Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Τι συμβαίνει στο σώμα μιας γυναίκας όταν φτάνει σε οργασμό

    Τι συμβαίνει στο σώμα μιας γυναίκας όταν φτάνει σε οργασμό

    Ορισμένες γυναίκες φτάνουν σε οργασμό γρήγορα και εύκολα. Άλλες φτάνουν σε οργασμό λιγότερο συχνά και απαιτούν ειδικές συνθήκες. Όμως όλες αυτές οι γυναίκες συμφωνούν ότι ο οργασμός είναι μια πρωτόγνωρη αίσθηση. Τι συμβαίνει λοιπόν στο σώμα της γυναίκας όταν φτάνει στην κορύφωση;

    1. Η διέγερση

    Η έντονη σεξουαλική διέγερση προκαλεί αύξηση του καρδιακού ρυθμού και εντατικοποίηση της αναπνοής. Ταυτόχρονα, πολλοί μύες του σώματος σφίγγουν, το στήθος διογκώνεται ελαφρώς και οι θηλές σκληραίνουν. Ελαφρύ κοκκίνισμα του προσώπου, του λαιμού και των μαστών. Η κλειτορίδα μεγεθύνεται.

    2. Η λίπανση

    Σε αυτή τη σεξουαλική ευφορία, ο πολύπλευρος γυναικείος κόλπος ανταποκρίνεται με την έκκριση φυσικών λιπαντικών που κάνουν τη συνουσία ακόμη πιο ευχάριστη και για τους δύο. Τα χείλη στο αιδοίο ανοίγουν στη συνέχεια προς τα έξω. Στο εσωτερικό του, ο κόλπος επιμηκύνεται και διευρύνεται, προετοιμαζόμενος να φιλοξενήσει το επιθυμητό ξένο αντικείμενο.

    Αυτό συμβαίνει λόγω της αιμάτωσης της λεκάνης, η οποία δημιουργεί μια ευχάριστη ζεστασιά τόσο για την ίδια όσο και για τον σύντροφό της. Καθώς η διέγερση εντείνεται, όλα δίνουν την αίσθηση ότι γίνονται ακόμα μεγαλύτερα και πιο έντονα στις ευαίσθητες περιοχές της. Στην πραγματικότητα, όμως, η κλειτορίδα συρρικνώνεται κατά 50% λίγο πριν από την κορύφωση.

    3. Ο οργασμός

    Σε μια αποφασιστική στιγμή εκεί, το δέρμα της κοκκινίζει ελαφρώς και οι μύες του σώματός της συσπώνται έντονα. Η αρτηριακή πίεση, ο καρδιακός ρυθμός και ο ρυθμός της αναπνοής της αυξάνονται. Ο κόλπος της, η μήτρα της και ακόμη και ο πρωκτός της πάλλονται με ρυθμικές συσπάσεις.

    Ο καρδιακός ρυθμός μπορεί να φθάσει τα 180/ λεπτό ή και υψηλότερα. Ο οργασμός της γυναίκας διαρκεί αρκετά δευτερόλεπτα και μπορεί να είναι πολλαπλός, σε κάθε περίπτωση, και αισθάνεται σαν να έχει ανέβει στον ουρανό.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ