενέστερες στιγμές της ιστορίας. Για παράδειγμα στα βιβλία, υπάρχει μια μάχη μεταξύ δύο ομάδων κακοποιών (η μια εκ των οποίων είναι αυτή που έχει αιχμαλωτίσει τη Ciri), όπου η Ciri σχεδόν δραπετεύει, , όμως η μεγαλύτερη αλλαγή παρατηρείται στον πρώτο της φόνο. Αντί να μονομαχήσει με τον τελευταίο επιζώντα κακοποιό στην ταβέρνα, όπως στη σειρά, αυτόματα χτυπάει και εξουδετερώνει έναν κάτοικο του χωριού που επιχειρεί να την σύρει από ένα άλογο.

    Η τελική, πολύ εντυπωσιακή σκηνή μάχης του Geralt όπου εξουδετερώνει μια ολόκληρη ομάδα Nilfgaardian δεν είναι από τα βιβλία, αλλά βοηθά τη σειρά να φτάσει στο ίδιο συμπέρασμα προσθέτοντας τη Milva στην ομάδα του Geralt.


    Εσείς ποιες διαφορές παρατηρήσατε σε σχέση με τα βιβλία παρακολουθώντας την τρίτη σεζόν του “The Witcher”; Πείτε μας στα σχόλια!

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ