Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Θεσσαλονίκη: Ξεσπά ο πατέρας του 14χρονου που έπεσε θύμα bullying – «Τον έχουν βάλει στο μάτι – Το σχολείο δεν κάνει τίποτα»

    «Τον έχουν βάλει στο μάτι εδώ και τρεις χρονιές και δυστυχώς το σχολείο δε κάνει τίποτα. Ούτε ο προηγούμενος διευθυντής, ούτε ο καινούργιος», καταγγέλλει ο πατέρας του 14χρονου, που έπεσε θύμα bullying από τρεις συμμαθητές του σε σχολείο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

    Χρειάστηκε να αλλάξει τμήμα

    Ο πατέρας του ανηλίκου, μιλώντας στο karfitsa.gr, περιέγραψε τα όσα εφιαλτικά βίωσε ο γιος του τονίζοντας πως, μόλις ο 14χρονος πήγε στο γραφείο του διευθυντή για να αναφέρει το περιστατικό, οι ανήλικοι του έκαναν χειρονομίες ότι θα τον «περιποιηθούν» την επόμενη ημέρα. Αναφερόμενος στα περιστατικά που διαδραματίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, δήλωσε πως είχε χρειαστεί να αλλάξει μέχρι και σχολικό τμήμα για να σταματήσουν τα περιστατικά σε βάρος του

    «Το παιδί μου ήταν στην τουαλέτα, το κλείδωσαν και δεν το άφηναν να βγει έξω. Ένας κρατούσε τσίλιες για να μη τους δουν οι καθηγητές ή οι μαθητές. Σήμερα, ένα κορίτσι έφτυσε την πρώην σύζυγο μου και μας φώναζαν ρουφιάνους επειδή το παιδί μου πήγε στην αστυνομία», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του 14χρονου.

    «Δεν καταλάβαμε το μέγεθος των πράξεων»

    Οι τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν και μετά την απολογία τους στον Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι. Στις απολογίες τους, σύμφωνα με το thesstoday.gr, φέρεται να υποστήριξαν ότι «ζητάμε συγνώμη, αποδεχόμαστε την πράξη αλλά δεν απειλήσαμε. Δεν καταλάβαμε το μέγεθος των πράξεων».

    «Φώναζα βοήθεια»

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο 14 περιέγραψε το περιστατικό: «Την Τετάρτη ήμουν στην τουαλέτα και άκουσα έναν θόρυβο. Στην αρχή το αγνόησα γιατί νόμιζα ότι κάτι έπεσε. Βγήκα από την τουαλέτα, πήγα να πλυθώ, πήγα να δοκιμάσω να βγω και δεν άνοιγε η πόρτα. Από τη χαραμάδα είδα ένα πρόσωπο. Φώναζα βοήθεια, χτυπούσα την πόρτα μήπως ακούσει κάποιος καθηγητής. Ένα συμμαθητής μου από άλλο τμήμα, πέντε λεπτά μετά πήγε στον διευθυντή και του είπε τι κάνουν αυτά τα άτομα, ότι με κλείδωσαν στην τουαλέτα. Τραβούσαν βίντεο με το κινητό τους. Δεν το ανέβασαν. Φοβήθηκα μήπως το ανεβάσουν. Πήγα με τον μπαμπά μου και κάναμε μήνυση στην αστυνομία».

    Μάλιστα, όπως αναφέρει το karfitsa.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που ο ανήλικος πέφτει θύμα bullying από τα συγκεκριμένα παιδιά αφού, όπως λέει, τον ενοχλούν από όταν ήταν στο δημοτικό. «Από το δημοτικό με πειράζουν αυτά τα παιδιά, έπρεπε να τους πιάσουν για να σταματήσουν. Πέρυσι μου είχαν κρύψει στην κασετίνα ένα σουγιά. Σήμερα που ερχόμασταν από το σχολείο ήταν τουλάχιστον 30 παιδιά μαζεμένα και ένα κορίτσι επιτέθηκε στη μαμά μου και την έφτυσε», αναφέρει ο ανήλικος.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ