Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024
More

    Θεσσαλονίκη: Δικάστηκαν γιατί έδωσαν «φακελάκι» σε καρδιοχειρουργό – Είχε ζητήσει 5 χιλιάδες ευρώ από 72χρονο

    Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισαν πρώην ασθενείς και συγγενείς τους με την κατηγορία ότι έδωσαν «φακελάκια» σε γιατρό, με το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τελικά να τους αθωώνει.

    5 χιλιάδες ευρώ

    Πρόκειται για 17 καρδιοπαθείς και συγγενείς τους, που – σύμφωνα με την ΕΡΤnews – έδωσαν φακελάκι σε καρδιολόγο του ΑΧΕΠΑ και ο οποίος συνελήφθη το 2020, έπειτα από απαίτησή του να του δοθούν 5.000 ευρώ, για να χειρουργήσει 72χρονο. Ωστόσο ο γιος του αρνήθηκε και ειδοποίησε τις εσωτερικές υποθέσεις με συνέπεια να τον συλλάβουν.

    Τότε οι αστυνομικοί είδαν όλα τα αρχεία των επεμβάσεων του γιατρού, ειδικά από την πανδημία και μετά και διαπίστωσαν ότι ήταν πολλά τα πρόσωπα που είχαν δώσει χρήματα.

    Αρκετοί ήταν οι ασθενείς που είπαν στις απολογίες τους ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι διαφορετικό, αφού ο γιατρός τους ζήτησε χρήματα και αν δεν τα έδιναν δεν θα χειρουργούνταν και θα έχαναν τη ζωή τους. Άλλοι είπαν ότι τα έδωσαν μετά την επέμβαση για να ευχαριστήσουν το γιατρό, χωρίς όμως να τα δώσουν.

    Κρίθηκαν αθώοι

    Το δικαστήριο τους έκρινε αθώους, τους μεν πρώτους, γιατί θεωρήθηκε ότι είχαν κίνδυνο ζωής και άρα ήταν έκτακτο γεγονός και τους άλλους ότι δεν γνώριζαν ότι αυτό το δώρο ήταν παράνομο.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής που κατέθεσε επιβεβαίωσε ότι ήταν σε γνώση του νοσοκομείου, της διοίκησης και της ΥΠΕ ότι ο συγκεκριμένος γιατρός κατηγορείται ότι εισέπραττε φακελάκια και για αυτές τις κατηγορίες θα δικαστεί σε ξεχωριστό δικαστήριο.

    Δείτε σχετικό βίντεο

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ