Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Θετικοί σε απόκτηση κατοικίας με συνιδιοκτησία οι νέοι Έλληνες

    Θετικοί σε απόκτηση κατοικίας με συνιδιοκτησία οι νέοι Έλληνες

    Θετικοί στο ενδεχόμενο συγκατοίκησης ή συνιδιοκτησίας με άλλους εμφανίζονται όλο και περισσότεροι Έλληνες καθώς το αυξημένο κόστος απόκτησης ή ενοικίασης στέγης αλλά και το κόστος συντήρησής της οδηγεί πλέον στη σκέψη για εναλλακτικές λύσεις.

    Σύμφωνα με την έρευνα της Remax «European Housing Trend Report 2023» στην Ελλάδα και σε άλλες 21 χώρες, σχεδόν ο ένας στους δύο Έλληνες βλέπουν με ενδιαφέρον αυτή την επιλογή καθώς θεωρούν ότι τους προσφέρει πολλά προνόμια όπως τη δυνατότητα κατοικίας σε καλύτερα ακίνητα και περιοχές αλλά και λιγότερα έξοδα αναφορικά με τα κοινόχρηστα ή το κόστος συντήρησης της κατοικίας.


    Στην Ελλάδα το 57,5% να δηλώνει ανοιχτό σε μια τέτοια ιδέα, γιατί δεδομένων των συνθηκών θεωρείται οικονομικά αποδοτική ενώ πάνω από δύο στους δέκα νέους κάτω των 25 ετών φλερτάρουν με την ιδέα.

    Από την άλλη η συνιδιοκτησία έχει επίσης κέρδισε σημαντικά την προσοχή, με το 67% των Ελλήνων να εκφράζει ενδιαφέρον για αυτό τον τρόπο απόκτησης κατοικίας καθώς θεωρούν ότι είναι ένας τρόπος να μοιράζεσαι το κόστος συντήρησης (30,1%) και να έχει πρόσβαση σε ακίνητα που διαφορετικά θα ήταν οικονομικά απρόσιτα (24,9%).

    Επίσης το 1/3 θεωρεί ότι η συνιδιοκτησία προσφέρει ένα ελκυστικό μέσο εξασφάλισης τόσο δεύτερης κατοικίας όσο και εξοχικής κατοικίας.


    Η έρευνα έδειξε ότι το 65% των Ευρωπαίων, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων, δηλώνουν ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο της συνιδιοκτησίας ενός ακινήτου, με ομάδα ανθρώπων που θα αποτελείται από φίλους, συναδέλφους ή ακόμα και αγνώστους, ενώ το 24,8% των καταναλωτών γοητεύεται από την ιδέα της συνιδιοκτησίας λόγω των προνομίων που θα απολαμβάνουν με τον επιμερισμό των εξόδων.

    Μάλιστα ένας στους πέντε ανέφερε ότι η συνιδιοκτησία οδηγεί στην αγορά ακινήτων, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν οικονομικά απρόσιτα, ενώ παρέχει επίσης μια ασπίδα προστασίας έναντι των οικονομικών και νομικών κινδύνων που συνδέονται με την αποκλειστική κυριότητα ενός ακινήτου.

    Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι το 24,5% των καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων, ενδιαφέρεται να αποκτήσει δεύτερη κατοικία με περισσότερους από τους μισούς (56,1%) να λένε ότι μπορούν να φανταστούν ότι μοιράζονται μια κατοικία, η οποία θα τους παρείχε έναν προσωπικό χώρο διαμονής και μια από κοινού πρόσβαση σε άλλες ανέσεις.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    Διαφήμιση με κουμπί κλεισίματοςX